Årets gladeste vinner ???

29.12.2008
Artikkelbilde

Romjulstravet hadde de fleste ingredienser som en engasjerende travsport skal ha med både glade vinnere, fortvilte spillere og gode prestasjoner av både to- og firbeinte.

Romjulstravet satte en sluttstrek for travåret 2008 på Bergen Travpark. Med både championatutdelinger, kåring av vinner i Norflis Cup for kusker samt dramatikk, glede og fortvilelse i skjønn forening, så fikk publikum valuta for besøket.

Kveldens, ja kanskje årets gladeste vinner fikk publikum i form av at Renate Aarlie sin øyensten Chip Hovsten gjorde et oppsiktsvekkende comeback etter et langt skadeavbrekk. Javisst gjorde hesten et godt prøveløp og på sitt beste så viste jo hesten før den ble skadet, at den er i stand til å gjøre gode innsatser. Men måten Starchip Enterprise-sønnen bare dundret til tet og siden holdt konkurrentene på behørig avstand på, ja det var imponerende.

Holder hesten seg skadefri fremover så skal ingen bli overrasket om det kommer flere seire fra duoen Chip Hovsten/Renate Aarlie.

Det var flere andre fine prestasjoner denne romjulskvelden også, den kapable med til nå litt "uryddige" 3-åringen Cunningham gjorde et meget bra inntrykk i kveldens første løp og vant dette 3-årsløpet på enkleste vis for Øyvind Austevoll.

Formsterke Espeset Stjerna vant utruet i V5-innledningen og har hatt en flott sesong for sin trener Las Tore Hauge. Tore Totland fikk mange V5-spillere til å fortvile når han satte inn en outsider med J.R.Playboy, i en jevn oppløpsfight så var hesten som blir trent på Os, akkurat de nødvendige centimetrene foran konkurrentene.

Åsbjørn Tengsareid er uomtvistelig en av landets fremste kusker og han har hatt en strålende sesong på Bergen Travpark i 2008, på årets siste kjøredag så tok han også for seg, noen mente i litt for stor grad, når han etter å ha kjørt noe trangt mot en konkurrent  i siste sving havnet i dommernes søkelys. Blue Lady var utvilsomt først i mål og vil for all fremtid stå som vinner av det 6.løpet på Bergen Travpark 28.desember 2008.

Den glade amatør Berbt Øksnevad og hans følgesvenn Timor tok nok en sterk seier i V5-finalen før Ove Wassberg kunne defilere hjem et "kjedelig" eliteløp uten at det skal tegnes et dårlig bilde av Uppercut Flevo sin prestasjon av den grunn. Skadeforfulgte Lirac tok så en gledelig seier for trener Rolf Tvedt før Odd Storetvedt avsluttet året med å sende den lille fightervillige hoppen Haukeli Nora inn til årets siste seier.