Vi gleder oss, kommer du ?

05.06.2009

Av i alt 5 i rekken så står vi nå foran årets 2.V75-stevne for året. Med hovedoppslag som Ketil Hansens Minneløp, Kong Olav V's Æresløp og Håukåsløpet, så har det blitt et flott V75-stevne. 

Sammenlignet med de tidligere så har flere av storløpene våre blitt flyttet på dette året. Allerede under Juni-V75'en så dukker altså Ketil Hansens Minneløp opp på programmet. Man registrerer at enkelte hadde større forventninger til årets utgave av løpet, men legger man til grunn at man ligger "inneklemt" mellom Elitloppet og Copenhagen Cup, ja så er vel ikke kvaliteten så aller verst vil nå vi mene.

Med hester som Megaman Neo, Cromwell og den danske "flyvemaskinen" Navy Seal US på startstrek så kommer det å gå luftig unna i årets utgave av Ketil Hansens Minneløp. Et enormt startrush venter og Lars Anvar Kolle beskriver her hvordan han tror startsiden vil forløpe.

I V75-innledningen skal hesten med det ikke helt tillitvekkende navnet Kjeltringen ut og forsvare et tungt favorittstempel. I DNT sin unghestserie for 3-årige norskfødte varmblodshester i løpet etter så er det vanskelig å plukke ut en sikker vinner. Outsidere er det mange av og en av dem er den enormt speedige Rite On Line-sønnen Shootist. Hjemmehåpet 5.Shocking Angus er selvfølgelig også en av flere som kan vinne dette åpne løpet.

I Haukås-løpet så var det meningen at hele kullets topphopper, med unntak av "unntakshoppen" First Eleven L, skulle møtes til dyst.. Trener Jan Kristian Waaler hadde slik det så ut uansett favoritten i løpet, i kraft av 2.Royale, men hesten er nå akkurat blit strøket som følge av forkjølelse. Kjedelig for løpet, oss som arrangør og ikke minst eier og trener. Fra Vikersund så kommer det en "søtsak" med store ambisjoner nå når den fremste utfordreren er borte. Sweet Case kan ellers bli historisk som den eneste som noensinne kan oppnå å vinne Haukåsløpet 2 ganger. Helt frem til og med 2008 har dette løpet blitt kjørt for 3-årige norskfødte varmblodshopper og med Sweet Case som fjorårsvinner så kan hun nå altså vinne dette løpet for annen gang nå som løpet går for 4-årige norskfødte varmblodshopper.

I Kong Olav's Æresløp så kunne man gjerne ha ønsket seg flere hester på startstrek, men et par av årgangens mest spennende individ kommer til start. Både kapable Komnes Bella og valdresoppdrettede Krøsus og Lome Mix vil ta opp kampen med favoritten Særpefanten. Og alle som skarrer på r'ene håper selvfølgelig på at hjemmehåpet Kolbu Kasper skal hevde seg i fremste rekke.

Med hele 44 millioner i potten til en eventuell alenevinner i V75-spillet, ja så skulle det ikke stå på motivasjonen blant den spillglade norske befolkningen heller. V75-omganger på Bergen Travpark er sjelden lettløst noe du kan lese mer om her. 

Værutsiktene er gode og med tilbud om både ponnridning og lekerom for de minste, ja så kan Bergen Travpark ønsker både sponsorer, hesteeeiere, publikum og ellers alle travsportvenner hjertelig velkommen til Bergen Travpark lørdag