Reisebrev Jarlsberg-fredagen

11.07.2009

I fare for å bryte med prinsippet "ingen nevnt, ingen glemt", velger vi her å nevne et par lokale prestasjoner fra Jarlsberg-fredagen.

Roger Brandt må ha detonert en av travhistoriens største storløps-overraskelser når han sendte egentrente og delvis Bergenseide Strong Knight inn til seier i Aktaion Grand Prix for norskfødte 4-åringer. Over 100 i vinnerodds er ikke akkurat en gjenganger i slike løp. Vi gratulerer de lykkelige eiere og håper å få se hesten til start i Bergen ved en passende anledning. Bergenseide Hunter tok seg til finalen, men galopperte uten seierssjanse rundt den siste svingen

Evigunge Gransbrun fikk det til å gå frysninger nedover ryggen når den gamle kjempen viste frem gammel storhet og vel så det når han sprintet inn til 1.20,7 og ny rekord etter en styring av Hans Petter Næss som det skal bli vanskelig å kopiere. Hesten satt til alt overmål fast i mål og i steden for å fokusere på løpene som eventuelt måtte komme, slikt vet man aldri med eldre hester, så kan ihv.fall ingen ta i fra hesten og kretsen rundt denne, opplevelsen denne fredagen. Lumjor fulgte ikke opp denne fine innsatsen fra sist og endte i det slagne feltet.

Den "gule kusken" vinner alltid løp under Jarlsberg-helgen og dette året så ble seieren bokført allerede fredag kveld for Svein Ove Wassberg. Med Pålfaks så åpnet alle sluser seg til slutt og da var seieren i boks.

Ellers så viste "Vossa-oppdrettet" Bjørkespik Jarsberg-publikummet en rå prestasjon når den suverene travtrener Øystein Tjomsland pulveriserte feltet med en Bjørkespik som startet fra spor 12.