Endelig....snart sommer...

05.03.2009
Artikkelbilde
Blir Gilborken historisk som første vinner av "ekstrasjansen"

Om det ikke helt er klart for bar overkropp og det som ellers følger med under sommerens travstevner, så beveger vi oss i det minste i riktig retning både lys og temperaturmessig.

Det er mange nok mørke og lange travkvelder under vinterhalvåret om man ikke skal få glede seg til sommerens flotte rammer til den beste publikumsidretten som finnes. Å overvære travløp "live" er og blir det beste med å være hesteinteressert enten man er hesteeier, generelt travinteressert eller som spiller.

En del av våre "kritikere"/tidligere besøkende har gjerne berettiget gitt oss beskjed om at man tidligere ikke har fått tilstrekkelig med spillinformasjon når man er banepublikummer og når fasilitetene heller ikke har vært de mest innbydende, ja da er gjerne sofakroken eller den nærmeste kiosken et minst like godt alternativ.

Men nå påstår vi at slike argument er som "gamle myter" å regne, for med både en kraftig nivåheving av restaurantmiljøet, og snart er pub'en i spillehallen også ferdig til å ta i mot nye og gamle publikummere, og når vi nå i tillegg har hatt en total gjennomgang på lyd og lydkvalitet samt valg av informasjonskilder, så skal vi ikke "ha på oss" at man som banepublikummer får mindre informasjon enn som eksempelvis Rikstoto Direkte-seer.

Nå fremover vil det på Bergen Travpark bli slik at Rikstoto Direkte-sendingen vil dominere informasjonsbildet på Parken. Kun avbrutt av "live-referering" av de løp som går på Parken, så vil RD gå over anlegget kvelden gjennom.

Dette kan man like eller ikke like, men for første gang har man nå tatt et nødvendig valg på hvordan man ønsker at lydbildet skal være og slik blir det. Når enkelte har rettet kritikk mot oss at vi ikke har gitt den samme informasjonen på arenaen som det Rikstoto Direkte ville ha gitt viss man så løpene på TV hjemme, ja så faller i hvert fall det argumentet nå på steingrunn.

Vi håper at publikum kan leve med litt "prøving og feiling" av det nye lydbildet under de neste kjøredagene. Beslutningen om at det er slik at vi ønsker å ha det er tatt og nå har vi i tillegg investert i tekniske hjelpemidler for å optimalisere dette valgte lydbildet og da vil som sagt fremtidens informasjons-strøm på Bergen Travpark, være basert på RD + direkte referering for å unngå RD sin forsinkelse på lyden til "egne løp".

For de som går fast på banen så er dette ment som en informasjon om at det som har vært en evigvarende diskusjon om hvordan lyd og informasjon skal være, nå har kommet til en ende, og til deg som ikke har vært ute hos oss på en stund....ja du bør virkelig vurdere om du ikke skal ta turen.

Og det er ikke bare for de innomhuslige forbedringer at kveldsstunden torsdag 5.mars bør oppleves på Bergen Travpark. Det sportslige programmet når i hvert fall et foreløpig toppnivå for i år med både to - og firbeinte besøkende med høy kvalitet. Det er f.eks lenge siden at Forus-banens mangeårige championkusk  Rune Wiig har lagt turen til Bergen med så mange fine hester og med det det også har mange fine vinnersjanser.

Travtrener Tor Olaf Halle legger også turen til Bergen med sine 2 elitetravere Brave Man og Hannibal K. og Gilborken skal ut å kjempe om dobbel førstepremie i dagens 6.løp. Gilborken ble kåret til månedens hest i februar og får med det muligheten til å kjempe om dobbel førstepremie i sin første start i den påfølgende måneden.

Med andre ord så er det ingen som helst grunn for at du ikke skal ta med deg enten naboen, arbeidskollegaen eller for den del familien til Travparken denne torsdagen.

Sees da...