Et aldri så lite påskeresyme....

11.04.2009
Artikkelbilde
Late Bloomer - skjærtorsdagens mest overlegne vinner

Selv om påskemoduset har overtatt og Klosterskogen Travbane er stedet så kan vi jo mimre litt fra torsdagens hendelser.

Lomepia er en lovende 3-årshoppe og bare oppdretternavnet tilsier at her kommer det mer. Frk.Flagvinna er hurtig og kommer nok til å utvikle seg videre. Vertigo Faks virker ikke til ha funnet helt ut av det, men kommer nok etterhvert.

Medallion's Chief og Vinyard A.L. har den senere tiden hatt noen nappetak rundt den første svingen og denne gang så var nok det utslagsgivende for hvor seieren til slutt endte. Et (for) høyt oppdrevet tempo gjorde sitt til at det var mange stive bein til slutt og det var ikke overraskende Silverboy M.C som på siget til slutt kunne ta seg forbi. Vinyard A.L.fikk smake på melkesyren mens Kiss K avsluttet bra for endte gang. Speedy Ball fikk maks og resten får ingen omtale denne gang.

Tekno Kongen var undervurdert i dagens 3.løp og Ove Wassberg lurte "ungfolene" en etter en, først så slo han Lars Tore Hauge på startsiden og nedover den siste langsiden så passet han på å komme seg til tet før den siste svingen slik at konkurrentene fikk en drøy sving ute i sporene. Det tok i mot til slutt og etterhvert sprinterbetonte Torlander ble faretruende nærgående til slutt. Vangen Glunten gjør alltid så godt han kan og fikk fine penger også denne gang.

Håson fikk under dagen gjerne mer omtale for sin startberettigelse enn for sin prestasjon. Muligens noe urettferdig, men tolking av regelverk og å finne  smutthull i dette er tydeligvis den nye folkesporten innen travet. Sentrale myndigheter får svare for slikt mens vi andre fortsetter med å ikke forstå. Vel i tet så kunne den 6-årige vallaken defilere hjem seieren og Mist haiket på så best hun kunne til 2.plass. Gentle Amour krysstaklet resten inn i den første svingen og Divalicious måtte som følge av den insidenten operere som kantklipper på den første svingen og fikk aldri sjansen. Rapid Daunou holdt bra fra utvendig posisjon og skal følges fremvoer. Alin Tuft skal vel også få hederlig omtale første gang ut.

Tøffe Toft var tidlig å finne i tet og påskeharen fikk med den sin 2.seier for dagen. Bra stil over "tøffingen" denne gang og selvsagt så ble Mørtvedt Ravn nr. 2. 6 strake annenplasser åpner vel snart opp for en plass i historiebøkene. Ryvita må familien Koldal være på rett spor med og Trond Håvardstun kjørte et godt løp selv om Bernt Øksnevad snappet 3.plassen på siste meteren med Solbakkens Knut. Ellers lite å berette. Rapp Hege slapp ryggen for lett nedover oppløpet og Birk Vilja synes ikke at det er like moro i år som i fjor.

Late Bloomer var tidlig med på notene og det var klasseforskjell på han og resten i dette feltet. Er en nydelig traver dette her og i følge eieren så går ikke hesten inn på hengeren slik at det blir nok starter i Bergen også fremover. Fra spøk til alvor, eier Knut Tønder er en av sportens mest tålmodige menn og fortjener alle de oppturer som måtte komme med denne problemforfulgte hesten, kapasiteten til å konkurrere om lørdager finnes i hvert fall. Taipan Bulwark trengte løpet i kroppen sist gang og spurtet forrykende denne gang. Stall Tvedt kommer med et par fine hester nå fremover og Taipan Bulwark er en av dem. Britney Spur har fart og vinner nok sprintløp fremover selv om det var litt strikkmotortendenser.

Dagens "snakkis" kom i det 7.løpet der man kan konkluderte med at Rembrandt November var lite samarbeidsvillig og det hele kulminerte med at dommerne utstedte en måneds startforbud for kapasitetshesten som ikke har vist seg fra sin beste side på lang lang tid nå. Man skal vel gjerne ikke mene for mye om dette her da dommerne styrer butikken uansett og slik skal det være enten man liker det eller ikke, men en viss forutsigbarhet er det fordelaktig for spillerne at det finnes i denne sporten og i så måte så kan utelukkelsen forstås selv om det i reglementet ikke er hjemmel for å begrunne en utelukkelse av den grunn. Spørsmålet er om det gjerne burde ha vært ??

Ulrik er en spåmann og hadde torsdag en av sine dårlige dager og sank som en sten på oppløpet. Hans Petter Næss hadde en stor dag på Parken og tok sin 2.dagsseier med Granslilla  som har vært på tur lenge nå. Undertegnede var på vei i luken for å spille men tok en vaffel i stedet, ikke rart at vinneroddsen ble 43 da. Sør Svarta er et godt kjøp og Maximus kan gi Henry Kristiansen en seier med det første viss formen sitter i. Kap Kongen bestemmer mye om ikke alt selv, skjærtorsdag hadde han lyst til å løpe på oppløpet og ble nesten tredje på det.

Monteløpet ble et Hardangermesterskap med 3 av de 4 første eid og oppdrettet der nede. Vinneren ble Gil Rau Jo som godt understøttet av Stine-Beate Hjartholm kunne slå Charlotte Steine og Rei Spika i en hard oppløpsfight. Bakfra så avsluttet Øksnevad-duoen Spydhild og Timor best mens Nøkle Pål ikke alltid tar i hele veien.

Avslutningsløpet var det selvsagt den "gule kusken" som tok seg av. Med Xanadu så styrte han resolutt til tet og det ble utslagsgivende styrkeforholdet til Dorato Desderi tatt i betraktning. Sistenevnte er en skikkelig sluggertype som ikke akkurat er den mest billedskjønne typen, men som tydeligvis har rette innstillingen. Xanadu vinner mange jevne oppløpskamper med sitt "Tamin Sandy-hode" og 3-åringen Lumiere Du Nuit fikk et fint løp og kommer etterhvert.

Fortsatt god påske