De siste forberedelser unnagjort....

31.03.2009
Artikkelbilde
Vinyard A.L. - Ove Wassberg

For mange av de lokale hestene som skal ut å kjempe om heder og ære under førstkommende lørdags V75-stevne, så var søndagskjøringen siste mulighet til å skaffe seg startpoeng.

Både grunnet at skribenten ikke var tilstede "live" under sist kjøredag og at det utover uken forhåpentligvis skal komme mye spennende stoff på denne nettsiden ifm.den forestående V75-kjøringen, så tar vi en snarvei med referatene og "skråblikket" fra løpsdagen 29.mars. Referatene finner du her og skråblikket tar den alltid like treffende "Hjalmar'en" seg av i løpsprogrammet.

Men siden jeg likevel merker at jeg bare MÅ skrive noen linjer så kan vi jo nevne at Misty Valley N har blitt en "hit" i 3-årsløpene for de varme, men snart kan han få konkurranse av Lumiere Du Nuit som gjorde et flott prøveløp for sin trener Rolf Tvedt. Elvekongen varmet dårlig men var klart først i mål, for oss som har sett de siste ukers rutineløp så var jo ikke dette noen bombe. Det ble antagelig så mange galopper inn i den første svingen at dommerne ikke fikk med seg at Eskimo også feilet grovt, noter dette bak øret til neste gang. Hesten kom nemlig meget bra tilbake, det samme gjorde også Drav Siss og Carolina K.

Mr.Flirt-avkommene er noen billedskjønne individer og Lirac er intet unntak. Hesten vant trolig sikrere enn det så ut som og viss det hjelper å krysse fingrene for at denne hesten skal holde seg skadefri, ja så gjør jeg det mer enn gjerne. Naomi Dryad var tapper og Gentle Amour løp ut av sitt gode skinn nedover oppløpet.

Storetvedt kjører ofte unna inn i mot den siste svingen når han sitter i tet, så også med Gjerde Åsar, dette var ikke et seiersgivende trekk denne gang, men det spørs om ikke hesten hadde fått trøbbel med å vinne uansett. Ustabile men kapable Ulrik spurtet inn til den første av i alt 3 dagsseire for Øyvind Austevoll. Ness Tjo Ask var forbedret og Gil Rau Jo "morker på" som man sier der jeg bor. Ellers så må det være lov å ta frem igjen uttrykket "tynn suppe" om resten av feltet uten å fornærme noen.

Late Bloomer har skyhøy kapasitet, om Storetvedt får en liten kaktus for disponeringen av Gjerde Åsar så får samme mann blomster og man tar hatten av for det arbeidet han har gjort med hesten som ble kjøpt inn på en eller annen auksjon i Sverige en gang i tiden. Du verden så fin stil det var på hesten denne søndagen. Ann's Rite T virket forbedret og Viking Neyenrode bare "skriker" etter å få en seier nå. Hesten er i hvert fall mer enn god nok til det. Speed Of Sound gikk endelig feilfritt og Taipan Bulwark trengte nok løp i kroppen.

Hopp og sprett og fire kvister deler seg, litt usikker på om det er slik det verset er, men inn på den første svingen i det 6.løpet, ja så ble det en del som skjedde. Unge Tore Andre Totland holdt hodet kaldt og valgte denne gang å svare teten og da kulminerte det hele med en tett oppløpsfight der det danske derby-håpet fra i fjor, Maxwill C.N, viste seg å være tilbake i "godt gjenge" og vant etter utvendig reise. For en sjelden gangs skyld så var det 5 "ikke-Wassberg-hester" først i dette løpet. Det er ikke ofte, men så forsvant nå også halvparten av dem allerede i den første svingen.

Frønes Brage - Tøffe Toft - Frønes Brage -Tøffe Toft, ja det var en intens duell mellom disse 2 kamphanene man fikk overvære i søndagens 7.løp. Det gikk radig unna hele veien og den store favoritten fikk ingenting gratis underveis. Til slutt så kontret Frønes Brage og hesten kunne legge på til sin tredje strake seier for sin alltid like optimistiske og entusiastiske eier Roald Vatnøy. Godt å se at Jærvsø Seira oppførte seg og noen ord også til Hege Karin Arverud som kjørte et godt løp med Haukeli Nora.

Vinyard A.L.var tilbake i vinnersirkelen i det 8.løpet og prestasjonen bar bud om at formen fremdeles er tilstede. Det ble "lett match" etter at Medallion's Chief yppet seg litt de første 500 metrene, den hesten var ikke med på fotoet for å si det slik, og bak vinneren så er det vel verdt å nevne at Silverandgold så forbedret ut og at Maydaymayday ikke trengte nødhjelp denne gang. det var så voldsomt som den noe tilårskomne Gum Ball-datteren sprintet ned oppløpet.

Taletta viste sin styrke i det 9.løpet og vant "fullstendig ohotat" som vel betyr utruet når man oversetter fra svensk. Bak vinneren så var Gomera gledelig positiv og Dagsvinni spurtet fint fa køen.Nokien viste klasse i løp 10 og forseglet med det at hun blir kåret til månedens hest i mars. Kristina M. satt bom fast og Kiss K. holder formen.

Om Feseth Lynet er det meste sagt og skrevet og han slutter ikke å imponere, vi ønsker lykke til på Eskilstuna til helgen.