Tilbake på sporet....

07.07.2009
Artikkelbilde
Espeset Frøya jakter sin 4.strake seier i V5-innledningen og samtidig dobbel 1.premie.

Våren og sommeren sålangt har bestått av mange ulike løpsdager og tider, men i hele juli har vi torsdag som stevnedag. 8 løp skal unnagjøres før traventusiastene fra Bergen vender nesen mot Jarlsberg.

Dagens aller første løp er et sprintløp for 3-årige kaldblodshester. Her er det mange urutinerte hester på farten og disse forbedrer seg ofte med flere sekunder på kort tid viss det først "slipper" for dem. Kjetil Djsøseland kommer nok med ambisjoner med Troll Spika mens Ove Wassberg med hurtige Frk.Flagvinna gjør comeback i sulkysetet etter beinbruddet som har satt Ove'n ut av spill i en måneds tid nå.

V5-spillet starter opp i løp 2, innleveringsfristen er klokken 18.35 og allerede i den 1.avdelingen så støter vi på en av kveldens aller største V5-favoritter. 5-årige Espeset Frøya har i regi Lars Tore Hauge tatt 3 strake seire og vil med seier også i dette løpet, eventuelt sikre seg dobbel 1.premie i løpet. Dette fordi hesten ble kåret til månedens hest på Bergen Travpark i juni og gis da automatisk denne sjansen jmf.statuttene for månedens hest på Bergen Travpark. Espeset Frøya skal regnes med en solid vinnersjanse i feilfri utgave selv om hun denne gang møter et par reelle utfordrere.

Nimo Bell blir en annen hest som garantert kommer til å påfra seg mange fortjente kryss som følge av sine prestasjoner den siste tiden. Dog er det denne gang sprintdistanse og hesten kan ikke kjøres for fullt bak bilen. Kan det da bli for langt frem for den store favoritten ?

Et løp for urutinerte varmblodshester har arrangøren så valgt å sette inn i V5-rammen på bekostning av at det er for store favoritter i løpene som avvikles i løpene 7 og 8. I V5 3-avdeling kan derfor mye skje, men en feilfri 3.Neon og en spennende nykommer i form av 1.Zipper Rose bør vel begge tidlig på kupongene.

Dagens mest åpne V5-løp finner man gjerne i den 4.avdelingen. Form og kapasitet finnes det hos favoritten 6.Maxwill C.N. men dette er ingen ideell oppgave for denne hesten. Uromomentet i løpet er gjerne 5.Chip Hovsten som kommer ut på sprintdistanse for første gang på lenge.

V5-finalen skal normalt sett 6.Vinyard A.l ta seg av. Hesten er fikset opp etter sitt siste løp og virker veldig fin i trening for tiden. Denne gang så er det vel heller ingen av konkurrentene som er interesserte i å gjøre livet surt for favoritten nedover startsiden. Blir hesten for stri og tempoet for høyt så kan selvsagt hester som Galimpulso As, Just A Diamond og innersporets Silver Midnight stille et spørsmål nedover oppløpet.

Vi satser på at flest mulig velger å legge turen på Parken denne torsdagen, vel vitende om at Brann spiller cupkamp på Stadion fra kl.19.00. Vi garanterer ihv.fall god underholdning i drøye 2 timer.