Bergen3-års Festival-Bjørg Hansens Minneløp

16.10.2008

Bergen 3-års festival har i år fått en ekstra dimensjon i kraft at løpet også kjøres til minne om Bjørg Hansen. Vi legger her ut et lite memoar over Bjørg og ser frem til et flott 3-årsløp på lørdag.

BERGEN 3 ÅRS FESTIVAL  -  BJØRG HANSENS MINNELØP  

  

Bjørg Hansen begynte å jobbe i administrasjonen på Nesttun travbane i 1981.

Gjennom sine 25 år i tjeneste for travsporten var hun innom de fleste oppgavene innen administrasjon på Nesttun Travbane og Bergen Travpark. De siste årene jobbet hun med salg og marked, og den siste tiden som daglig leder.  Bjørg gikk bort så altfor tidlig bare 52 år gammel.

 

Bjørg var en ildsjel, og fant alltid på nye utfordringer og ideer. Ponniløp for sponsorer og blåturer for firmaer var noen av de tingene hun gjennomførte.

Det var i denne forbindelse at hun fikk en stor kontaktflate blant sponsorer, og disse ønsker nå å hedre henne med et minneløp.

 

Bjørg Hansens Minneløp har kommet i stand gjennom et sponsorring der både firmaer og privatpersoner er med. Sponsormidlene vil bli satt inn i et fond, og brukt til å premiere hesteeierene som deltar i Bergen 3 års Festival -  Bjørg Hansens Minneløp.

 

I forbindelse med andelsspill under sponsorarrangementer når Bjørg var vertskap, ble det innimellom mindre utbetalinger og uavhentete gevinster. Bjørg lanserte da ideen om at disse premiene kunne overføres som gave til Haukeland Sykehus v/ barneavdelingen. I statuttene for fondet er det derfor også bestemt at barnevdelingen vil få et tilskudd fra minnefondet. Hvert år etter at minneløpet er kjørt vil det bli overført 5% av 1 premien til barneavdelingen på Haukeland sykehus.