Norges beste banedekke ?

21.04.2009
Artikkelbilde
Svein Ove Wassberg hilser "fansen" når Velviano K. sikrer seieren.

Påstander skal man alltid være forsiktige med, men ser man på de tidene som presteres under stevnene for tiden, ja så kan det ikke være så langt fra sannheten.

Allerede i det første løpet sist torsdag så fikk man bevis for at banedekket etterhvert har begynt å sette seg skikkelig. Ikke for at vi skal forsøke å ta fokuset bort fra den fantastiske prestasjonen til 3-årige Rita Sensation, for hun leverte et løp helt utenom det vanlige.

Ikke stort dårligere var Gomera som etter at man har forandret på treningsopplegget, ser ut til å nå nye høyder. 26.8 på lette ben indikerer at det kan bli travet fort fra den kanten utover.

Pajablesa sørget for Tengsareid sin 2.dagsseier og den 2.seieren til Sogn & Fjordane. Som Gomera så er også Pajablesa eid i fjordfylket og det er flott at hestesporten styrkes også i denne regionen.

Storetvedt kunne også legge på til 2 dagsseire og holder kuskeformen, Odd vinner mange løp med stallhestene for tiden og det er en fjær i hatten når man driver trenergjerning i tillegg til å kjøre løp. Super Charming vant etter en behagelig reise og Shocking Devil holdt anstendig til annen etter å ødslet med kreftene underveis. Shining Lantern gjorde en flott opphentning etter galopp.

Bernt Øksnevad som ellers omtrent er dobbeltgjengeren til Aston Villa-manager Martin O'Neill, går fra seier til seier på Travparken dette året og Timor trives også som fisken i vannet mellom de syv fjell.

Velviano K. har etterhvert utviklet seg til å bli en av de aller beste hoppene på Travparken og selv om grunnlaget vokser så følger hun fint opp. Kristina M. røpet form og Magic Star D.K. spurtet fint i tøft selskap.

Dalsjento stod til for å vinne og innfridde enkelt, Beck Lydi har stabilisert seg på et nytt nivå og Drav Siss har vært bedre før selv om hun sikret nok en trippelplassering for amatørtrener Olav Flatekvål.

Mørtvedt Ravn fikk endelig hull på byllen når far lurte sønn i det Mørtvedt Ravn kom seg foran Elvekongen runden igjen og med det så fikk Blindheim-traveren avsluttet en rekke med 2.plasser.

Vindi Stjerna er en voksen dame som tok sin andre seier på kort tid og henviste med 2 andre forbedre hopper til plassene bak seg på pallen. Huseby Sara viste igjen stor fart og Øiens Mai bor det en del i.

Silverandgold avsluttet kvelden med å vinne på favorittdistansen. Cickan Laday var forbedret og Wim skuffet i dette løpet, men alle må få lov å ha en dårlig dag innimellom.