Hvilke baneforhold man presenterte....

06.04.2009
Artikkelbilde
Ingenue De Jag - Rune Wiig vant V75-løp for 3.lørdag på rad

Så var årets første V75-stevne vel i havn. Alltid litt å forbedre til neste gang, men i det store og det hele så var det et flott V75-stevne med god sport, høye premier og bra med publikum.

Allerede i det 1.løpet for dagen så fikk man det første forvarselet om at banemesteren og hans stab hadde gjort jobben sin. I et høyt oppdrevet tempo tok Dalsjento i mot press i omganger fra Huseby Sara , en Huseby Sara som forøvrig skal passes neste gang viss hun ikke tok skade av tempoet denne gang, og når Elvekongen som hadde fått "lifte med" ble lagt i angrep inn i oppløp, ja da klarte forståelig nok Dalsjento ikke å stå i mot lenger. Blomster til familien Rasmussen som sammen med "assistenten" Svein Ove Wassberg har gjort et godt stykke trenerarbeid med Elvekongen og i tillegg Dalsjento var det gøy å se at fungerte slik hun skulle. Beck Lydi var milevis forbedret og viste at tålmodighet hjelper på når man driver med hest.

Mange med meg trodde at Tom Erik Solberg hadde slått Knockout på konkurrentene når han styrte 3.Global Knockout til tet i V5-innledningen på lørdag. Ut i oppløp begynte Cocktail Jet-sønnen å trøble med ganglaget og det var opp til flere som stod klare til å overta. Først på streken var nok en gang den "gule kusken" med "egentrente" 2.Xanadu. Dorato Desderi forbedrer seg stadig og Noble Fly har kapasitet som den stort sett bare viser frem når det er bilstart.Nimo Bell kom fint tilbake etter galopp og Williams F. One så litt "grønn" ut der den skjenet litt ut og litt inn. Midnight Valley N.så ikke helt "klok ut" og ble belønnet med en måneds løpspause for akkurat det.

Taletta går fra klarhet til klarhet og tidlig i tet så ble dagens 3.løp et udramatisk løp. Bernt Øksnevad var tydelig fornøyd når målstreken ble passert og bak den suverene vinneren så var det flere hester som opptrådte forbedret. Torpa Bra liftet med så godt hun kunne og Drageblæsen var milevis forbedret til sterk annen. Søndre Prinsen vil ikke først, men kjemper bedre bakfra enn fra tet og på torsdag så kan meget vel Charlotte Steine vinne monteløpet med Rei Spika, hun så i hvert fall fin ut der hun satt bom fast nå på lørdag.

V75-spillet som nesten nådde 18 millioner i omsetning på en palmelørdag ble innledet med at favoritten Tøffe Toft gjorde ting litt vanskelig for seg når han ikke helt la seg til på den første halve runden. Til slutt så kulminerte det hele med en oppløpsfight der Åsbjørn Tengsareid fikk kastet 12.Ness Tjo Oda først på streken i kamp med Mørtvedt Ravn og nevnte Tøffe Toft. Mørtvedt Ravn tok sin femte strake 2.plass i regi John Blindheim !!! og Tøffe Toft vinner skjærtorsdag om ikke galoppspøkelset har slått rot. Storler Stjerna reparerer storveis hver gang og slår de fleste den dagen hun er mer samarbeidsvillig. Erga Svarten er kapabel men enda mer usikker og Haukeli Nora må på verksted.

De siste skal bli de første er det noe som heter. Ikke vet jeg om man hadde lånt Forus-klokker til lørdagens stevne, men det var nesten ikke til å tro at man skulle kunne åpne på 08.9 på den første 500-meteren i begynnelsen av april. Dette tempoet krevde sitt og nyervervelsen på Stall Solberg, Andover Hall-sønnen Kabir, viste kun frem bakskoene nedover oppløpet når han spant inn til oppsiktsvekkende 12.8. Wim står bra på og Digital Charcoal skal også hun få godkjent. Jeroboam er ikke i toppform og Silver Midnight får sjelden klaff annet i de lokale løpene. Avslutningen var av beste merke og formen sitter i.

