En våt men flott travdag oppsummeres.

19.10.2008

Til tross for at værgudene ikke var på arrangørens side, ble lørdag 18.oktober en minnerik og flott travdag for alle de som var møtt opp på Bergen Travpark.

Som arrangør av stevner der publikum utgjør den nesten viktigste rollen ift. å definere stevnet som vellykket eller ikke, var det dårlig "timing" å få både tildelt høstens så langt verste regnværsdag samt en trafikkhendelse i tilkomståren til Bergen Travpark i den perioden der publikum normalt skulle finne veien ut til oss.

Været fikk vi under stevnets gang aldri gjort noe med, men etterhvert kom de fleste seg frem til "Parken" til planlagt tid og vel i gang med stevnet så var det rogalendingen Åsbjørn Tengsareid som kunne åpne ballet med den Kåre Refsland-trente kapasitetshesten Neslands Loke. Refsland tok forøvrig dobbeltseier i det 1.løpet da den flinke hoppa Vår Frøya besatte 2.plassen i løpet.

Sin vane tro så var løp 2 også 1.avdeling i V5-spillet denne lørdagen, et V5-spill som i disse "finanskrise-tider" omsatte for nesten 1.9 millioner kroner. Samme Tengsareid styrte favoritten 2.Gentle Amour tidlig til tet i løpet og fra den posisjonen så forsvarte de seg tappert mot alle angripere og "forvandlingsnummeret" Gentle Amour har med dette gitt sine tålmodige eiere noen gledelige høstmåneder. Bergen Travpark har i tillegg til gårsdagens triumf tildelt hesten utmerkelsen som månedens hest i september, slik at her er det bare å ta i mot det man får.

Travmiljøet i Arna har alltid stått sterkt og det er bare å ta av seg hatten for alle de gode hestene som eies, trenes og oppdrettes i de grendene som sokner til dette området. Bare denne løpsdagen fikk man 2 seire form av forannevnte Gentle Amour, og ikke minst gjennom Eng Støvern som nå har funnet en ny formtopp og som med letthet kunne vinne V5 2.avdeling for fremadstormende Lars Tore Hauge.

I det V75-løpene og storløpene stod i kø utover, ja så var det vel ikke mer enn rett og rimelig at det nettopp var storløpsgrossisten Vidar Hop som skulle innlede denne bolken med løp. I 6.Lome Mix så har den ikke helt ukjente John Hasle nok en ungheststjerne som det skal bli spennende å følge fremover. Hesten er fortsatt ganske fersk og mye taler for at det vil bli en vesentlig sterkere og mer voksen hest vi får se til neste år. 6.Lome Mix ble tilslutt en helt overlegen vinner av Nils A.Skjolds Æresløp 2008.

I ærverdige Kong Olavs Æresløp ble det oppdretterseier til Bergen, trenerseier til Geir Kihle og en av 2 storløpsseire under dagen til Lars Anvar Kolle. En Lars Anvar Kolle som for tiden vinner løp som aldri før og som skal bli å regne med i striden om landschampionatet i 2009. Eier Birger Krusche Pedersen i Kristiansand var nok også en glad mann etter storløpsseieren og kunne i tilegg til sølvpokalen som tildeles seirende hests eier også få med seg banerekordpokal da H.G.Elessar måtte trave 1.26.7v for å vinne løpet.

Bergen 3-års festival som for året også ble kjørt under tittelen Bjørg Hansens Minneløp ble et artig travløp der flere av forhåndsfavorittene hadde en dårlig dag og løpet fikk til slutt en noe overraskende vinner i 11.Ramona Express. 1.Helmax Egon var tapper fra tetposisjon etter å ha tatt i mot flere "trykker" underveis, men når Katja Huuskonen hadde fått opp turtallet på den Finn Arne Bakkeberg-trente Rockarundtheclock-sønnen, ja da kunne ikke Helmax Egon stå i mot. Et artig poeng var det også at det ble seier til en blid kvinnelig vognfører i et løp til minne om Bjørg Hansen.(Bildet på forsiden er fra premieseremonien i dette løpet) 

Trener Trond "Buller'n" Anderssen hadde en 100 %-dag i Bergen og den første av hans 2 vinnere kom i form av 4.King Sensation i V75-spillets 4.avdeling. Hans Christian Holm er en sulkyfører som er til å stole på og i dette løpet kjørte han et prikkfritt løp og Toss Out-sønnen kunne med det tilføre den hardtsatsende hesteeieren Jan Andersen velfortjente 40 000 i det som var et av 2 løp under løpsdagen der 75-årsjubileet til Bergen og Omegn Hesteeierforening ble markert.

Stumne Ninsen er ikke den hesten man kan stole mest på, men denne lørdagen så var den sterke Krembest-datteren uimotståelig i sluttfasen  etter i tillegg ha fått et tungt løp. Tore Totland er en rutinert "sjåfør" og sørget med stødig kusking i V75 5.avdeling for at det trolig ble en liten feiring hos de glade eierne fra Voss senere på kvelden. Dette var Stumne Ninsens andre V75-seier for året og det er det ikke alle hesteeiere som opplever.

I Kniksens Æresløp så var 1.Maid For Tag den hesten de fleste hadde sett for seg skulle vinne løpet og det etter et scenario der Olav Mikkelborg skulle lede fra start til mål. Allerede rundt den første svingen så kunne man lure på om denne teorien var helt feilslått i 7.Cromwell kom fykende for en Per Oleg Midtfjeld som har vunnet storløp i Bergen før. En "avtale" mellom kuskene gjorde sitt til at Mikkelborg fikk overta teten igjen mens Midtfjeld var fornøyd med lederrygg. Dette "trekket" kostet krefter for begge 2 og den som profitterte på dette var Lars Anvar Kolle og 2.Megaman Neo. Hesten så ikke som noen vinner inn i mot og rundt den siste svingen, men både Megaman og Kolle viste seg frem som 2 "fightertyper" når de nedover oppløpet festet grepet på en Maid For Tag som tross alt falt med flagget til topps. Trond Anderssen kunne med dette bokføre sin 2.V75-seier for dagen og den tålmodige og alltid like offensive Jan-Erik Andresen, fikk med dette en ny bekreftelse på at han i Megaman Neo har en klassetraver som går utenpå de fleste i den skikk hesten er i nå.

I V75-finalen fikk man se et løp der "klinten ble skilt fra hveten". Disse stayerløpene er for de tøffeste av de tøffe og det var vel i grunnen tidlig klart at det kun var en kvartett som skulle få med løpsutfallet å gjøre. 1.Mazzetti inntok føringen i løpet og da Tom Erik Solberg fikk dempe til gåsegang en runde midt i løpet, ja da klarte Halle-traveren å avvise den store favoritten 15.Cream Of Arnie. En god hest dette og med en taktisk styring av Solberg så ble det 75 000 inn på konto til Kjell Erik Haddeland i Mandal.

Med dette så var "V75-sesongen" over i Bergen for i år, og det var et verdig punktum med et flott stevne publikum fikk bivåne. Arrangøren håper alle sine gjester hadde en fin dag på "Parken" og ønsker velkommen tilbake til hverdagskjøring torsdag 30.oktober.