Full fart og skryt til banemannskapene...

20.02.2009
Artikkelbilde
Gilborken imponerte stort og vant på 1.26.3

Med tanke på de værmessige utfordringer man har blitt stilt overfor den senere tiden, så var det en meget velpreparert løpsbane de aktive kunne tilbys torsdag 19.februar.

Allerede i dagens 1.løp så fikk man assosiasjoner til sommeren i det hesten med det velklingende navnet Anna Lisa Summer sendte årstotalen opp i 3 seire for Åsbjørn Tengsareid på Bergen Travpark. Einar Hådem hadde tatt den lange turen fra Valdres i Aurdal og fikk lønn for strevet når den 9-årige men likefullt stilige Meadow Road-datteren forsvarte seg tappert etter å ha blitt forsert fremover midtveis i løpet. Stadig velkjørende Morten Almeland Pedersen hadde nok en "Tengsareid-skalp" på netthinnen i det Kårbina var godtgående en god stund, men den dyktige Rogalandskusken lot seg ikke vippe av pinnen av litt ungdommelig pågangsmot. Ellers er det verdt å nevne at nykomlingen Viking Neyenrode er høyst spillbar neste gang og at Loving Legacy også er en hest man skal følge litt med på fremover.

Ulrik har funnet tilbake til godformen og i et løp med flere gode konkurrenter på startstrek så var Uldina-sønnen totalt overlegen. Inntil videre så ønsker vel kretsen rundt å "ta et løp av gangen", men vi andre kan jo ønske oss at denne hesten kan bli en profilhest utover vår og sommeren. Det var i hvert fall veldig fin stil over hesten denne torsdagen.Gjerde Åsar møtte sin overmann og gikk litt lei på slutten, men også det var en hest som tross alt skal få "plusser i kanten" med tanke på den mediokre innsatsen i sin siste start.Tømmer Stjerna er god fra start og kan tjene fine penger på det fremover og tar vi med at Frk.Perny var meget tapper til tredje, ja så har vi bare utelatt at Kremson ikke var i annet enn galopphumør denne kvelden.

Feng Shui trives gjerne enda bedre under tøffere værforhold viss man tenker på hestens navn og dets opprinnelse, men reisen til og fra Stavanger bydde nok gjerne på større utfordringer enn selve løpet for den flinke Angus Hall-sønnen og kretsen rundt.. Dog så ble det fryktelig jevnt på linjen når Storetvedt-traveren Super Charming til slutt kom på bedre tanker etter at den var lite samarbeidsvillig rundt den siste svingen og i det det ble rettet inn i oppløpet. Grandes Girl en vel ingen stor løve på de siste metrene, men holdt sånn noenlunde stand til tredje.Papounet fikk igjen mange og lange bein og fikk aldri med utfallet å gjøre. Ellers så var det prestasjoner mest på det jevne. Mulig Naja Møllegård satt litt fast uten at jeg tror at hun vinner på Forus neste tirsdag av den grunn.

Haukeli Nora lurte både den andre og den andre som påberoper seg å ha litt kontroll på hestene på Travpark-ovalen i det 4.løpet. Imponerende frekvens på denne ikke altfor storvokste damen. Ellers så skal spillerne notere seg at Borg Trolla ble krysstaklet av Jærvsø Seira som berettiget ble pålagt en måneds pause etter å ha foretatt en ukontrollert utbrtytermanøver ut av den nest siste svingen.Dermed åpnet alle sluser seg for både Rigel Pål, som sliter med halsen og stummet til tredje, samt vinneren som stakk unna på lette ben. Kap Kongen og Nøkle Per gikk litt i rykk og napp men rasket da med seg kroner for det. Ulbasse var dagens mest overspilte og Igel Svarten hadde ikke klaff i posisjonskrigen rundt den første svingen.

TImor vs.Gilborken ble aldri den duellen man så for seg. Til det var rett og slett Gilborken for god og Timor fikk ikke opp farten før det var for sent. 1.26.3 en vinterkveld i februar sier sitt om både Gilborken og banemannskapet. God var også både Dagsvinni, som fortjente kroner på bok etter forrige løpsdags hendelse, samt Steine Lindi som verken hadde klaff med posisjonene eller utstyret. Ørehetten satt trygt på ved målgang etter at det hadde gått litt i surr med snorene.

Tombo Ø.K er først og fremst et merkfundig navn, men det er noe  hesten har til felles med mange andre firbente individer som man også kan sette sulky bak. Talentet, evnene og nå etterhvert også også viljen er det mindre å hefte ved etter at den nyblivne 4-åringen satte både eldre og mer meritterte konkurrenter til veggs i kveldens 6.løp. Lykkesiv kom sent i gang og klarte aldri helt å ta igjen det tapte og måtte ta til takke med siste trippelplass. I mellom der kom en stadig forbedret Alvanesen som stadig nærmer seg en seier. Prins Vangen måtte innom galoppen, men satt fast i målgangen og kan være verdt å satse noen kroner på ved neste korsvei.Gil Rau Jo fungerte ikke som best og med det så er vel det meste nevnt.

Tet og rygg før en noe uventet åpning bydde seg, var melodien for for vinneren i kveldens 7.løp. Os-eide Melody Of Love spurte som ventet ingen om teten, men når trenernestoren kom bedre enn ventet i gang fra 2.rekke i volten så ble det satset mot teten for favoritten Naomi Dryad. Rundt den siste svingen så ante man ugler i mosen når Mikkelsen tar opp sin hest mens Namoi Dryad får marsjordre og akkurat det scenarioet har man sett før til både den ledende kusk og evt.spillere sin største fortvilelse. Geir MIkkelsen - Ove Wassberg 1-0. Ellers så var det ikke allverden å legge til utover at Woman Fanatic spurtet friskt og er tydleigvis frisk igjen og på vei mot ny formtopp. En oppsiktsvekkende styring av Wendela Teb og hennes makker Rolf Tvedt kan man jo heller ikke å unngå å bemerke. 

Feseth Lynet duger både til hverdags og fest, denne torsdagen ble det litt av begge deler. Etter en rolig innledning så fikk "Lynet" strekke litt på seg til tetposisjonen var erobret. så var det å koble inn "cruise.kontrollen" før oppløpet ble en eneste lang parademarsj. Vangen Glunten kjempet som vanlig på som best han kunne og slikt blir det penger av på lang sikt. Espe Viktor var bedre enn på lenge og Lumjor er ikke "friskmeldt" enda.

Mens det hadde blitt en del "stang ut" for trenernestoren sålangt denne kvelden så tok han sitt monn igjen i det siste løpet. Feltets klassehest Wim avgjorde på lette ben etter at de 2 kombatanter Strong Little Viking og Sunflare hadde satt hverandre i stevne helt fra første stavtak av. Begge gjorde heroiske innsatser og spesielt denne Sunflare er ikke god å bli helt klok på. Girandola Aas spurtet fint til 4 og fikk samtidig erfare at damene ikke nødvendigvis har rangen i alle situasjoner i løpsbanen.

Alt i alt en løpsdag med mange bra prestasjoner og igjen så bør banemannskapets innsats nevnes. Det krever sin mann og traktor for å kunne presentere en så bra løpsbane som det det ble i Bergen denne torsdagen.