Håkon Håvardstun ble Norgesmeseter!

24.06.2008

Håkon Håvardstun ble Norgesmester for amatører i Harstad.

Håvardstun norsk mester
Håkon Håvardstun fra Bergen ble norsk mester for amatørkusker i Harstad etter en svært spennende avslutning.

Det var Thomas Mjøen og Ragnhild Strøm som innledet best. De besatte de to første plassene i de to første løpene. Mjøen innledet ved å vinne med favoritten Jive etter tet fra start til mål. Milius spurtet friskt for Ragnhild Strøm, og var kun knepent slått til annen. I det andre løpet ble det ombyttede roller for de to. Skjeggemina og Kosrappen ledet stort ut i oppløpet, men begge satte bremsene fullstendig på tidlig på oppløpet. Bakfra kom Thuli Jokeren kjørt av Thomas Mjøen og Norigo kjørt av Ragnhild Strøm. På de siste meterne var det 12-årige Norigo som stakk nesa fremst til karrierens første seier i det 124. forsøket!

Mjøen i tet
I den tredje avdelingen var favoritten, Ågårds Dick, tidlig å finne i tet for Brede Refsdal. I den posisjonen var det ingen som kunne true ekvipasjen. Thomas Mjøen endte som femtemann i dette løpet, mens Ragnhild Strøm endte nest sist. Dermed ledet Mjøen klart foran det siste løpet. Strøm holdt på annenplassen, mens Håkon Håvardstun var kommet opp på tredjeplassen.

Spennende avslutning
I det avsluttende løpet ble det stor spenning. Thomas Mjøen fant lederryggen med Strong Alf. En tilsynelatende fin posisjon. I alle fall helt til det var slutt på kreftene til ledende U.S. Comanche på den siste langsiden. Mens Mjøen ble dratt bakover i feltet passet Håkon Håvardstun på å stikke i fra med Falcon’s Guy som hadde ligget i det andre paret underveis. Mens Falcon’s Guy holdt stilen inn til sikker seier, kom etter hvert Strong Alf seg løs og spurtet inn til femteplass. Det måtte finregning til, og den viste at Håkon Håvardstun ble mester, kun to poeng foran Thomas Mjøen.

Klatret
Håkon Håvardstun hadde stigning gjennom hele mesterskapet. Han innledet med sjetteplass bak Cherry Plane i det første løpet. Deretter fulgte plassene, tre, to og en med henholdsvis Kosrappen, Number One Index og Falcon’s Guy. I år som i fjor kunne Thomas Mjøen klatre opp på det nest høyeste trinnet på seierspallen. Mens han i fjor var klart slått av suverene Bjørg Karin Ryen, hadde han gullmedaljen lenge i lomma i år. Til tross for at hun avsluttet med to tiendeplasser, holdt Ragnhild Strøm unna til knepen bronsjemedalje. 

Resultatlisten:
1. Håkon Håvardstun 51 poeng
2. Thomas Mjøen 49 poeng
3. Ragnhild Strøm 37 poeng
4. Brede Refsdal 36 poeng
5. Bjørn Humborstad 34 poeng
6. Bjørg Karin Ryen 26 poeng
7. Robert Kruse 25 poeng
8. Rune Skogen 22 poeng
9. Bjørn Steinseth 22 poeng
10. Frode Espeland 20 poeng
11. Mari Anne Fiane 18 poeng
12. Audun Tandberg 16 poeng