Litt hjelp på veien mot 50 millioner ??

03.07.2008

Bergen Travpark sin salgs- og markedskonsulent kjenner hestemateriellet på Bergen Travpark godt og har her vurdert lørdagens løp innenfor V5 og V75-rammen.

 

 

 

 

Jan- Inge Ringen sine V5 og V75 vurderinger lørdag 5.juli

V5 1.avd:

 

Noe skuffende innmelding til dette løpet med tanke på at det er hele 75 000 til vinneren i løpet, og det er utvilsomt en helt riktig manøver å sette dette løpet utenfor V75-rammen slik dette løpet ble. Løpets forgrunnsfigur heter 4.Pajahn som har vært strålende nå på slutten. Hesten gikk et fantastisk løp på Drammen i sin siste start og med mindre galopputskeielsene der bærer bud om at det er noe ”galt ” med hesten, så skal dette være en meget god vinnersjanse for Tom Erik Solberg og ”formtrener” fremover noen om dagen, Per Gottling. 10.Mixen har møtt 4.Pajahn flere ganger tidligere i vår og sommer og har så langt ikke klart å klå favoritten. Her står hesten nok en gang på 20 meter tillegg og da kan det bli vanskelig å nå helt frem. Men en klar hovedutfordrer er hesten og 10.Mixen bør på for de som ikke stoler helt på favoritten. For de som ”fisker på dypt vann” så er det i så fall 9.Juni Blixten og 7.Drav Spinn som bør vurderes. Bankerspill på 4.Pajahn kan forsvares.

 

 

V5 2.avd:

 

V5-2.avdeling er et løp som har samlet et knippe fine hester. Nyervervelsen på Stall Tengsareid, 1. No Pain No Gain, har gjort 2 fine innsatser i sine 2 første starter i ny regi. Med evt. tetkjenning i løpet så tror jeg vinnersjansene skal være gode. 7.Global Influence er en fintstammet hest som Ove Wassberg har tro på fremover og selv om hesten ikke var helt heldig i sportrekningen her så skal hesten tidlig på bongen. 9.Shocking Love er en fin 3-åring som trenger å få litt mer fart i sin store kropp. Hesten ble tatt rolig fra start i 3-årsløpet på Forus sist og kom for langt bak til å få med utfallet å gjøre der. De siste 1500 metrene så holdt hesten samme fart som de fremste i det løpet og møter vel i bunn og grunn lettere motstand her. Den siste undertegnede ser med vinnersjanse er 10.Ragpac.

 

V5 3.avd:,V75 1.avd:

Det er et krevende løp man har valgt å sette opp som V75-1.avdeling denne gang. Det er mange jevne kaldblodshester som skal sette hverandre i stevne og det er langt i fra enklelt å finne vinneren i løpet. 7.Reitdono gjorde et heroisk løp sist men møtte der sin overmann, er gjerne noe enklere ute her og landschampion Høitomt er i vinnerform som aldri før og ekvipasjen blir for meg en knapp favoritt. 9.Låhne Trym rotet seg vekk fra start sist, men kom strålende tilbake og fra denne utgangsposisjonen så kan det hende at Tengsareid satser fremover direkte. Hesten er rask fra start og fra et flott springspor så sitter nok 9.Låhne Trym langt fremme direkte. Løpets store outsider er i mine øyne 3.Heger’n. Hesten er nå behandlet og mot passende motstand så skal man se opp for den finstammede hesten. Disse 3 skiller seg noe ut, men også 14.Frønes Arne(kan få langt frem herfra), 1.Bøgvall Kai(kan forsvare seg i det lengste) og 6.Bokli Best(skal ha det litt servert underveis) skal regnes.


V5 4.avd:V75 2.avd:

1.Lincoln Frontline blir mitt forslag til bankerspill i V75 så vel som i V5-spillet. Hesten har vært sparsommelig startet grunnet ulike forhold knyttet til hestens helse, men nå ser det ut til at hesten har ”modnet” og da er det en hest som normalt sett skal 3-doble sitt næværende grunnlag i løpet av sesongen. Fra spor 1 så bærer det her rett til tet for velkjørende Geir Vegard Gundersen og da skal det normalt sett ikke være snakk om saken.Dagens sikreste vinner er nevnt.

 

V5 5.avd,V75 3.avd:

 

