Feseth Lynet æret Jacob Meland

05.07.2008

Feseth Lynet tok en tiljublet og populær hjemmeseier i Jacob Melands æresløp.

 

V75 BERGEN: Det ble en overraskende, men høyst fortjent hjemmeseier i Jacob Melands æresløp på Bergen travpark lørdag. Feseth Lynet travet utvendig for favoritten Røste Bo, men var likevel klart best til slutt.

 

2 Røste Bo fikk som ventet teten i storløpet som samtidig var dagens tredje V75-løp. 4 Bokli Eld havnet nok en gang i dødens innledningsvis, en posisjon som var det siste Lars Anvar Kolle ville ha. Han tok opp sin hest i første sving og Jan Ove Olsen sendte dermed 7 Feseth Lynet fram fra tredje par utvendig. Han fikk overta posisjonen utvendig for lederen og sørget for å holde tempoet oppe til 1,21,7 første 1000 meter, etter at første 500 gikk unna på 1,22,6. Midt på oppløpet hadde Feseth Lynet knekket Røste Bo, mens lederryggens 3 Moe Brage ble ”lirket” løs av Asbjørn Mehla. Silkereisen til tross, Moe Brage kunne ikke utfordre nest sistevalget Feseth Lynet som tok en svært poulær hjemmeseier på 1,22,2a/1600 meter.

- Jeg hadde egentlig tenkt til å sitte rolig i tredje par utvendig, men da Kolle tok opp med Bokli Eld, og vi samtidig satt foran Vinning Kos, valgte jeg å sende Feseth Lynet fram til lederen. Det var en enorm følelse å vinne dette løpet og få trampeklapp fra hjemmepublikumet etterpå. Helt fantastisk, fastslo en opprømt Jan Ove Olsen som muligens setter kursen østover til en jobb for Stefan Melanders framgangsrike stall om kort tid.

Dødt løp i V75-1
Det ble dramatikk i V75-1 der betrodde 9 Låhne Trym galopperte seg bort direkte. 1 Bøgvall Kai og deretter 5 Edel Rasken var tethester, før 7 Reitdono og Eirik Høitomt kastet loss fra andre par utvendig mot siste sving. Ekvipasjen opparbeidet seg raskt et stort forsprang til de øvrige, der 13 Pål Max spurtet best i hovedfeltet og så ut til å gå mot en sikker andreplass. Reitdno slo imidlertid kraftig av på farten, etter sigende godt hjulpet av en fotograf som sto for nærme løpsbanen kort før mål.

Netherlee Way sterkest i V75-2
Storfavoritten 1 Lincoln Frontline rullet over i galopp og forsvant ut av løpet mot første sving i V75-2. I stedet var det 6 Fat Free som tok hånd om føringen og ledet i det lengste. Rune Wiig satte fart på 12 Netherlee Way fra fjerde par utvendig da tempoet ble dempet, og kom fram til lederen mot siste målpassering. På oppløpet koblet Netherlee Way tidlig grepet på lederen og suste like godt inn til seier i årsdebuten!

Lady Windswept holdt unna
1 Bonita forsvarte sporet, men fikk press av 2 Lady Windswept i første sving i V75-4. Ut av svingen overtok sistnevnte og hun passerte første 500 meter på raske 1,12,9. Favoritten 4 Spenda Beauty innledet i tredje innvendig, mens nestfavoritten 6 Sidney’s Thrust lå i en tilbaketrukket dødensposisjon. På siste langside gikk Spenda Beauty ut foran sistnevnte og forsøkte å gå i nærkamp med lederen på oppløpet. Lady Windswept holdt imidlertid greit unna til mål var passert. Bonita satt bom fast i lederryggen med vinnerkrefter, mens Sidney’s Thrust først fikk opp farten siste 100 meter og galopperte i mål i forsøket på å knipe andreplassen.

Høiby Lunar innhentet Kapoline
Favorittduoen 4 Kapoline og 7 Høiby Lunar gjorde opp om seieren i V75-5. De travet stort sett sitt eget løp, på behørig avstand av konkurrentene. Kapoline var i tet ut av første sving og forsvarte seg i det lengste, men midt på oppløpet viste Høiby Lunar seg som den sterkeste og han travet inn til klar og fortjent seier for Vidar Hop. Samme Hop som tidligere på dagen utnevnte Høiby Lunar til hans beste sjanse i V75’en.

Løb Cowboyland vant fartsfest
Det ble kjørt rekordraske 1,09,2 første 500 meter i V75-6, der 1 Kristina M. forsvarte sporet mot 6 Wholly Diamond R og 7 Løb Cowboyland. Farten ble naturlig nok dempet da sistnevnte krøp ned i andre par utvendig, men 1000-meteren lød likevel på sterke 1,12,7. Favoritten Løb Cowboyland rundet Wholly Diamond R mot siste sving og tidlig på oppløpet overtok han initiativet fra en sliten Kristina M. 10 Vintage Lindy og 5 Wim leverte gode avslutninger fra tredje par utvendig og fjerde innvendig, men de var uten sjanser til å true vinneren.

Enjoy the Dance til slutt
10 Nicole In One overtok føringen fra 6 Strong Little Viking etter en drøy runde av V75-finalen. Favoritten 13 Enjoy The Dance kom perfekt til i andre par utvendig, men Hans Petter Tholfsen var ikke oppmerksom og ble sittende da 11 Rembrandt November kom farende i stor fart mot siste sving. Sistnevnte opparbeidet seg en stor ledelse ut i oppløpet, og var oppropt som vinner av løpsreferenten da han ”møtte veggen” like etter. Enjoy The Dance klarte dermed å innhente rømlingen i god tid før mål, noe ikke minst Hans Petter Tholfsen var glad for!
- Jeg hadde tenkt til å gå ut i tredjespor, men sovna litt i siste sving og plutselig var Rembrandt November der. Da vi senere fikk kommet oss ut, var jeg etter min hest, men fikk ikke noe særlig svar, så jeg hadde innstilt meg på andreplassen. Men så stoppet Rembrandt November, samtidig som Enjoy the Dance holdt farten og dermed gikk det vår vei likevel, fastslo Tholfsen fornøyd.

Utbetaling
7 rette: 138.843 kroner
6 rette: 829 kroner
5 rette: 61 kroner