Oppsummering og litt forhåndsstoff..

12.08.2009
Artikkelbilde
Timor her med deleier Gunn Elisabeth Vigane og seierskusk Cato Antonsen, tar igjen turen til Bergen med en ny seier i sikte. Øksnevad-traveren blir spillernes fremste holdepunkt i V5-spillet torsdag 13.august.

Vi må dvele litt ved sist helgs V75-stene selv om de lokale prestasjonene ikke fortjener så mange linjene. Nye sjanser for innkjørte penger for de lokale hestene kommer heldigvis allerede torsdag.

I fotballsporten er det noe som heter at "tabellen lyver aldri"  og når fasiten sist lørdag viser 4 trippelplasseringer av totalt 30 mulige til de lokale hestene og alle 4 tatt utenfor V75-rammen, så er det de harde fakta enten man liker det eller ikke. Den alltid like ærlige Bergenseide Digital Charcoal gjorde en flott innsats i regi Åsbjørn Tengsareid, og utvider man "lokalbegrepet" så fikk Haugesundsområdet fikk med seg 1 seier og og en 2.plass til hhv.Silverandgold og Kringelandtellus. Da kan vi strengt tatt ikke strekke det lenger. Noen uheldige omstendigheter er det alltid samtidig som at hester som Girandola Aas og Øiens Mai skal få mer enn godkjent, førstnevnte er fort vinneren i løpet sitt med luke i siste sving.

Men man kan ikke grave seg ned og resignere, det er bare å brette opp ermene og kjempe på. Nye sjanser kommer og det er 2 V75-stevner igjen på hjemmebane dette året. Et ambisjonsnivå om tilsammen minst 3 lokale V75-seire på de 2 gjenstående V75-løpsdagene bør være noe å strekke seg etter. Men før den tid så skal det kjøres om det i de lokale løpene fremover. Og løpsdagen førtskommende torsdag er av god kvalitet den. Både sportslig og spillemessig så kan også dette bli en torsdag der det kan bli noe å "snakke om".

Apropos "snakke om" så kan man vel nesten ikke oppsummere sist løpsdag uten å komme inn på den insidenten som førte til at Bo Westergårds Crown's Banker ble diskvalifisert fra det 9.løpet. Man kan være enig i denne avgjørelsen eller ei, historien vil alltid vise at Silverandgold ble løpets vinner, og for alle de som har brukt mye energi på meningsytringer i denne saken så er det å anbefale at de samme melder seg på ved en eventuell generell diskusjon om det regelverket som dommerkorpset har og forholde seg til og som egentlig ikke er til å misforstå. Litt for mange er for ofte  preget av "egne bonger" når man fra tid til annen kommer med ganske så bombastiske utsagn på hva som er riktige og gale avgjørelser.

Vi håper selvsagt ellers at flest mulig av de som forhåpentligvis hadde en hyggelig og spennende dag på Travparken sist lørdag tar turen igjen. Likeledes så er alle dere andre også hjertelig velkommen til å få et aldri så lite "adrenalinkick" på en arena som umiddelbart etter løpsdagen gjøres om til en stor konsertarena. Løpsdag torsdag, gigantkonsert lørdag og ny løpsdag førstkommende tirsdag, ingen må komme å si at det ikke skjer noe på Travparken i disse dager.