Kom mai du skjønne milde....

05.05.2009
Artikkelbilde
Takk skal du ha gutten min tenker Ronny Halvorsen i det han sender M.L's Big Boy inn til sin første seier i karrieren.

Med tanke på denne ukens værvarsel så ser vi inntil videre heller tilbake på den siste kjøredagen i april. Både solen og enkelte prestasjoner varmet den dagen.

Stortalentet Shocking Angus var på langtur til Stavanger for noen uker siden, om det var vårvarmen eller andre ting som gjorde at hesten dengang ble noe "het i toppen" under løpet, ja det skal være usagt, men godt var det å se at hesten tilbake i hjemlige omgivelser var regulerbar og fin. Flere lokale seire venter og måtte lykken stå både trener og eiere bi ift. at hesten kunne hevde seg i nasjonal målestokk utover året. Vi trenger sårt en norskfødt propangandatraver med tilknytning til banen igjen.

Torlander har forandret karakter over det siste året, nå har den tidligere noe entaktede traveren fått mer "gli på skøytene" og sist nådde hesten nesten frem til seier på sprintidistanse og nå tok Spikeld-sønnen teten på enkleste vis og fra den posisjonen så bare lenset hesten til Tine Antvedt unna til sikker seier. Unge Wassberg tok med det sin 10 seier ved banen i april, senere skulle han legge på til 11.

Torsdagens 3.løp var et dameløp som på forhånd var et jevnt og spennende felt, men kjære jenter og damer, dette var dessverre ingen god søknad om flere dameløp innenfor V5-rammen. Til det var det for mange som ikke "hadde lyset på" ifm. oppkjøringen bak bilen og løpet ble etterhvert meget amputert. Men både Clever Boszorg, Super Charming og Park Angel var løpslystne og sammen med kusker som ikke akkurat tok opp. Til  slutt så var det Tina Storetvedt som med minst mulige margin kunne ta sin første seier i sulkysetet med "egentrente" Super Charming. Med denne prestasjonen så sikret Super Charming seg i tillegg tittelen som månedens hest på Travparken i April. Med 5-6 forskjellige hester som hver seg hadde 2 seire i "beltet", ja så var ikke det en enkel jobb å velge ut.

Elvekongen "kantret" som dagens største favoritt, kaldblodshester i lavere grunnlag er sjelden spillernes beste venn og "noch ein mal" så ble dette bekreftet. Elvekongen gjorde en helsvett opphenting, men det var i kulissene. Der fremme så var det Sør Svarta, den energiske flott presenterte hoppen til John og Nina Raa, som kunne stikke mulen først. Vi noterer oss at Rapp Hege vokser med oppgavene og at Maximus trolig vinner neste gang.

M.L's Big Boy lever opp til navnet, det er en "røslig" type som enda ikke helt har funnet ut av tingene sine som Ronny Halvorsen kunne ta en følelsesladet seier med. Med så mange timer nedlagt bak en hest som man vet kan men ikke får det til, ja så er det ikke rart at det går en del tanker gjennom hodet. Lykke til videre, her kan det komme flere seire. Ikke mange som står i mot denne "bamsen" i en duell oppløpet ned..

Dalsjento fikk "haike" med en Nina Fri som fikk helt fri på oppløpet og Rolf Tvedt kunne styre inn til en helenkel seier for den flinke hoppen til Kjartan Refsdal. Espeset Stjerna trengte gjerne løpet og Jærvsø Seira har formen i zenith. Kjekt det for ivrige eiere i nordfylket.

Sagi Ma er siste skuddet på stammen etter Glans Tora, det første var ikke helt ukjente Sagi Knut. Henning Flæte Andersen må jo lure på hva han har gjort galt tidligere når det skulle være så lett å plutselig vinne 2 løp på en uke med hestene sine. De glade amatører er sporten avhengig av, også må de bare leve med at til mer de hevder seg, ja dess mindre får de gratis i løpene etterhvert. Vi sender blomster og gratulasjoner til Haugesund og ønsker velkommen igjen.

Santiago, man hører det liksom på navnet, dette er en klassetraver på sitt beste. Sprint, bilstart, spor 4, en gul påskekusk og vips så satt han i "ledningen". 14.0 lar seg alltid høre og det så fremfor alt bra ut aksjonsmessig denne gang. Santiago tar opp kampen med hvem som helst på gode dager og la oss håpe på mange av de fremover. Den godeste Jan Erik Kyrkjebø kunne nok legge seg med et smil om munnen denne kvelden. Shocking Angus og Santiago, ikke alle som har slike 4-beinte venner i sin varetekt.

Kvelden avsluttet med at Ove Wassberg sa "Wim-salabim" inn i mot den siste svingen og selv om vi har sett Wim imponere mer ved tidligere anledninger, ja så kan de få prøve å gå 15.4 v over 2100 meter de som vil. Wim skal ut på OGP-lørdagen fra et fordelaktig 1.spor bak bilen. Dark Dream sprer glede hos familien Kaarevik og Elliot Frontline gjør så godt han kan fortsatt.