Mange flotte vinnere sist løpsdag

03.02.2009
Artikkelbilde
Lacoste I.T, oppasser Charlotte Matre og kusk Tore Håvardstun

Det var en flott midtvinterskveld som dannet rammene for den siste løpsdagen i januar. Nå venter en 14 dagers løpspause før Travparken den 12.februar igjen byr på sport-spill-spenning.

Allerede i dagens 1.løp så kunne man bevitne en bra prestasjon. Den 4-årige Diamond Way-datteren, Third Diamond ble resolutt styrt til tet fra 20 meter tillegg for sin kusk Svein Ove Wassberg, og siden så var hun i en egen klasse der foran. Det kan se ut som om Kristian Midtun nok en gang har vært heldig med en handel i regi Ove Wassberg. Denne hesten kommer til å vinne flere løp fremover og allerede i skrivende stund(tirsdag) så starter hesten igjen på Forus Travbane.

Drav Siss gikk det "store ord" om på forhånd og endelig så holdt den kapable søsteren til mer meritterte Drav Spinn seg på bena. Da endte det med forsåvidt sikker seier etter at hun kneblet dagens største "skrik". Solberg Spikern, på de siste metrene. Begge disse er spillbare fremover også.

Egregious er en "sirkushest" som verken er lett å vurdere eller å kjøre. Tore Totland gjorde en god jobb i sulkysetet som tøylet hesten inn til overbevisende seier etter å svepet feltet på den siste runden. Fra dette løpet noteres ellers at nykommeren Nap It, viste stor fart men var altfor hissig til at den kunne få med utfallet å gjøre denne gangen.

Spikvalla skal få æren av å pryde forsidebildet på www.travparken.no den neste uken Det har vært skrevet mye om duoen Wergeland/Fosse som hhv.trener og kusker det stammesterke unghesttalentet og jeg skal ikke forsøke å "kopiere" andre i min begeistring, men det må sies at det er en god historie det som har skjedd med Spikvalla og det er ikke oss i mot at de "uredde" jentene markerer seg mer og oftere i en ellers manndsominert verden.

Velviano K. har lagt en alen til sin vekst den siste tiden og fra notorisk å være "på kant" med sportrekkeren så har både gode spor og flott form innfunnet seg. I Bergen Travpark sin hoppeserie for varmblodshester så lekte hun hjem seieren og seieren som var verdt hele 20 000 bidro trolig til at det blir julebord på de glade eierne også dette året.

Lirac er billedskjønn som få og dette er en hest som det er lov å ha forventninger til fremover. Travtrener Rolf Tvedt har de senere årene vært spesielt uheldig med flere flotte emner, det må være lov å håpe på for både Rolf og vestlandsk travsport sin del at både Lirac og flere av de lovende hestene som Rolf venter på vei inn på stallen, i fremtiden oppnår de resultatene som de fortjener. Sist torsdag så "badet" Lirac seg til sikker seier i et løp der nykommeren Laetitia November viste formforbedring og en hest som Napoli Vang viste flotte ting "fra dypet".

Kremson ble "Lønaisen" på Voss sin tredje travparkvinner på 2 uker. Eieren, Brynjulv Løno har under vinterhalvåret kilometervis med is til å trene på like utenfor stuedøren og både Kremson og Flatekvål-hestene Silver Midnight og Drav Siss har respondert bra på de flotte treningsfasilitetene den siste tiden. Kremson var den nest beste hesten i torsdagens 7.løp, men det holdt likefullt til seier i løpet. Kapasitetshesten Kolbu Kasper var i galopphumør, men leverte et oppløp som det luktet "svidd" av og selv om det ikke ble seier denne gang så bør ingen bli overrasket om det blir det neste gang.

Dagens Dobbel-løpene gikk til 2 imponerende vinnere. Nykommeren på stall Wassberg, Lacoste I.T., gjorde et mektig inntrykk når den dundret inn til sikker seier for stallmann Tore Håvardstun. Nevnte Håvardstun skal ha plusser i kanten for et meget bra disponert løp og når hesten i tillegg viste seg mye bedre enn hva eksempelvis spillerne trodde, ja da ble det til slutt en sikker og bejublet seier. Verdt å nevne fra dette løpet er også den glede som oppasser Charlotte Matre viste frem etter seieren med en av hestene hun i løpet av en uke nedlegger mange mange timer med. Smil og tårer om hverandre er god reklame for travsporten det Charlotte.

I dagens siste løp som også var Bergen Travpark sin hoppeserie for kaldblodshoppene så gjorde ikke Bernt Øksnevad så mye annet enn det han bruker å gjøre når han gjester Bergen Travpark. Med  sin tredje seier for Øksnevad på Travparken for i år så senket Spydhild de "lokale damene" og viste hvem som er den tøffeste jenta på Vestlandet for tiden. 20 000 på konto og i tillegg så tilfalt månedens hest for Januar, den ursterke hoppen som følge av blant annet dette løpet.