Kolbu Kasper en kapabel "røver"

14.02.2009

På en for anledningen svært så vinterlig travkveld så var det noen hester som opptrådte som Bambi på isen, mens andre danset avgårde i herlig driv. 4-åringen Kolbu Kasper var en av disse.

Det begynte ikke helt uventet med at Eskimo og Roar Hop tok seg av det 1.løpet denne løpsdagen. Man trenger jo ikke store journalistiske evner for å kunne lage et poeng ut av at nettopp Eskimo skulle ha fordel av de vinterlige omgivelsene som omkranset Bergen Travpark denne torsdagen. Hesten tok ihvert fall en relativt enkel seier og flere kommer nok fremover.

Over i V5 A-spillet så "gikk det tips" på både den ene og den andre, men det var hele tiden en hest som førte an i løpet og det var 2.Tøffe Toft og Ove Wassberg. Trenerchampionen holdt den Ida Beate Vikse-trente Frigg Mollyn sønnen i gang helt til mållinjen var passert, og akkurat det behøvdes da Solberg Spikern ble faretruende nær på slutten. Ellers verdt å nevne fra dette løpet var at Drav Siss satt fast og at Rigel Pål trolig galopperte bort en sikker seier inn i oppløp.

Det var mange som trodde at Uppercut Flevo skulle ta seg av dagens 3.løp, som samtidig var V5 A-spillets 2.avdeling, men både favoritten og brorparten av spillerne fikk seg "en på haka" da den glade amatør, dog så kjørte han som en profesjonell, Erik Hagseth Hordvik tok seg av dette løpet med sin egen Rousseau Detain. Unge Hordvik hadde et mål for øyet de første 500 metrene og vel i tet så kjørte han et veldisponert løp som ingen kunne straffe.Alltid moro at man lykkes med nyinnkjøpte hester og her kan det komme flere seire i et for tiden ikke for kvalitativt grunnlag.

Å stå ytterst bak startbilen var nok ingen fordel denne løpsdagen, den store favoritten Vinyard A.L. hadde fått tildelt denne oppgaven i den 3.V5 A-avdelingen. Det gikk ikke spesielt bra, for allerede i oppkjøringen til bilen så fikk den kraftfulle Ambro Goal-sønnen problemer med det glatte føret. Når katten er borte så danser som kjent musene på bordet og når den store favoritten var borte før det hele hadde begynt, ja så ble det ble da plutselig et løp der flere kunne vinne. Santiago og Svein Ove Wassberg siktet inn føringen og mange trodde nok da at seieren skulle være innen rekkevidde for den staselige Take Chances-sønnen. Fra utvendig posisjon hadde derimot Tore Totland og den tidligere "medsmygeren" Silver Midnight helt andre tanker.Inn mot den siste svingen så kontrollerte Tore Totland hele feltet og når Silver Midnight fikk marsjordre midt i oppløpet så var det ingen som kunne følge og i tillegg satt deler av feltet fast på dette tidspunktet. Blomster til Totland for en våken styring samtidig som vi noterer oss at Girandola Aas snart fortjener litt flyt på veien etter at det nok en gang ble feil underveis. 

Det var et flott felt som dannet grunnlaget for det 5 løpet denne torsdagen. Ulrik var det store skriket, Kolnes Mai hadde en flott oppvarming, men Håkon Håvardstun hadde den beste hesten. Kolbu Kasper er et glansbilde av en hest og til høsten så blir det spennende å se om det også glinser på peisehyllen til eierne på Kokstad. Det er ihv.fall et emne litt utenom det vanlige som bare jogget inn til enkel seier i dette nevnte løpet. Ulrik var sterkt forbedret og Kremson gjorde nok en gang et fint løp selv om 2.plassen gikk fløyten i det appetitten på seier ble i overkant stor for både hest og kusk midt på oppløpet. Men den som intet våger, vinner ei heller ingenting.

Third Diamond mangler fortsatt en "diamant" på å leve opp til navnet. 2 seire har det blitt på den raske Diamond Way-hoppen, men denne torsdagen så var det ikke hennes dag. Derimot så var en hest med det stilfulle navnet Papounet som "bykset" inn til en overlegen seier. Dette er en hest som noen og enhver kan få grå hår i hodet av. På forhånd antok man at baneforholdene ikke under noen omstendigheter ville være en fordel for den store hesten med en helt spesiell stor og krevende aksjon. Men tydeligvis så var dette en av årets største feilvurderinger sålangt. Papunet, godt understøttet av sin makker Svein Ove Wassberg, bare dundret inn til en overlegen seier.Kårbrina haiket med til annen og Shocking Fanny reparerte fint til tredje.

At Cunningham kan,  det viste han under fjorårssesongen, og fortsetter utviklingen utover året så blir det spennende å se hva årstotalen kan komme opp i. At det et stoff i denne hesten til å ta opp konkurransen med hester med "en annen dialekt", ja det tror jeg ikke at man skal være i tvil om. Først må imidlertid hesten stabilisere seg og konsentrere seg mer om oppgavene, slik han ikke gjorde bak startbilen denne torsdagen. I beste Thor Hushovd-stil så spurtet Cunningham inn til en vanntett seier etter å ha brukt "Wassber-laget" Velviano K. og Black Money B.I.R som opptrekkere. Begge de sistnevnte gjorde også fine prestasjoner i dette løpet. J.R.Playboy sloknet fra dødens og Locnoe var "så der" når luken kom på oppløpet.

Koste hva det koste vil tenkte nok både Rolf Tvedt og Renate Aarlie bak sine respektive hester Just A Diamond og Chip Hovsten i Dagens Dobbel 1.avdeling, som samtidig var V5 B-spillets 4.avdeling. Med kjøring på flere hender i den innledende fasen av løpet, så trodde nok mange at det var duket og dekket for den store favoritten 10.Lacoste I.T. Det ble da også seier til slutt, men heller ikke denne dansken satte spesielt stor pris på kveldens baneunderlag og det var såvidt at ikke en meget tapper Just A Diamond ikke kontret til seier på de siste metrene. Thai Sunshine er på gang og spurtet fint til tredje og Chip Hovsten falt under alle omstendigheter med flagget til topps i sin andre start etter lang pause.

V5 B-spillet ble avsluttet med et stayerløp løp der den store favoritten Gilborken ble bukket til tet 2 runder fra mål. Gilborken gikk siden sitt eget løp, mens konkurrentene kjempet om plasseringer og posisjoner lenger bak i feltet. Om det ikke gikk på nevene løs. så var det tydeligvis i følge dommerne kontakt mellom 2 ekvipasjer i den siste svingen og det endte opp med at lederryggens 2 Dagsvinni ble diskvalifisert fra sin 3.plass og da ble rekkefølgen Gilborken - Vangen Glunten - Haake Kvikk. Tar vi med at Drageblæsen stadig viser formforbedring ag at Nording sitter fast enda, ja da har vi nok fått med oss en del også herfra.

Kvelden ble avsluttet med et fartsfylt sprintløp der det til slutt var den noe ustyrlige Egregious og Tore Totland som kunne spurte inn til sikker seier. Dog må det gis blomster til Lirac som solgte seg dyrt fra utvendig posisjon.