Jarlsberg-helgen, en oppsummering

14.07.2009

Vel hjemme etter den årvisse folkefesten på Jarlsberg så er det gjerne på sin plass å summere opp litt.

De 2 Bergenseide hestene i trening hos Rune Wiig(Tangen Per og Timian Best) var vel de 2 største skuffelsene på en lørdag der det var flere brukbare prestasjoner fra vestlendinger på tokt. Med både Tøffe Toft og Mørtvedt Ravn sørget Svein Ove Wassberg for at trippelspillerne fikk problemer mens han med betrodde Whiskey Hornline i Thor Tholfsens Minneløp ble sittende stengt for lenge etter å ha blitt kraftig overfløyet på startsiden. Hesten spurtet storveis til 2.plass bak den suverene vinneren Langelidgutten. Haake Kvikk fikk 4.i innledningsløpet mens Tekno Kongen var strøket i samme løp. Fra lørdagens stevne må det også nevnes at seieren i ponniløpet gikk til alltid like velkjørende Ann Kristin Rasmussen og hennes ponni Ture.

Søndagen åpnet med en flott seier i monteløpet for den stilige Enjoy Lavec-sønnen Takeover Ås. Caroline B.Morken tok føringen i løpet etter X-antall omstarter, neste år bør monteløpet på Jarlsberg-søndagen kjøres med bilstart. Dette er en hest som Caroline sammen med trener Gaute Lura har fått flott sving på og Caroline viser at hun heller ikke står tilbake for de mer meritterte konkurrentene i sadelen. Vi venter på fortsettelsen.

Samme Gaute Lura oppnådde også en imponerende 3.plass med Balder Exclusive i "stayerløpet". 15.7 3100 meter og 35 000 kroner inn på konto til den glade eieren Nina Hilde ble resultatet av det. Eldjor feilet muligens fra seg en premie i et sprintløp og travet 23.8 med galopp. Sugar W er bergenser god som noen selv om han står oppstallet "østpå", hesten gjør sjelden eller aldri dårlige løp og ei heller denne gang. 4.plass og en ny toppprestasjon ble notert. Santiago rundet av Jarlsberg-helgen i et løp der konkurransen var knallhard og der der ikke ble klaff med posisjonene. Santiago kommer tilbake og det gjør vi til Jarlsberg også.

PS ! Det er som alltid helt sikkert noen med vestlandske interesser som er uteglemt, men ha oss unnskyldt, det er ikke vondt ment.