Spydhild månedens hest i januar...

03.02.2009
Artikkelbilde
Spydhild med sin eier og kusk etter en av sine 2 seire på Bergen Travpark i januar

Med sine 2 overbevisende seire så var det rogalendingen Spydhild som ble utpekt til månedens hest på Bergen Travpark i januar. Sportsutvalget hadde ingen lett jobb med å plukke ut månedens hest.

I Januar så var det ikke mindre enn 8 hester som oppnådde 2 seire hver på Bergen Travpark, mens ingen hester klarte 3 seire. Utifra at det er skjønnsmessige forhold som legges til grunn for utvelgelsen ved likt antall seire, så må eiere, lesere, trenere og hvem som helst andre eventuelt få lov til å være fundamentalt uenige i dette, ja så ble det derfor ingen lett oppgave å velge ut månedens hest i januar måned.

Med mindre hestene i de lavere grunnlag viser ting helt utenom det vanlige så vil i mange tilfeller valget av månedens hest falle ned på hester med høyere grunnlag i de tilfeller der det er likt antall seire mellom flere hester. Så gjorde det også denne gang, men det var helt klart flere gode prestasjoner av alle de hestene som oppnådde 2 seire og ellers gode plasseringer i sine respektive grunnlag i løpet av måneden.

Spydhild ble valgt ut til å bli månedens hest med bakgrunn i hennes 2 svært så overbevisende seire i løpet av Januar. Den første av sine 2 seire tok hun i "åpen klasse" etter å ha dundret på i utvendig posisjon i store deler av løpet og til slutt så bare stakk hun i fra feltet og tok en enkel seier. At den seieren ikke kostet stort viste hun til fulle når hun sist uke igjen tok turen til Bergensovalen, denne gang for å nedkjempe sine medsøstre. Fra 40 meter tillegg så åpnet hun selvfølgelig i de bakre rekker, men i mål så hadde hun hun god klaring ned til hester som gjennom hele vinteren har levert gode prestasjoner.

Vi gratulerer Spydhild, hennes eier, trener og kusk  Bernt Øksnevad med utmerkelsen og ønsker kretsen rundt hesten lykke til med fremtidige oppgaver utover i sesongen. Allerede til helgen så skal hesten ut i et hoppeløp under V75-stevnet på Momarken Travbane, før vi forventer at hesten igjen legger turen til Bergen for å kjempe om "ekstrasjansen" senere i februar måned.

Månedens kusk i januar ble ikke uventet Ove Wassberg, trenernestoren har virkelig fått sving på seiershjulet den siste tiden og selv om han pent måtte finne seg i å være tilskuer på månedens siste kjøredag, så kunne han notere seg for 11 seire i januar og dermed en veldig flott start på året. Ove kunne også notere seg for flere flotte V75-resultater rundt omkring i Norge denne måneden. Ove fortjener all mulig honnør for at han "tør å ta turen" for å konkurrere med de beste, et eksempel til etterfølgelse for sine kollegaer, under forutsetning av at man føler at man har noe å reise med selvfølgelig.