Kort oppsummering av lunsjtravet.

02.07.2009

Passende V5-utbetaling og et par bra sportslige prestasjoner er verdt å nevne fra tirsdagens lunsjtrav.

V5-spillet innledet med at Stall Tvedt fintet bort en del av spillerne i det Kristian Lunde som for tiden vel er å betrakte som stallmann hos Stall Tvedt, fikk overta føringen med det som vel må kunne sies å være en familiehest for familien Tvedt, 8.Capucine. Hvorvidt alle disse "inside-variantene" er med å rekruttere nye spillere til norsk travsport skal være usagt, men at både Kristian Lunde og Timberland-datteren Capucine leverte gode prestasjoner, ja det skal de begge ta med seg. Både Kristian og Capucine vinner flere løp fremover med lignende innsatser. Neon og Global Knockout var begge godkjente og Shaggy Kavenga trives fortreffelig med Svein Knapskaug i vognen.

Så var det klart for den første av i alt 2 sikre seiere for Gunleif Tolllefsen. Nordli Busa var først ute og etter å ha fått et optimalt løpsopplegg så kunne "Gulli" ganske så lett kvittere ut seieren i V5 2.avdeling.Lomeblesen var tapper til 2.plass og Schutora vant klyngespurten om den siste trippelplassen.

Nimo Bell var en mye mindre omdiskuterbar vinner for Rolf Tvedt enn det Capucine var i det 1.løpet. Så god var Nimo Bell at det faktisk kan bli spennende å si på hvilken måte den effektive Earthquake-sønnen klarer å følge opp. Resten får ingen linjer denne gang, til det var Nimo Bell for overlegen.

Horgen Yx la på til 2 av 2 for trenernestor Tollefsen fra Forus i det Horgen Yx på udramatisk vis fikk dirigere inn det 4.V5-løpet. Gil Rau Jo og Tøffe Toft får også plusser i kanten. Verken Ulrik eller Gjerde Åsar fyrte på alle sylindrene de siste metrene.

V5-finalen var om ikke en magisk opplevelse så endte den uansett opp med en fortjent seier både for Magic Fly og kusk og trener Øyvind Austevoll i et løp der mange av kusken gjerne kunne ha tenkt seg å kjøre de siste 700 metrene om igjen. Både Åsbjørn Tensareid og Tore Totland vurderte feil med fasit i hånd med de valg som ble foretatt inn i mot rundt siste sving..Henholdsvis med Ideal Nortec og J.R.Playboy. Lett for oss som sitter på sidelinjen og ser på dette med trav.

De 4 siste løpene ble vunnet i tur og orden av en forbedret Vertigo Faks, her noteres Håkon Steine sin seiersgest på vegne av vinnerhesten når han selv passert målstreken som 3.hest med stallvenninnen Vertigo Jette, deretter så fikk Cumulus alt kjørt opp i fanget når Vossingene Silver Midnight og en for dagen kjørekåt Frank Ringheim bak Henry The Horse, ikke ble enige om posisjonene underveis. Silver Midnight holdt anstendig til 2.plass mens både Sunflare og Medallion's Chief virket forbedret.

Espeset Frøya tok en fullstendig udramatisk seier i det 8.løpet, den andre i måneden og med det ble hun også utpekt til månedens hest i juni. Stall Ringheim hadde ikke mindre enn 4 sjanser i avslutningsløpet og endte opp med 1,3 og 5 selv om "sjefen sjøl" og Skøien Pjokken var i galopphumør. Søndre Prinsen tok ned Tekno Kongen mens Nøkle Pål sikret 3.plass for stallansatt Renate Aarlie.