Rikstoto Stipendet - en suksess på direkten

23.06.2009

Utlysningen av et stipend pålydende 10 000 kroner til hesteklubber og staller førte til stor pågang hos Norsk Rikstoto. I vår region er det Lysefjorden Ride- og Kjøreklubb som får tildelt stipendet

Stipendet, som deles ut i forbindelse med Rikstotos engasjement under VG-lista Topp 20 i sommer, fikk inn over 200 søknader!.Tidlig i mai gikk Rikstoto ut i pressen med informasjon om stipendet. Det skulle tildeles en hesteklubb, lag, forening eller stall som gjorde en samfunnsnyttig jobb for barn og unge. Responsen lot ikke vente på seg. Godt over 200 søknader tikket inn i løpet av kort tid, mange av dem gjennom Rikstotos egen profilside på VGs Nettby, et nettsamfunn med hovedvekt på brukere mellom 15-22 år.

-          Responsen har vært overveldende! Juryen har hatt en meget vanskelig, men ditto hyggelig jobb, med å plukke ut èn vinner til hver by VG-lista Topp 20 besøker i sommer. Vi må bare takke for alle sterke søknader og medfølgende filmer, sier initiativstagerne Thea Hofossæter og Richard Ekhaugen hos Norsk Rikstoto.

 

Terapiridning, utplassering fra skoler, ridning for handikappede, rideskoler, samarbeid med NAV og arrangement for store og små er bare noen av tiltakene de mange driftige klubbene rundt om i Norges land kan slå i bordet med.

-          Vi er imponerte over bredden av tiltak som iverksettes rundt om i heste-Norge. Det vi har merket oss i størst grad er at de fleste klubbene og stallene drives med små midler, og at de er helt avhengige av dugnad og frivillig innsats for å opprettholde driften. Derfor er det ekstra gøy å kunne være med på å virkeliggjøre noen drømmer, fastslår Hofossæter og Ekhaugen.

 

Disse fire vinnerne tildeles Rikstoto Stipendet 2009:

Region Oslo: Gjeterud gård, Mysen

Region Stavanger: Sola Ryttersportsklubb

Region Trondheim: Reppe Ridesenter

Region Bergen: Lysefjorden Ride- og Kjøreklubb

Vinnerne for region Stavanger (1.juli), Trondheim (15.juli) og Bergen (29.juli) vil motta sine sjekker fra hovedscenen i sine respektive byer rett før konsertstart kl. 18.00.

 

Norsk Rikstoto takker for alle flotte søknader og sender sine gratulasjoner til de fire vinnerne.