105 starterklærte hester....

28.03.2009

Til søndagens løp på Travparken, ble det starterklært hele 105 hester til de 11 løpene som skal avvikles. Alt fra urutinerte 3-åringer til elietetraveren Feseth Lynet blir å se.

Bergen Travpark er søndag den eneste norske travbanen som arrangerer totalistorløp i landet. Det er starterklært hester i tilsammen 11 løp og som skrevet så var det før strykningene altså hele 105 "spillbare" hester oppført i dagens program. Det er nok mange spente hesteeiere og trenere som i dag seler opp hestene sine i håp om at deres håpefulle skal oppnå en god plassering slik at man kan pynte litt på startpoengene slik at man også kan komme med i løp neste lørdag.

Neste lørdag er det som mange av dere vet årets første V75-kjøring på Bergen Travpark. Etter å ha "holdt på med vårt" et halvt års tid, er det neste lørdag klart for å måle krefter med tilreisende ekvipasjer. Med tanke på at løpstilbudet her hjemme må kunne sies å ha vært svært godt i vinter, i hvert fall med tanke på å få flest mulig hester ut i løp, så har ikke reiselysten blant trenerne vært overvettes. Dette kan man mene mye og mangt om, og det kan være ulike årsaker til dette. For det første så skal man ha "noe å kjøre med" for å ta turen, vinteren krever sitt transportmessig og det har vært gode nok vilkår på hjemmebane til at det å ta turen over fjellet har vært nødvenidig. Neste lørdag møter de lokale hestene våre, enten vi liker det eller ikke, ventelig tøff konkurranse fra ulike hold.

Uken som kommer må derfor brukes til å gjøre de siste viktige og riktige forberedelser, slik at vi klarer å ta vår del av premiekronene som skal deles ut. Forrige løpsdags Rogalands-dominans, tror jeg ikke er representativt for at nivået på løpshestene i Bergen for tiden, men akkurat det får vi  vente til neste lørdag med å få bekreftet.

Før den tid så foreslår jeg at du i imorgen i det minste legger turen innom en av våre mange søndagsåpne kommisjonærer for å levere en bong eller 2, men aller helst vil vi se deg også ute hos oss på søndag. Hva skal man ellers finne på en søndags ettermiddag viss man er litt spenningssøkende, kan tenke seg å ikke lage søndagsmiddagen selv og å se de flotte hestene utfolde seg i all sin prakt i løpsbanen. Film er og blir best på kino og travsport er og blir en arenasport selv i vår tidsalder.

Velkommen til dere alle og uansett så sees vi jo neste lørdag.

BORDBESTILLING RESTAURANT TIL V75-KJØRINGEN: 55 24 77 77