Åres utgave av Jacob Melands Æresløp har blitt en mer åpen affære i kraft av at både Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld er fraværende. Førstnevnte grunnet ”sviktende motivasjon” og bedekningsoppgaver, mens Mørtvedt Jerkeld heller prioriterer å robbe svenskene for penger. Begge deler er forståelig, men det gir jo resten en fin mulighet til å vise hvem som er best. Jeg setter 3.Moe Brage først i dette feltet. Hesten er absolutt ikke lett å få først på fotoet, men i et lite felt og der sjansene for ”fritt frem” bør være gode så tror jeg at Asbjørn Mehla er først på streken.Dog er hesten egenrådig og noe bankerspill kan ikke anbefales. 2.Røste Bo har ”bygget psyke” ved å vinne lett 2 ganger i Bergen den siste måneden. Her møter hesten helt andre kamerater og selv om hesten ganske sikkert leder løpet svært lenge så er jeg litt usikker på hvorvidt formen er helt på topp. 8.Vinning Kos er en herlig kriger som tåler å gjøre litt selv og det lukter vel litt utvendig posisjon for 2.Røste Bo her. Defra så skal hesten være helt på topp for å kunne vinne, men det er ikke helt umulig. 4.Bokli Eld har vunnet dette løpet 2 ganger tidligere og skal ikke undervurderes denne gangen heller selv om det gjerne ikke er helt det samme ”stinget” i hesten nå som tidligere år. Siste hesten som skal vies litt oppmerksomhet er 1.Bjørkeelden som fra et flott spor helt sikkert kan være seiersfarlig med optimal reise og i et eventuelt overpacet løp. Disse 5 gjør opp om seieren i Jacob Melands Æresløp 2008.

 

V75 4.avd:

 

Slik det ser ut så er vel gjerne dette løpet det mest åpne innenfor V75-rammen denne gangen. En soleklar favoritt finnes vel knapt, men jeg velger å sette 4.Spenda Beauty først. Søsteren til mer meritterte Spenda M Aud.er i flott utvikling og på hennes favorittdistanse sprint så skal sjansene være gode. Hesten er lynrask fra start og får Høitomt siktet inn tetposisjonen så tror jeg løpet skal være kjørt. Det står en ekvipasje på innsiden som antagelig ønsker å ha et ord med i laget i kampen om føringen og det er 2.Lady Windswept og Rolf Tvedt. Det meste har blitt feil etter at hesten kom til Norge, men i bunn og grunn er dette en bra hest og snart kan resultatene komme også her. Løpets store outsider etter min mening. 6.Sidney’s Thrust er kapabel men jeg litt usikker på om en sprint med full ”bøtt” hele veien er det som er det mest ideelle for denne ”heite” hoppen. På kapasitet rekker hun langt, men hun må sammen med forannevnte bekle et outsiderstempel i dette løpet. Ellers så kryr løpet av hester som kan vinne på en ”god dag” og man bør absolutt bruke noen kryss her.

 

V75 5.avd:

 

Igjen er det landschampion Høitomt som på forhånd sitter med de beste ”kortene”. 4.Kapoline er en hest som Høitomt har et mesterlig tak på og her er det vel kun galoppen i mot ? Hesten står perfekt inne grunnlagsmessig, har skyhøy kapasitet og møter i grunn overkommelig motstand. Feilfritt snakker vi om en vinner. 7.Høiby Lunar er også høykapabel og en typisk ”vinn eller forsvinn-hest”. Begge disse 2 må på bongen og kanskje holder det med disse, men skulle begge gjøre seg bort så kan det kanskje være greitt å ha noen mer ”stødige” individ å støtte seg til. 9. Torv Stjerna er i så måte et av disse. Hesten leverer alltid gode løp og har tunge avslutninger som sitt varemerke.Videre så finnes det også andre hester i feltet som kan blande seg i striden viss forgrunnsfavorittene gjør seg bort. Jeg tenker da på 1.Madla Knekten som står spennende til på strek, 10.Viljar Elden som blir kuskeforsterket og 13.Kremfaks som er herdet fra tøffere selskap. De som ønsker å ”tapetsere” løpet bør heller ikke glemme  11.Ulrik og 12.Vassbø Blæsen.

 

V75 6.avd:

 

Dagens Dobbel 1.avdeling påstår jeg vil bli en fartsfest av dimensjoner. Her er det mange med ambisjoner og da kan det skje ting. 1. Kristina M. er hjemmehåpet i løpet og hun har mildt sagt vært strålende i sine siste starter, står perfekt til bak bilen her og klarer Ove Wassberg å tviholde på føringen så kan det muligens holde helt inn også denne gangen. Dog er det nok mange som kommer til å ”gasse” fra start her og spesielt Tom Erik Solberg vil nok forsøke det han kan for å komme seg foran med 7.Løb Cowboyland i dette løpet. Kjører disse 2 fra seg sjansene sine den første runden så er det hester i feltet som kan profittere på dette. 11.Southwind’s Cocktail er da hesten å se opp for. Hesten er i rivende utvikling og selv om hesten vant fra tet i sin siste start så tror jeg hesten kan vinne bakfra også.Hester som 5.Wim, 10.Vintage Lindy og 8.Moreno vil nok også ha et ord med i leken viss de 2 førstnevnte i for stor grad kjører mot hverandre.

 

V75 7.avd:

V75-runden i Bergen avsluttes med et flott stayerløp for våre nest beste varmblodshester. Jeg har valgt å utpeke 13.Enjoy The Dance til en bankerkandidat på tross av at det finnes hester som 10. Nicole In One og 11.Rembrandt November i feltet. Etter tilsynelatende å ha mistet formen i vår, så er 13.Enjoy The Dance nå tilbake i den skikk som gjorde hesten til en seiersmaskin i fjor. Hesten står hver meter av distansen og sågar har hesten vunnet et tilsvarende løp i Bergen tidligere. Dagens andre bankerspill er nevnt.