Alexander Heisholt hadde den beste hesten, men det var likefullt 50-årsjubilanten Cato Antonsen som fikk mest å juble for. Fjelleld feilet på streken og da ble Rakspent ropt opp som vinner. Spikvalla er et eventyr for duoen Wergeland/Fosse og Kolbu Kasper vil mer enn han foreløpig evner på sprintdistanse. Klosterskogen og å bryne seg på de beste 4-åringene er hva som er neste oppgave der i gården. Kolnes Mai er en hoppe av rette sorten og Kremson startet dårlig, men går til mål og slikt blir det penger av.

Rune Wiig sitter i det for tiden og med fintstammede Ingenue De Jag så åpnet alle sluser seg når Eirik Høitomt måtte kjøre unna fra utvendig posisjon og dermed ble det V75-seier på Wiig'en også denne lørdagen. Miss Jenipher ble overflydd og tok for seg rundt den første svingen, men skal få godkjent for innsatsen. Os-eide Melody Of Love ble tredje i et løp som ellers ikke holdt så voldsom klasse. Yes Kievitshof så ut til å være en flott traver, men bak bilen så gikk det galt.

Hesten med det velklingende Martin Sensei var fortjent vinner i det 8.løpet. Et løp der begge forhåndsfavorittene var i galopphumør og der tethesten Most Expensive ikke har begynt nedbetalingen enda. Chris Pet kan fort være en vinner neste gang og Geir Vegard Gundersen var minst like god som Chanto Super Girl når han serverte hesten et perfekt løp. Matador F.I var en fin type som vinner løp hvilken dag som helst mens resten skal få for oppmøtet.

Geir Flåten og Voje Faks har blitt en slager denne våren. I Martin Austevolls Æresløp så ble det langt frem og "hårdt i mål", men når en elitetraver først får opp farten så er det vanskelige å stå i mot. Jan Rune Gaustad kjørte et løp fra læreboka og ble belønnet med 2.plass for det. Kasper Mollyn kan nok flytte beina styggfort på en sprint i løpet av sommeren og Mixen holdt stilen bra helt inn. Kongs Vethen skal også få godkjent og av de lokale så gjorde både Vangen Glunten og Tekno Kongen fine løp.

Dagen ble avsluttet med at Cream Of Arnie "skulle tape". Ja det var ikke måte på hvilke teorier mang en tipsekspert tok i bruk for at så skulle skje. Etter X-antall omstarter så var storfavoritten tidlig å finne i tet, og bare et publikumsfrieri fra Rousseau Detain/E.H.Hordvik forårsaket en smule spenning i dette løpet. Cream Of Arnie en unntakshest, Lacoste I.T trodde på seier og tapte gjerne 2.plassen på det. J.S.Sensation er en klink vinner neste gang og Rousseau Detain slutter ikke å imponere. Hva har jeg glemt da ? Jo at Hot Capital leverte det "sykeste" oppløpet jeg har sett på lenge, beina gikk som trommestikker på Capital Idea-sønnen nedover oppløpet og skal spilles neste gang også.

Til slutt så må vi også nevne Feseth Lynet sin fantastiske prestasjon på Eskilstuna på lørdag. I det kanskje beste kaldblodsløpet på flere år, så gjorde vårt lokale håp en løp man får frysninger på ryggen av. 1.20.9 etter å ha travet de siste 700 metrene i 3.spor, ja det er smått fantastisk. Man skulle tro at de 2 siste prestasjoner fra den billedskjønne Jørvsøfaks-sønnen skulle bidra sitt til at det kan bli et og annet avkom etter den Stall Blindheim-stasjonerte avlshingsten. Samme sted står også H.G.Balder, slik at det er ingen grunn for vestlandske kaldblodshoppe-eiere å gå over bekken etter vann.