Flotte og glade vinnere

05.12.2009
Artikkelbilde
Årets vinner av rekruttserien på Bergen Travpark, Morten Almeland Pedersen, jubler her etter å sikret seieren både i serien og i det siste løpet i denne serien. Hesten er Super Fest Boy, eid av Martin Svennes i Ulvik.

Det var på forhånd annonsert en travkveld litt utenom det vanlige på Travparken sist torsdag. Vi ble underveis vitne til flotte prestasjoner av både 2- og 4-beinte.

Flytkusken framfor noen om dagen, Tom Erik Solberg, tok seg av det 1.løpet med 3 års-talentet Ness Tjo Alma. John Ragnvald Ness fra Sand i Ryfylke har hatt et godt og innbringende år med Ness Tjo-oppdrettet sitt.

V5-innledningen var samtidig det siste og avgjørende løpet i Bergen Travparks Rekruttserie for ungdomskusker.På forhånd så var det i praksis en trekamp mellom Morten Almeland Pedersen, Herman R.Tvedt og Stian Svendsen om hvem som skulle stikke av med 1.premien i serien. Førstenvnte dundret til tet med 3-årige Super Fest Boy og holdt siden konkurrentene på behørig avstand. Tvedt og Svendsen fulgte på de neste plassene både i dette løpet og sammenlagt i serien.

Så var det Bergen Grand Prix som stod på programmet.Løpet hadde samlet fornem deltagelse og med en Røste Bo som ikke var på topp for dagen, så munnet det hele ut i en duell mellom Neslands Loke og Mørtvedt Jerkeld. Det vil si duellen var i grunn over i det hestene rundet inn i oppløp. Sjelden har man vel sett Mørtvedt Jerkeld finere enn den fremstod denne kvelden og det er bare å takke og bukke for at denne fantastisk flotte hesten nå skal ha sin base på Vestlandet fremover. Seieren ble til slutt av det enkle slaget og vinnertiden ble pene 1.23.6. Vi håper at vi får se Mørtvedt Jerkelde flere ganger i Bergen utover vinteren.

Da Andre H.Stensen måtte melde forfall grunnet flytrøbbel, overtok Tom Erik Solberg også oppsittet på Ivar Os-trente Isobello. Ikke noe galt sagt om Ivar Os, men det var voldsomt til fart den godeste Solberg fikk på Valley Sentry-sønnen og seieren ble til slutt av det enkle slaget. En flott revansje for nevnte Os som gangen før ble bortvist for 2 omstarter sist Isobello sto på startstreken.

Delice D. er inne i en tung periode og må enten på service eller få igjen selvtilliten på voltestart. Denne gang så var det fullstendig sjanseløst og hesten hang i tårnet allerede etter 300 meter. Løpet åpnet seg da opp og det var Nobody's Wife som dro feltet tett fulgt av lederryggens Speed Of Sound, Doris V og den senere vinneren Miss Maksi. Sistnevnte fikk alt servert fra 4.innvendig når en utenforliggende konkurrent galopperte rundt den siste svingen og alle luker åpnet seg. Speed Of Sound ble 2. og en forbedret Doris V besatte 3.plassen, begge etter sparereiser underveis.

Dagens 6.løp ble ikke helt som man hadde tenkt på forhånd, dvs. helt til inn på den siste svingen så stemte det man hadde tegnet og forklart på forhånd, men F.H.Niklas er ikke som best for tiden og heiste nødflagg alt 600 meter igjen. Offensive Kristian Lunde trykket seg da til tet med Tiool Jubb og siden så ble seieren enkel for hesten som er mye forbedret i Arild Lindborg sin regi.

Årets utgave av Norflis Cup går vel ikke inn i historien som den den beste. Til det har oppslutningen av innmeldte hester vært for dårlig og det ble til slutt vanskelig å lage en rettferdig modell der alle fikk samme sjanse til å hevde seg, men torsdagens finaleløp endte opp med at det til slutt var Lars Tore Hauge som kunne juble både etter seieren i løpet med Solberg Spikeren, samt som sammenlagtvinner i Norflis Cup 2009. Sammenlagtvinnerne av både Norflis Cup og Bergen Travparks Rekruttserie, mottar sine premier, i forbindelse medtravgallaen på Bergen Travpark lørdag 23.januar 2010.

Bergenspokalen ble et meget severdig travløp med jevne flotte hester, stor fart underveis og flere situasjoner underveis som ble diskutert i ettertid. Til slutt var det Kristian Lunde som kunne detonere en bombe når Big City Gangster spurtet ned feltet fra en innvendig posisjon. Familien Risholm sin satsing på travhester ser for tiden ut til å gi resultater som de gjerne selv heller ikke skulle tro var mulig på så kort tid etter at hestene deres kom hjem fra et ikke altfor vellykket Sverige-opphold. Risholm og hans trener Vegard Wolden, samt kuskeegenskapene til Kristian Lunde, har vist seg å være en tre-enighet som er vanskelig å demme opp for for konkurrentene.

Dagens avslutningsløp ble en suksess for en annen hardtsatsende hesteeier i regionen. Rune Ellingsen eier Nimo som denne gang viste hvilken kapasitet hesten innehar på gode dager. Fra utvendig posisjon så seilte hesten inn til sikker seier foran formsterke Ulrik.