Dagens prestasjon stod en tobeint aktør for

18.12.2009
Artikkelbilde
Føynland Viktor og Vidar Hop var først på streken i et severdig oppgjør i kamp om 50 000 kroner i et DNT's Unghestserieløp.

Det var flere gode prestasjoner av både hester og kusker under torsdagens kjøring på Bergen Travpark, men måten Vidar Hop klarte å bære Føynland Viktor inn til seier på, ja det var stor idrett.

Innledningsløpet ble vel ikke det mest spennende travløpet kjørt på Bergen Travpark i 2009, og med et mer offensivt opplegg fra den ellers så offensive Erik Hagseth Hordvik bak sin egen Rousseau Detain, kunne muligens ha fravristet forhåndsfavoritten Uppercut Flevo fra en programforpliktet seier. Men både Uppercut'en og kusk Ove Wassberg holdt skansen nedover oppløpet foran en Rousseau Detain som nok en gang leverte en topp prestasjon. Swoppe Wint avsluttet fint til 3.plass, mens Dark Dream hadde godt av å få løp i kroppen og endte deretter.

Dagens 2.løp ble avgjort rundt den 1.svingen. Vangen Glunten som har vært østpå, nærmere bestemt Elverum en periode, trives ihvert fall fortreffelig både på vinterstid og i regi Lars Tore Hauge og seilte inn til vanntett seier. Tekno Kongen tjener til livets opphold og bak der så var det vel helst litt ujevnt. Gilborken la ned en del meter på galopp, men virker ikke til å være helt der den var, selv om den forsåvidt møter bedre hester hele veien nå.

Så var det V5-spill og Krøsus er en hest Anita Wergeland kan få mye glede av, Svein Ove Wassberg kjørte et nærmest prikkfritt løp med spillefavoritten og på målstreken så knep de seg foran Mørtvedt Ravn som uansett følger opp på beste måte. Nimo avsluttet i overlydsfart etter en umotivert galopp, Sør Svarta holdt bra mens vi må få lov å si at Ulrik var et helst trist skue.

Deretter ble det motgang for mange samlebongspillere når Vidar Hop fikk ristet Schutora inn til sin andre seier i karrieren i det hun kneblet storfavoritten Motgang og Tom Erga på målstreken. Hop viste klasse, det var mer enn hva man kunne si om deler av feltet. Det var strengt tatt for langt ned til baktroppen i dette feltet. Alle kan ikke vinne og de 2 i front landet på  i underkant 32.0 på klokken, men de andre skulle uansett ha vært nærmere er nå skribentens mening.

Så var det klart for en oppvisning og en overlegen seier til Wesley H.Limburgia og Ove Wassberg. Denne hesten er det en viss klasse i og her venter flere kroner på bok og ditto med seire viss matchingen blir riktig og helsen holder. Doris V.har Odd Storetvedt gjort en flott trenerjobb med og hesten har i tillegg måtte slite med dårlige spor i en del løp slik at her kommer det seire fremover viss formen holdes ved like. Britney Spur og flytkusk Lars Tore Hauge besatte 3.plassen mens eierkjørte Pegase Jarzeen fullførte fint til 4. Lynda Frontline galopperte på vei mot føring inn i den 2.svingen og kunne ha vært med langt fremme uten dette feiltrinnet.

Så var det jentenes tur i det 6.løpet. Forhåndsfavorittene Spikvalla(Solveig Maria Fosse)og Nøkle Pål(Renate Aarlie) gjorde opp om seieren og etter en perfekt styring så kunne Renate Aarlie sende inn Nøkle Pål til sin første seier i et sulkyløp på aldri så lang tid. Spikvalla holdt bra til 2.plass og bak der så var det vel ikke for mange som leverte årsbeste.

V5-finalen var samtidig et løp i DNT's Unghestserie for kaldblodshester. Denne gang som et løp både for 3 og 4-årige hester. Forhåndsfavoritten Føynland Viktor hadde en oppvarming som ikke lignet en vinner og i løpet så måtte Vidar Hop ta frem sine ypperste kuske-egenskaper for at hesten skulle kunne gi sin eier Pål Kristiansen fra Husøysund, 50 000 julekroner med hjem. Hjemmehesten Elvekongen avsluttet med syvmils-støvler langt ute i bane, men Hop fikk sin hest til å kontre og dermed så måtte Stall Elvis ta til takke med 25 000 i andrepremie. Uansett ikke hver gang man kjører om slike penger en torsdagskveld på Travparken slik at gleden var stor uansett. Flere hester på målfotoet og i det hele et artig travløp.

Kvelden ble avsluttet ved at Rigel Odin vant etter behag i det 7.løpet. At vinneroddsen var såpass høy som 1.61 kan man jo fortsatt undres over, men man trenger derimot ikke bli like overrasket om Isobello til langveisfarende Ivar Os fra Nordfjordeid, legger på til flere enn de 2 strake seirene som det har blitt etter at de mer meritterte vognførerne fikk overta Valley Sentry-sønnen. Ingenting bør glede travfamilien mer enn at en entusiast som Ivar Os nå får sin velfortjente suksess.

Neste løpsdag er nyttårsaften, da med stevnestart kl.13.00. Bergen Travpark er enearrangør denne dagen og har dobbelt V5-spill, Dagens Dobbel og fullt fokus fra en befolkning som venter på nyttårstaler og andre tradisjoner.

Denne løpsdagen blir i tillegg både spesiell og vemodig. Elliot Frontline faller for aldersgrensen denne dagen og gjør sitt siste travløp. Vi oppfordrer alle som har anledning til å komme og ta et verdig farvel med Elliot'n som har gitt oss så utrolig mange gleder og stolte øyeblikk her vest.