Et lite resyme av en innholdsrik travkveld.

26.07.2009
Artikkelbilde
Stilfaksen, en av 3 kaldblodsvinnere for Svein Ove Wassberg sist torsdag.

Sist torsdag så var det en absolutt innholdsrik travkveld på Parken. Her forsøker man å gjengi noe av det som skjedde.

Det ble denne kvelden et 3-årsløp for kaldblodshester med mindre vann mellom båtene enn hva det har vært en del av tidligere dette året. Stilfaksen gjør det foreløpig vanskelig for seg selv ved at han tilsynelatende MÅ innom en eller flere obligatoriske galopper innledningsvis. Men for en traver dette er. Kriteriet kommer gjerne for tidlig, men det kommer en 4 års-sesong også. Bak den fortjente vinneren så noterer vi det første feilfrie løpet for Vertigo Faks og fremgangen til Iben H.ser ut til å fortsette. Det lille Minpil-avkommet har rette innstillingen og stor fart i seg og kommer et stykke på det.

V5-innledningen ble et "ruseløp" med en dumstri Pizzicati som dro feltet sønder og sammen og når i tillegg halvparten av konkurrentene var innom galoppen inn i mot og rundt den første svingen, ja da stod man igjen med en duell mellom Pizzicati og det enkelte var i ferd med å måtte mene var en bløff av en danskeimport. Neon har ikke vist seg fra sin beste side i sine 2 første starter på norsk jord, men denne gang var den tekniske Rudolf Le Ann-sønnen nybalansert og med det så kom også den første seieren på pene 1.15.6. Pizzicati feilet som slagen, men skal også få godkjent. Zipper Rose har nå fått 3 tetter starter og får vel en hvil nå. Ringheim-duoen Fabriano og Florican Duch løp hva de maktet og satte begge fine rekorder.

Dramatikk ble det i det 3.løpet. Formtoppede Oppegards Prinsen tok i mot alt og alle og kunne til slutt innkassere en noe overraskende 2.plass. Vinneren ble uansett sluggeren Gilborken som dog ikke var først på streken. Timor med friskusen Bernt Øksnevad la inn en heftig oppløps-side og hadde akkurat plukket ned ledende Gilborken når en ulykksalig målgalopp meldte seg. Timor kommer ut igjen neste gang og vinner nok da i steden for.Drageblæsen var best av de øvrige, mens det ikke var så veldig tess i Spydhild.

Vindi Stjerna er et eventyr for eier Christine Bjørnestad og Ove Wassberg kjører denne hesten med imponerende hånd. Denne gang så ble mye sydd opp når en offensiv Huseby Sara fikk trøtte ben til slutt og nevnte Vindi Stjerna hadde sittet i dennes rygg mesteparten av den siste runden. Sør Krem var tilbake på topp etter mageproblemer gangen før og Borg Trolla var oppsiktsvekkende forbedret i regi Henry Kristiansen.

I et rekruttløp det det nok var mange som ville vise seg fram litt så var det ikke overraskende en av de kuskene med bakspor og is i magen som kunne trekke det lengste strået til slutt. Stian Svendsen med sin egen Clever Boszorg seilte i fra til enkel seier etter at en del av rekruttene fra "hjemmelaget" hadde gjort sitt. Park Angel fullførte fint for Christiane J.Kristiansen og Camilla Sund har et godt tak på Black Money BIR. Skal man få lov å være kritisk til noe så må det være at rekruttkuskene bør kunne lære å lese programmet slik at den annonserte premieutdelingen til alle de 3 beste kunne ha blitt en verdig seanse. Når man forsøker å lage litt ekstra ut av det når det først er rekruttløp, så bør utøverne selv kunne følge opp. Nok om det, neste oppgave for de unge håpefulle vil bli et løp i TGN-serien den 18.august der kusker født 1986 eller senere skal kjempe om seieren og deretter få æren av å representere Bergen under finaleløpet i TGN-serien under Derby-helgen 5-6.september. I Bergen Travpark sin rekruttserie er det ellers Morten Almeland Pedersen som leder etter 2 kjørte løp. Totalt 20 poeng har stallmannen til Øyvind Austevoll plukket med seg på disse 2 løpene. Trioen Herman R.Tvedt, Camilla Sund og Stian Svendsen har alle 19 poeng. 2 løp gjenstår i serien.

Travløp går ikke alltid slik den såkalte ekspertisen på forhånd påberoper seg at de kommer til å forløpe. V5-finalen sist torsdag er et godt eksempel i så måte. Mens "alle" mente at tetkampen stod mellom innersporets Silver Midnight og spillefavoritten Silverandgold, så fikk Svein Ove Wassberg en voldsom fart på Lacoste I.T.som formelig dundret til tet og plutselig så var løpet helt åpent.Silverandgold var under pari for dagen og det er vel i all hovedsak den smygkjørte speedkulen og vinneren Girandola Aas og dødenstravende Dark Dream som skal få plusser i kanten etter dette løpet. Kippis valgte feil rygg underveis og spurtet friskt mens Galimpulso As som oftest går til mål med løp bakfra. Silver Midnight har vi sett sprekere mens Lacoste I.T firte til 4.plass.

I det 7.løpet så ble vi presentert for en flott nykommer i regi Kristian Lunde. Nordstjernen inntok føringen i løpet og når Wilson Star ikke var like god som sist og når Nobodys Wife ble sittende bom fast så ble det til slutt en enkel seier for den danskfødte nykommeren. Fiveelevennews var bedre enn på lenge og det må være gledelig for de som heier på den.

Kringelandtellus er en flott type som ikke ser ut til å gjøre mer enn han må. Godt understøttet av Svein Ove Wassberg som tok sin 3.dagseier "støet" han Kringelandtellus inn til sikker seier foran Haukeli Nora som kriger på hver gang. 4-årshoppene Birk Vilja og Rapp Hege fikk med dette fine gjennomkjøringer foran kvalifiseringene til Hoppe-Derby.

Avslutningsløpet var et monteløp der det sin vane tro ble mye vann mellom båtene når disse løpene går over sprintdistanse. Vinneren Kitten holder nok bra klasse i denne grenen og dundret inn til suveren seier på absolutt anstendige 1.16.6. Takeover Ås var i galopphumør og de 3 første i mål var ikke overraskende å finne fra strekdistanse.