Bergenshester på tokt....

24.01.2009

Selv om begivhetene ikke har funnet sted på Parken så regner jeg med at leserne tåler en liten sak om siste ukes bravader utaskjærs ?

Spoler vi tilbake tilbake til onsdag så viste Feseth Lynet at han tilhører den absolutte eliten på kaldblodsfronten. I det ærverdige Jacob Meyer-løpet så sendte Øyvind Austevoll den lokale propagandatraveren frem i utvendig posisjon når tempoet ble dempet, blomster til en ikke alltid altfor offensivt satsende Austevoll for den styringen, og etter å ha gått den tyngste veien så kjempet hesten heroisk til tredje og var bare få centimerere unna 2.plassen. Nå venter start i Øsfoldpokalen om 14 dager og deretter så har man de fleste storløpene på blokken utover våren viss alt går etter planen.

Under dagens V75-stevne på Forus var det flere gode prestasjoner fra både våre to og firbeinte utøver tilknyttet Bergen. Det er alltid farlig å trekke frem hester med lokal tilknyting med tanke på at det etterhvert er en del hester som er eid lokalt som står i trening rundt omkring, men denne gangen gjør vi et unntak og håper at vi får med oss alle i denne oppsummeringen.

Allerede i den første V75-avdelingen så var ex-rogalending Gaute Lura ikke mer ubeskjeden at Takeover Ås som han har i sin varetekt, ikke helt overraskende, kunne innkassere 50 000 samt heder og ære. Gaute Lura har i Takeover Ås og Ron Keeper, som forøvrig ble strøket til Gunnar Opsahls Æresløp, 2 fine hester som kan sette farve på løpene fremover.

Tar vi nestoren selv, Ove Wassberg, sine resultater, så må vi trekke frem en ytterst knepen V75-seier med Lara Croft D.K i V75 5.avdeling. Dette har vært en flink hoppe som har vist flott form i lengre tid og i et på forhånd åpent V75-løp så tok Ove'n en flott seier etter en durabelig oppløpsfight mot hjemmebanens championkusk Åsbjørn Tengsareid. Videre så gjorde Wim en heroisk innsats til 2.plass i V75 3.avdeling,  der bergenseide Cream Of Arnie tok en enda mer imponerende seier.

Tar vi så med at Spyden, som er registrert på Byggmester Yngve Ellingsen i Bergen , men som står i trening hos Geir Gudmestad kunne seiersdefilere etter V75-finalen og at Svein Ove Wassberg oppnådde 3 3.plasser på sine oppsitt innenfor V75-rammen, ja så må man kunne si at det har vært en innbringende uke for disse nevnte både to og firbeinte.