Innholdsrikt og flott VM-stevne.

17.05.2009
Artikkelbilde
Christophe Martens fra Belgia ledet VM etter 1.konkurransedag

Det ble en travdag for minnebøkene som utøverne, publikum og arrangøren var med å bidro til sist løpsdag. Omkranset av et strålende vårvær så var det et travstevne til terningkast 6 som ble avviklet.

Skal vi oppsummere det sportslige innholdet under denen løpsdagen så må vi begynne med å dvele litt ved torsdagens 1.løp. Debutanten Tourney Winner viste seg å være et flott emne i regi Ove Wassberg og holdt såvidt unna for Super Brick og Rita Sensation. Banerekordpokalene satt løst i dette løpet og vi gleder oss til å se alle disse 3 igjen utover i 3 års-sesongen.

Det 1.VM-løpet ble en bekreftelse på at forhåndsvurderingene av VM-løpene og kuskene ikke var en lett oppgave. 27-oddseren Keith R. gikk hen og vant med New Zealanderen Peter Ferguson i vognen foran 19-oddseren Gentle Amour og Ungarns repreresentant Imre Fazekas. Keith R. får nok Bergenspublikummet stifte nærmere bekjentskap med utover, hesten er nå solgt til Sandane i Sogn & Fjordane.

Foruten Verdensmesterkskapet så hadde denne løpsdagen opptil flere andre poenger også. Et av dem var utvilsomt spenningen knyttet til om månedens hest for april, Super Charming, kunne ta seg av sitt første løp på banen i mai måned også. I så fall så ville det utløse en seiersbonus på kr. 20 000 jmf. Bergen Travpark sin sportsplan. Kr. 50 000 i 1.premie på et "torsdagstrav" er ikke hverdagskost og gratulasjoner oversendes herved til eierkonstellasjonen, treneren og kusk Christophe Martens. Den godeste Martens holdt unna for medsmygende Tom Cruiser og den tyske representanten Roland Hülskath. Eirik Høitomt skulle utover løpsdagen vise seg å ha fått tildelt flere hester som underpresterte og Cunningham må også kunne sies å være en av disse.

Så ble det fartsfest med Investor G.T i førersetet løpet gjennom, men man må uten å få tråkke noen på tærne, må man nesten kunne få mene noe om at Uppercut Flevo gjerne var den moralske vinneren i løpet. Seiersmarginalen for Investoren ble minimal og for bredden i klassen så var det godt å se at hele 7 hester gikk 14.3 eller bedre. Forhåpentligvis så kan vi få se flere flotte "eliteløp" utover vår og sommeren.

Det gikk unna også i det 5.løpet som var det 3.av i alt 4 VM-løp under kvelden. Roland Hülskath hadde fått kjøreordre bak innersporets Soft Gun og Stensland-traveren holdt absolutt godkjent til tredje selv om det ble "vått krutt" nedover oppløpet. I ryggen hadde Mill Meucci sittet uforstyrret underveis og Birger Jørgensen hadde ingen mulighet til å ikke vinne løpet etter et slikt opplegg. Mill Meucci er en traver som kan bli en profilhest for Tom Erga og Shining Lantern avsluttet storveis til 2.for dagsvinneren Christophe Martens. Bjørn Goop fikk ikke fullklaff bak Southwind Vertical og svensken hadde ingen stor dag i sulkysetet under sitt Bergensbesøk. Senere i VM så skulle det vise seg at dette ikke skulle holde frem.

Kaldblodsløp i grunnlag 200 - 400 000 blir "alltid" jevne oppgjør. Vinneren Gilborken var tilbake etter skadeavbrekk. På klassen til både kusk og hest så ble det seier i løpet, men kretsen rundt hesten var ikke helt fornøyd med hvordan hesten opptrådte. Øksnevad kunne notere nok en trippel-plass med ikke i overkant vinnervillige Tombo Ø.K.Nøkle Pål satt sammen med halve feltet fast, men spurtet friskt når luken kom og denne hesten er litt på gang nå.

"Sølvgutten" til eier Norvald Johan Nordvik fikk omtrent publikum til å gå opp i den "høye C" når hesten dundret inn til overlegen seier for VM-kusk Brad Forward. Duellantene Santiago og Vinyard A.L. inviterte både Silverboy M.C og spurtsterke Kiss K. inn i løpet. Girandola Aas holdt farten fint til tredje og markerte med det skandinavene Goop og Høitomt skulle bli å regne med utover i VM.

Nico (ble) The Great i dagens 8.løp. Med den største utfordreren Yonckers Boshoeve i galopphumør så kunne Åsbjørn Tengsareid få med seg en Bergens-seier også denne torsdagen. Yonckers Boshoeve gjorde en kruttsterk opphenting for gul kusk Lyssand og Bjørn Goop viste sin klasse når han fikk maks ut av Walter Kievitshof fra 12.spor.

Kringelandtellus fortalte oss at i denne hesten så har Geir Arne Eriksen en flott traver som han kan få mye glede av. Grans Spika er kraftig forbedret og Lars Tore Hauge kjører jevnt og godt med de oppsittene han har. Vikse Janna er forbedret og Dalsjento sitter fast enda.

Med den store favoritten Timian Best i galopphumør så kunne seieren i det 9.løpet gå til fjordfylket i nord for 2.gang denne løpsdagen. Jærvsø Seira holdt med et nødskrik unna for rakettspurtende Kuven Erla. Det har vært stille rundt og ikke vært de helt store fremgangene for "Borgen-hestene" til nå i år, men den startgalopperende hoppa viste klar formforbedring denne gang.

Avslutningsløpet på denne flotte travdagen gikk til spenstige Huseby Sara. Jan Erik Landaas kjørte med fin hånd og når 2/3-deler av feltet samlet til bokstaver i raden, ja så ble det en overlegen seier foran flott avsluttende Drav Mai. Drav Bonny har avlet travere på løpende bånd og se ikke bort i fra at Frank Ringheim kan få en del glede med denne hoppen også.

Helt til slutt så må en stolt arrangør få takke DNT for tilliten som det var å få lov å arrangere åpningsdagen under Kuske-VM 2009, samt takke alle som møtte opp på banen denne dagen.Omlag 2000 mennesker tok turen en vanlig torsdagskveld og det må vi kunne være fornøyde med. Neste løpsdag er torsdag 21.mai, stevnestart kl.15.30. Velkommen igjen.