Torsdag 22.mai er Os Travklubb sin dag..

22.05.2008

Det er veldig hyggelig at så mange av de lokale travlagene avholder travlagsdager og denne løpsdagen er det Os Travklubb som preger løpsdagen

Vi lar derfor formann Stig Havrevold i Os Travklubb ønske velkommen til løpsdagen på Bergen Travpark denne gangen...
 
Velkommen til Os Travklubb sin sponsordag !
 
Det er med både glede og vemod vi i Os travklubb ønsker velkommen til vår årlige sponsordag. Som alle er kjent med så gikk Paul Magnar Sunde bort den 5 mai og vil bli dypt savnet av både oss i Os Travklubb og dere aktive på banen. I den forbindelse vil vi idag bruke Paul Magnar`s Minpil som master foran endel av løpene for å hedre denne dyktige hestekaren. Ta vel imot denne fantastiske hesten som faktisk er 23 år gammel.
 

I starten på 1980 årene var det en gjeng på 14 – 15 personer med Bjørn Skjoldal i spissen som gikk inn for at det burde gjøres noe med de dårlige treningsforholdene i Os bygda. De fleste av disse bodde rundt et par mil fra daværende Nesttun Travbane, og selv om de ennå fantes noen få kilometer med grusvei igjen, gjorde oljegrusen det stadig vanskeligere å drive trening. Det ble kalt inn til møte der de skulle lodde interessen, og oppslutningen var så god at Os Travklubb ble stiftet i januar 1981.

 

Hesten er så visst ingen nyskapning i Os, heller ikke travhesten er ny, men det er neppe uriktig å si at det blomstrende travsportsmiljøet som fins i Os i dag begynte å spire i tunet til den daværende formann i Norges Fjordhestlag, Ole Moberg Hauge,far til vetrinær Øyvind Moberg. Fjordhestgeneralen fattet interesse for travsporten i 1950-årene og fikk bl.a. Frk. Pokala på stallen. Gjennom hele sitt liv hadde Ole Moberg Hauge en egen evne til å omgås ungdom, og i den store flokken av gutter og jenter som gjennom årene fikk lære å håndtere hest i hans romslige tun er flere av de som nå utgjør kjernen i Os Travklubb.

 

Os Travklubb disponerer idag en flott treningsløype med tilhørende rettbane, så det er ikke uten grunn at det stadig dukker opp vinnere trent og oppdrettet på vakre Os.

 

Vi i Os Travklubb ønsker dere alle riktig velkommen til en flott dag på Bergen Travpark, og en stor takk til våre sponsorer !!

 

Stig Havrevold

Formann