Innholdsrik travtorsdag...

11.07.2009
Artikkelbilde
Monique Speed og Claus Olsen tok seg av det 8.og siste løpet sist torsdag.

Det var en innholdsrik travtorsdag med dramatikk og spenning i de fleste løp. Her følger et lite resyme av løpsdagen.

3-årsløpet for kaldblodshester hadde blant annet lokket Kjetil Djøseland nordover. Verken han eller Troll Spika skuffet sine tilhengere og innfridde sikkert til favorittseier. Blimin og Mos Eld var 2 fine lokale 3-åringer som viste at de kommer til å tjene mot slutten av 3 års-sesongen.

V5-innledningen endte med favorittseier dog ikke helt uten dramatikk. Espeset Frøya fikk bra flyt på løpet og var tidlig å finne i tet, hovedutfordreren Sør Krem ble plassert utvendig mens "budet" Drav Siss trøblet innledningsvis og så ikke særlig seiersfarlig ut der hun var plassert sist runden fra mål. Espeset Frøya har både steg og "skalle" og selv om hun så kraftig slått ut inn i oppløp, så kontret hun til seier foran en forbedret Drav Siss og en tapper Huseby Sara som dro opp angrepene i 3.spor. Månedens hest for juni, Espeset Frøya, innkasserte samtidieg dobbel 1.premie(24 000) og får nå en fortjent løpspause.

Så var det klart for dramatikk når storfavoritten Nimo Bell ikke fungerte i prøvestarten og Rolf Tvedt ba om å få stryke hesten, det var mange som ikke var fornøyd med at hesten ble strøket så sent og ikke allerede etter oppvarmingen(før V5-innleveringen), da hesten tilsynelatende ikke fungerte da heller. Travtrenere og stevneveterinærer lever i den store sammenhengen av spillernes penger de også og selv om det er enkelt å sitte på sidelinjen å være kritisk, så bør man søke å unngå slike situasjoner, især med store favoritter, så altfor ofte. Løpet bel mindre dramatisk med en formtoppet Madelene Hjerls plassert fremst og med speedkulen Speed Of Sound pakket godt inn i lederryggen. På utsiden kjempet det som ble spillefavoritten Tourney Winner godt, men Svein Knapskaug kunne til slutt ta en kontrollert seier bak familiens Madelene Hjerls foran lederryggens Speed Of Sound som grunnet at lederhesten skjenet ut et halvt spor, kunne stikke hodet frem og snappe 2.plassen. For denne insidenten så må unge Knapskaug bidra til mulktefondet samt ta en friuke fra sulkysetet.

Rolf Tvedt slo så tilbake i et svakt felt der det ble langt mellom båtene. Nykomlingen Zipper Rose viste fine takter selv om det gikk litt i rykk og napp og i en ikke helt prikkfri gange rundt om. Midnight Vally N liftet med til 3.og In A Way ble på en måte best av de andre. Favorittspilte Neon skuffet igjen og der i gården kan det være noe som plager.

Ove Wassberg var denne løpsdagen tilbake i sulkysetet og man burde jo ikke bli overrasket over at han allerede den første kjøredagen etter et fraværet, skulle vinne løp. Med Southwind Vertical så gjorde trenernestoren alt riktig når han kjørte seg til tet etter 500 meter med hesten som ikke er så lett å bli klok på. Nå får man bare håpe at hesten stabiliserer seg på sitt "max-nivå", da er det ting som tyder på at den kan en del. Woman Fanatic satt bom fast i lederrygen og Princess Angelica holder formen. Maxwill C.N. vinner løp når som helst, især over 2100 meter.

V5-finalen gikk ikke helt etter boken når favoritten Vinyard A.L. ikke hadde sin beste dag, teten var den langt unna å få og det inviterte flere av konkurrentene opp til kraftig kjøring inn på den første svingen. En 09-åpning der Galimpulso As til slutt fravristet Silver Midnight føringen åpnet opp løpet og med et slikt åpningstempo så ville trolig mange få sjansen til slutt. Tusenmeteren gikk på 12.8 og rundt den siste svingen så trøtnet naturlig nok Vinyard A.L. fra utvendig posisjon og Tore Totland fikk kranglet seg åpning med lederryggens Silver Midnight. Hun spurtet inn til sikker seier foran et kobbel av hester som noen satt fast, andre fikk alt servert og andre ble sjenert. Nobs ble oppløpskampens "taper" og kunne ha vært lengre fremme viss alt hadde gått riktig for seg, mens Kristina M. valgte riktig fil og ble 2.på det.

Storfavoritten Frønes Brage svek med galopp i det 7.løpet og det gav Haukeli Nora muligheten til å lede hele veien selv om Maximus nærmet seg med stormskritt til slutt. Monique Speed kom seg feilfritt rundt den 1.svingen i avslutningsløpet og da fikk man se at dette er en rett så bra hest. I lederryggen sitter Xanadu fast enda mens J.R.Playboy viste at formen sitter i.