Roglandsdominans på Parken.

22.06.2009

Det var nesten så det ble litt i overkant med Forusdominans på Parken sist torsdag. Ikke for det, våre faste gjester fra Rogaland er fremragende yrkesutøvere og blant de beste i landet.

Trioen Åsbjørn Tengsareid, Rune Wiig og Gunleif Tollefsen tok rent bord innenfor V5'en og totalt ble 6 av 9 løp vunnet av denne trioen. I tillegg hadde både Kjetil Djøseland, Geir Gudmestad og Ove Kenneth Karlsen tatt turen av Forustrenerne denne torsdagen. For oss som er opptatt av å presentere stevner med sportslig kvalitet så er dette noe som vi setter pris på. At våre aktive denne gang ble satt litt på sidelinjen får være en spore til å ta opp kampen i noe større grad neste gang hele Forus-bataljonen kommer på besøk.

Det første løpet under løpsdagen ble dog vunnet av det kanskje største lokale 3-årstalentet blant varmblodshestene. Shocking Angus virker til å være en hest av rette sorten, billedskjønn er han også. Øyvind Austevoll starter nå sin øyensten på Forus Open-søndagen i tøft selskap.

Så fulgte en dobbel-Wiig. Stallhestene til Wiig'en er i bedre form enn det de har vært på lenge og da er det slik at man kan dra strofer lignende dette: "Se på Wiig'en, han kjører som en konge, han vinner løp i hele norges land". Når Rune Wiig har stallhestene i orden så er disse kapable nok til å vinne løp landet rundt, så også i Bergen. France Lavec L. og Montana F.H var duoen denne gang.

Hardtarbeidende Åsbjørn Tengsareid var nestemann ut med en av Sogn og Fjordane sine mer profilerte hester den senere tiden. Pajablesa er jevn og flink og slugget seg denne gang inn til en fortjent seier i et løp der også Rapp Hege sin prestasjon bør nevnes. Hun la ned mange meter på en "tøysegalopp" fra start, men reparerte mesterlig og var ikke langt unna å likevel ta hjem seieren. 4-årshoppen til Trygve Havre sikter nå mot Hoppe-Derby.Jevngamle Birk Vilja er også i utvikling og har nok samme siktemål.

I et fartsfylt oppgjør i den 4.V5-avdelingen så var det Grand Du Ling som ganske så kontrollert kunne ta hjem seieren og samtidig legge på til 2 strake for nevnte Tengsareid. Santiago stred tappert på utsiden og Tvedt-hestene Galimpulso As og Arctic Excellentels fullførte bra etter "billige reiser". Fullførte fint gjorde også Big In Japan i dette løpet, hesten gjorde et heroisk løp etter å ha galoppert kort fra start og siden ble hengende i 3.spor resten av løpet. På trøtte ben så berget hesten en meget sterk 5.plass. Denne hesten er spillbar neste gang viss den har kommet seg opp igjen fra "kjelleren".

Gunleif Tollefsen reiser ikke til Bergen i tide og utide, men når han har hester som Todden å kjøre med, ja da er den godeste Gulli ikke fremmed for å legge turen nordover. Todden var god, Tollefsen likeså, men de samme superlativene kan dessverre verken arrangøren og i hvertfall ikke den "idioten" som skulle dele ut blomster på seremoniplass tildeles. Man må bare takke høyere makter og profesjonelle yrkesutøvere for at det hele ikke endte med en stor skandale når denne omtalte personen som skulle dele ut blomster, fikk et snev av "se-på-meg"-behov og var faretruende nær løpsbanen. Nok om det, slikt lærer man av og arrangøren har alt bestemt seg for å gjøre endringer i rutinene for seremoniplasstrafikken. Men når sant skal sies så er det vanskelig å gardere seg mot "idioter" uansett hvor gode rutiner man har, slik er det i alle livets sammenhenger. Å klandre seg selv i altfor stor grad etter en slik hendelse tenderer til selvtekt.

Stedje Svarta avla sitt maidenship i det 7.løpet og ga med det Åsbjørn Tengsareid sin 3.dagsseier, Feseth Lynet har fått hentet seg inn litt etter tøffe løp, lange reiser og et hardt bedekningsprogram. Dette er en jernhest som sist torsdag paraderte inn til seier på 23.9 etter ikke å ha vært kjørt helt i bånn. Nå venter et løp på Forus Open-søndagen. Der nede har det godeste Lynet vunnet før.

Avslutningsløpet gikk til Tøffe Toft og ga Svein Ove Wassberg sin obligatoriske dagsseier, det er litt med Svein Ove som med Eirik Høitomt, ikke avskriv dem muligheten til å ta en dagsseier før alle løpene er i mål. Det er bemerkelsesverdig hvor ofte enkelte kusker har en tendens til å vinne de siste løpene under løpsdagene.