Vel mange tok dagen på ordet...

23.05.2009
Artikkelbilde
Se hvor lik hun er sin far, Moe Odin-datteren Ruskeli Frøya vant lett og det kommer hun til å gjøre igjen.

Det var muligens ikke tilfeldig siden det lå i dagen, det var mange av forhåndsfavorittene som "spratt" fra seg sjansene på "Himmelspretten".

Allerede i det første løpet, 3-årsløp for varmblodshester, så ble det galopp for favoritten Tourney Winner. Men når hesten først kom på bedre tanker så levert den en mesterlig opphenting til 2.plass og her har hardsatsende Kjell Ramsdal mye moro i vente. Shocking Angus vet vi enda ikke hvor god er, denne hesten gjør ikke mer enn den må, seieren ble nok mer kontrollert enn hva den så ut til. Lumiere De Nuit er i fremgang, det er lenge til høsten enda.

Xanadu eller M.L's Big Boy, ja det var ikke så lett å skille dem for det blotte øyet, men forstørret målfoto viste at den gule kusken atter en gang var først på streken. Tamin Sandy-datteren har neselengden som et fortrinn i slike jevne oppløpskamper og når viljen også er til stede, ja da blir det penger av slikt. "Big Boy'en" var flink igjen, Nimo Bell kan bli en nyttig hest i regi Rolf Tvedt og Dorato Desderi må øve mer på voltestart. Resten var på behørig avstand selv om Sindre Hindenes igjen viste at han er den som har best tak på New Order.

Med Elvekongen atter en gang i galopphumør så kunne Vindi Stjerna pile til tet og der ble hun hele veien hjem. Drav Siss hentet meter, ja mange meter, den siste runden, men fikk ikke bedre enn 3.plass, noe hun hadde 5 av fra før i år. Kandidaten er på gang etter pause og Nina burde fått fri.

Gigant Nico var like sjanseløs til å løse fra spor 4 i volten som en snøball ville ha vært i Sahara-ørkenen. Galopp av type "game over"var uungåelig og Geir Mikkelsen tok over stafettpinnen for Rogland. Delphis Lantern skvatt til tet og var ikke til å slå.Cunningham var bedre nå enn sist og Princess Angelica haiket på til 3.plass.

Drav Spinn har vunnet fra tet i Bergen før, men aldri med Åsbjørn Tengsareid i vognen. Teten beholdt han enkelt og selv om Gransbrun var tapper og resten ikke var så langt bak, ja så var det gøy å se at Drav Spinn var tilbake i godt gammelt slag. Mange skal ha æren for det, gjerne Stall Storetvedt mest av alt.

Mikkelsen kjørte som en "Gud" denne torsdagen og det toppet seg når han satte inn 11.valget Drageblæsen i V5-finalen. Formen var der, men forutsetningene stemte dårlig og da blir man lite påaktet. Spydhild var god, mens ungkalvene Tombo Ø.K. og Kolbu Kasper må øve mer. Nøkle Pål er forbedret og Espeset Stjerna kunne ha kjempet noe bedre etter fin reise.

Nokien igjen, denne hesten virker til å passe Ove'n som hånd i hanske. Tøff, ærlig og ikke minst regulerbar og løpslysten. Flere seire er i vente og gjerne på utebane også. Resten virket tunge og formløse og de fleste fikk maks på behørig avstand. Blomster til Tengsareid som holdt Highway Brodda i trav rundt siste sving og ble belønnet med 2.plass for det.

Espeset Frøya er et talent utenom det vanlige. Hun er sin far opp ad dage aksjonsmessig og vant "hur lett som helst" på 33.0 og da var det mye igjen. Lars Tore Hauge er dyktig både som kusk og trener og her kan det bli mer moro i vente. Sør Krem var god den også og Frank Ringheim  viser igjen at han får frem egentrente kaldblodshester. Skøiars Kvikken heter hesten denne gang. 

Avslutningsløpet bestod av hester uten vogn, men med jenter. Takeover Ås er god både under sal og foran vogn. Eier Caroline Bergås Morken og trener Gaute Lura fortjente denne etter at mange kroner har forsvunnet i umotiverte galopper. Det gnistret ikke av løpslyst hos alle den siste runden, men Moniatimes virket forbedret og Cickan Laday hentet med seg noen Bergenskroner før den gjerne blir solgt ?