Småvrien V5 og rekruttløp for to og firbeinte

22.07.2009
Artikkelbilde
Silverandgold tilbake i Bergen og på favorittdistansen 1600 meter. En av flere vinnerkandidater i V5-finalen.

V5-rebusen har på forhånd en større vanskelighetsgrad enn på lenge og både to og firbeinte håpefulle skal sette hverandre i stevne.

Med 20 000 i førstepremie så har Bergen Travpark sin 3 års-serie samlet 11 deltagere i dagens 1.løp. Det skiller nok litt mellom "båtene", men hester som Troll Spilka, Stilfaksen, Elve Prinsen og Vertigo Faks har allerede vist litt klasse.

V5-innledningen er et løp for urutinerte varmblodshester over sprintdistanse og bak bilen. Litt "hopp og sprett" vil man nok oppleve rundet den første svingen, men vel avgårde så kan nok flere av deltagerne prestere godt ned på 16-tallet på en bra bane.

Et lite men likevel spennende felt er det som er satt inn i V5-spillets 2.avdeling. Øksnevad-duoen Timor og Spydhild vil nok sammen med lokale Gilborken gjøre opp om seieren i løpet.

Dagens spillenøtt kommer i den 3.V5-avdelingen. Her kan det være lønnsomt å bruke noen markeringer for å fortsatt henge med på kupongen.

Rekruttserien for kusker er hovedoverskriften i det 5.løpet som samtidig er V5-spillets 4.avdeling. Her er det ikke så lett å forutse løpsutviklingen og derav heller ikke å plukke den riktige forhåndsvinneren. Verdt å nevne om løpet er det uansett at vinneren av årets rekruttserie har en spennende premie i vente. Hovedpremien i serien samt delpremiene i de 4 enkeltstående løpene er sponset av Åsane Hesteutstyr og Travparken Servering.

V5-finalen har samlet et knippe fine hester i grunnlaget og dette kan bli et severdig oppgjør. Med hissige Silverandgold på plass bak bilen fra et gunstig 3.spor, samt startkjappe Silver Midnight og en nylig hjemvendt Money Brother på startstrek, ja så borger det for et høyt tempo. Kan da hester som Dark Dream, Girandola Aas eller nykommeren Kippis slå til ? Spennende blir det ihv.fall og en vinnertid på 13-tallet kan være innen rekkevidde.

Et løp der det på forhånd skiller litt mellom "klinten og hveten" står på programmet i det 7.løpet. Duoen Wilson Star og Gann Golden skiller seg kraftig ut på forhånd, mens det skal bli artig å se om Kristian Lunde sin nykommer Nordstjernen kan hevde seg på direkten.

Verdt å merke seg om det 8.løpet er at det går som voltestart, samt at en hest som Birk Vilja skal ha gode sjanser til å ende nærmest det som trolig blir en suveren vinner i Kringelandtellus.

Løpsdagen avsluttes med et monteløp for varmblodshester der en av årets "monte-hit-er" Takeover Ås stiller til start. 20 meter foran står Kitten som holdt unna for førstnevnte når de møttes i Haugesund for noen uker siden. En liten "varning" kan man også gi for nr.4.Lucky Quick. som kan mye, men som har trukket et utfordrende spor i volten.

Godt spill og vel møtt til alle som vil legge turen ut til oss denne torsdagen.