Gjestfriheten fortsatt på topp....

18.07.2009
Artikkelbilde
Todden, en av i alt 3 V5-vinnere i Gunleif Tollefsen stødige kjørehender sist torsdag.

Misforstå oss rett, det er veldig bra at løpsdagene "krydres" med besøk fra både fjern og nær, men man kunne konstatere at  "hjemmelaget" fikk nok en nesestyver sist torsdag.

Allerede i det første løpet så slo "Rogalandshæren" til, den elegante 3 års-hoppen Venetian Woman la i vei i rekordtempo allerede fra start av, og ristet etterhvert av seg den ene konkurrenten etter den andre. Klokkene stoppet på kilometertiden 1.15.3 og banerekorden for 3-årige utenlandskfødte hopper fikk seg en pen forbedring. Zipper Rose hang på så godt han kunne og Trustyourtaste var veldig forbedret siden sist. Eck Legandary K. må skomakeren ta en titt på så skal det nok bli penger på den utover høsten.

V5-innledningen skulle nær sagt som vanlig i utgangspunktet bli et oppgjør mellom favorittene. Da begge 2 var i galopphumør så var det duket for en "stjernesmell" i det at nr.1 Vikse Janna og Gunleif Tollefsen stakk hodet foran og snappet seieren fra Nøkle Per på streken. Kandidaten er en seierskandidat neste gang og Rapp Hege hadde all mulig utur underveis. Lomeblesen hadde fått utvisning for "krysstakling" i ishockey for måten han tok med seg feltet i det man skulle svinge inn i oppløp. Birk Vilja ble for hissig bak bilen og kan være spillbar neste gang.

Matina Mack er en klassehoppe som viss hun holder seg frisk og rask, kommer til å tjene fine penger fremover. De lokale hoppene ble et nummer for små, selv om en frisk og formtoppet Xanadu kunne ha stilt et spørsmål. Hesten er for tiden ikke helt 100 % og da ble det garanterte 10 000 kr. i steden. Girandola Aas var god 1.gang ut etter pause og er en liten luring neste torsdag. Resten får ingen omtale denne gang.

Wilson Star kan ikke lese, ikke såvidt vi vet i hvert fall, og når kusken Lars Tore Hauge tydeligvis visste hva han satt bak, ja da ble ikke en startgalopp "modell stor" til et hinder for seier i V5 3.avdeling. Fra etterhvert posisjon utvendig lederen så ble ledende Lukas Elholm(trengte løpet etter pause) et enkelt bytte for Wilson Star og bakfra så ble det en "walk in the park" for Walk Of Life i kampen om 2.plassen, mens både Beauty Bisa og Naja Møllegård avsluttet fint etter billige reiser underveis.

Det fullt kjør i det 5.løpet. En formforbedret Spikvalla dundret til tet for alltid offensive Solveig Maria Fosse. Frank Ringheim kjører for tiden etter mottoet "Vi får kjøre om det", og ga heller ikke Spikvalla fred i front med "formbomben" Skøien Pjokken. Fra lederryggen så besatte Beljue Christina 2.plassen og splittet med det de 2 forannevnte duellantene på den endelige resultatlisten. Spikvalla i form igjen og nå venter vel antageligvis Eldings Æresløp. Ulrik var mistenkelig svak etter perfekt reise og Espeset Stjerna har vi vel sett bedre.

V5-finalen skulle munne ut i en duell mellom Todden og "hjemmehåpet" Gilborken, men den duellen ble vi snytt for når Gilborken ikke så dagslys fra innersporet før det var altfor sent. Todden gjorde jobben selv om Eng Støvern avsluttet i overlydsfart og Oppegards Prinsen har fått en ny vår. "Gulli" tok med det sin 3.seier innenfor V5-veddemålet og satte med det "hjemmalaget" fullstendig i skyggen denne aftenen.

Uppercut Flevo og Ove Wassberg visste begge hva som var bøygen i det 7.løpet. Å overfly Speedy Ipan er det ikke alle som klarer, men en Uppercut i kalasform maktet med nød og neppe den oppgaven og resten var en formalitet. Evigunge Speedy Ipan satt dønn fast og er en ærlig kriger som fortjner hvert et kompliment den kan få. Dark Dream hadde en noe hyggeligere oppgave denne gang og avsluttet fint til 3. Rousseau Detain får godkjent + fra dødens første gang etter pause. Newton Index spolerte sine sjanser i startgalopp.

Avslutningsløpet gikk til Vinning Lill og Odd Storetvedt og trippelen ble alt annet enn lett når det var Bjørnli Vilja og Dala Jento som fulgte på plassene bak.