VM-feber på Bergen Travpark

14.05.2009

Vel har vi 4 gjenstående V75-stevner og flere flotte storløp på programmet utover året, men det er et stevne med særpreg og kvalitet som presenteres 14.mai på Bergen Travpark

Nå er de siste forberedelsene unnagjort til VM-åpningen på Bergen Travpark. Kuske-VM 2009 går som den årvåkne leser har fått med seg, av stabelen i Norge,  og Bergen Travpark har blitt tildelt åpningsstevnet i mesterskapet. Dette er en stor ære og tillitserklæring som vi som arrangør håper å vise oss verdig. Til forskjell fra forrige sist løpsdag forrige fredag, så ser det denne gang ut til at værgudene er på arrangørens side, og med bakgrunn i gjennomføring av flere ulike markedsføringstiltak av stevnet så håper vi på god publikumsoppslutning og stor stemning på "Parken" denne store dagen.

Etter hva historikerne sier så er dette det første Verdensmesterskapet som noensinne har vært arrangert i bydelen, og spesielt så håper vi på at det kommer mange førstegangsbesøkende fra nærområdet vårt. Vi tar i mot alle som en, liten som stor og blir spesielt glade viss mange av dere tar frem flagget fra skapet noen dager før 17.mai dette året.

"Hjemmehåpet" Eirik Høitomt har blitt presentert på en god måte i ulike mediakanaler den siste tiden og Eirik er nå veldig klar for å ta fatt på mesterskapet. I Bergen så kjører Eirik det som man på fagspråket kaller for flere "halvsjanser" og klarer Eirik å ta det beste ut av de hestene han har fått tildelt, ja så kan jærbuen få en god start på mesterskapet.

Vi ønsker Eirik lykke til i mesterskapet og håper at både Eirik og de 9 andre deltagerne får en flott dag i Bergen og at de sitter igjen med et positivt inntrykk av å ha kjørt travløp på Bergen Travpark.

Utover VM-løpene så er det 7 løp til på programmet denne kjøredagen og det betyr at det skal avvikles hele 11 løp på Bergen Travpark denne torsdagen. V5, Dagens Dobbel og Supertrippel-løpet arrangeres også på Bergen Travpark denne kvelden. Et poeng til som det er verdt å nevne er at i dagens 3.løp så kommer månedens hest for april, 5.Super Charming til start. Vinner den regjerende verdensmesteren Christophe Martens med Storetvedt-traveren, ja så venter det hele 50 000 til hesten. Statuttene for månedens hest sier at ved seier i påfølgende måneds første start på Bergen Travpark, da dobles 1.premien i løpet(begrenset inn til kr. 20 000 i max.bonus) 30 000 + 20 000 = 50 000. Vi ønsker Martens, Super Charming og eieren lykke til i kampen om "bonusen" og i løpet ellers. 

Til slutt så vil vi få selvsagt få komme med en innstendig oppfordring om at flest mulig legger turen ut til Travparken denne dagen, liten som stor så er dere hjertelig velkommen til å sette preg på en dag som forhåpentligvis vil bli et flott travsportsminne.