Flere tette oppløpsfighter...

11.12.2009
Artikkelbilde
Hva Øyvind Austevoll overleverer av "melding" til trenerkollega Rolf Tvedt vites ikke, men på de siste stegene så kunne Kåbrina sige forbi en tapper Thoj Story i kveldens 7.løp.

Foruten en overlegen Grand Tealight i V5-spillets 4.avdeling så ble det flere jevne oppløpskamper under løpene på Travparken torsdag 10.desember.

Dagens 1.løp var det siste monteløpet på Travparken i 2009 og når Renate Aarlie tok ned storfavoritten Alsaker Bruno, med sin egen Nøkle Pål, sikret hun seg samtidig både montechampionatet og deltagerretten til neste års NM for monteryttere. I denne artikkelen kan du forøvrig stifte nærmere bekjentskap med årets montechampion på Bergen Travpark

I V5-spillet så innledet favoritten 4.Pegase Jarzeen med en utsterk prestasjon som holdt til knapp seier foran en forbedret Sandy Boy som solgte seg tappert fra tetposisjon. Den franskfødte sluggeren Pegase Jarzeen ble imidlertid for sterk på de siste metrene og knep seg foran. Kapable med akk så usikre Yonckers Boshoeve gikk en enorm opphenting uten å bli bedre enn 4.

Så var det Elvekongen sin tur til å besøke vinnersirkelen igjen. Hesten radet opp seire i sine første starter på Bergen Travpark, falt så ut av det og har nå havnet i trenerhendene til Odd Storetvedt. Odd har vært tålmodig og gjort en god jobb med Høiby Kongen-sønnen og arbeidet ble kronet med en kontrollert seier nå. Lustra Molly fikk maks til annen mens Karmøy Mai haiket på til 3.

V5 3.avdeling ble en fartsfest hvor forhåndsfavorittene var skuffende svake og det hele munnet ut i speedoppgjør der Cumulus og Åsbjørn Tengsareid knep seg foran Nokien og Feel The Heat som begge 2 skal passes fremover.

Så var det klart for en rogalandsk styrkedemonstrasjon når Grand Tealight lekte med konkurrentene i dagens 5.løp. Denne hesten er rasende god når den holder seg til trav i 2 runder og flere seire er nok mulig for guttene bak denne hesten. Av de øvrige så holder Tom Cruiser formen og det ser vanskelig ut med å få klaff for en hest som Woman Fanatic.

V5-finalen hadde flere poenger som man kan diskutere i etterkant. Vinneren Traffic Light fikk det beste løpet og sammen med Jan Erik Landaas så har hesten nå 2 strake seire og flere venter utover vinteren viss hesten holder seg hel og frisk.

Så var det endelig dags for Kårbrina. Etter mange friske oppløp der hun har sittet fast i det lengste og kommet akkurat litt for sent, så kjørte Øyvind Austevoll et løp etter den mye omtalte læreboken denne gang og akkurat på streken så knep Gunslinger Spur-datteren seg foran en tapper og forbedret Thoj Story.

Shanti's Lorentz K. tok seg av 3 års-løpet for de varme mens Krøsus fulgte opp rutineløpet sitt og beviste at Anita Wergeland kan å trene hester. Avslutningsvis så var det den glade amatør Ronny Lyngbø som rundet av kvelden med sin egen Lyngens Obelix. Her galopperte Løngspretten bort 2.plassen over mål og ellers så var det mer prestasjoner på det jevne.

Neste løpsdag er tirsdag 15.desember, lunstrav med stevnestart kl.13.00