Livet er herlig dere.....

13.03.2009
Artikkelbilde

Man kan oppsummere med at det torsdag 12.mars ble en løpsdag med mange positive elementer. God omsetning, flotte prestasjoner og godt besøk og mange fornøyde gjester.

For å ta litt om det omsetningsmessige først så er det gøy å registrere at vi for tiden tydeligvis har et spillprodukt som skaper interesse i en horisont litt lenger enn i fra Nesttun til Arna. Med over 1.4 millioner i V5-omsetning på en dag med høy lunsjtra-omsetning og kveldsspill mot Klosterskogen i tillegg, ja det er flotte tall. Tar man også med at Dagens Dobbel- omsetningen og at Supertrippel-omsetningen som alltid også denne gang var veldig veldig bra, ja så er det meste sagt om spillet. Det vil si, med en V5-utbetaling på like i overkant av 6 000 kr, så ble det mange glade vinnere.

Skal vi se litt på de sportslige prestasjonene så kan vi begynne allerede i prøveløpene. Der danset den lille energiske 3-årige Angus Hall-sønnen; Shocking Angus, rundt banen på en slik måte at det i det minste må være snakk om et stort talent. 21.0 på distansen og en en siste 500 meter i 15/16-fart, ja det lover veldig bra.

Av de 3-åringene som var ute og kjempet om kroner, så var det fremgang å spore hos flere i Håkon Steine sitt 3-års-kull og det var til slutt Yankee Paco-sønnen Misty Valley N.  og Lars Tore Hauge som var først på linjen.

Så overtok de raskeste og mest meritterte av regionens kaldblodshester og når Feseth Lynet stiller til startstrek så har man i tillegg en nasjonal elitetraver å bivåne. Lumjor inntok som så ofte før føringen i løpet, men Lumjor er ikke som han en gang var og etter 500 kjørte meter så var en annen "gammel " kriger i tet. 10-årige Gransbrun har ikke akkurat sprudlet av løpslyst det siste året, men vel i tet så forsvarte han seg så godt han kunne, men en godt opplagt Feseth Lynet avgjorde nedover oppløpet på enkleste vis. 1.24.3 på en noe sugen og ikke optimal bane, ja det er mer enn godkjent alle dager i uken.

V5-innledningen forløp udramatisk i den forstand at favoritten 1.Third Diamond ledet rundtom. Kårbrina satt fast i lederryggen, mens Claus Olsen ienn så lenge kke har fått klaff med nykommeren Monique Speed. Først ble hesten "krysstaklet" av stallvenninnen Sans Souci før en vegg med hester stod i veien ned mot den siste svingen. Avslutningen var det stil over og denne hesten duger med klaff underveis. Moniatimes skal man også notere seg i den "røde boken". 

Lille tapre Haukeli Nora gjør så godt hun kan hver eneste gang og denne gangen så holdt helt hjem for Storetvedt-hoppen. Selv om Mørtvedt Ravn, som nå har 3 strake annenplasser, nærmet seg etter en sterk sisterunde, ja så var seieren i grunn aldri i fare.Rigel Pål hørte man omtrent "halslyder" fra opp på tribunen og Rune Wiig er foruten en meget dyktig tømmefører også et balansetalent av rang. Det var en meget stor prestasjon å bokstavelig talt ikke bli "vippet av pinnen", når en galopperende Borg Trolla ikke helt tok styring og Voje Flora med nevnte Wiig kom i kraftig nærkontakt med den nevnte Borg Trolla. Til alt hell gikk det bra med alle parter og Voje Flora avsluttet fint når hun fikk summet seg litt.

Velviano K.har til nå i år skrapet sammen 70 000 til sine glade eiere og slik det ser ut nå så trenger det ikke å stoppe der. Det er nesten å regne som et lite forvandlingsnummer,det som har skjedd med denne hesten den siste tiden. At man har kunnet kjøre skoløs betyr nok en del, men innstilling og selvtillit har nok også bedret seg. Dramatikk ble det også her før Velviano K.kunne knipe seg foran en medsmygende Selflimber på streken. Først begynte det med at storfavoritten Montana F.H nok engang velvet seg over i galopp på startsiden, for at den samme hesten tok ny sats og til slutt lett tok ned en noe skuffende F.H.Niklas. Mellom der hadde Takoever Ås tatt med seg halve feltet, deriblant Cunningham som fikk et veldig passivt opplegg av Øyvind Austevoll og dermed så forsvant disse hestenes sjanser. Et innholdsrikt løp der favoritten gjør et godt løp etter galopp, Cunningham så dunderfin ut og er spillbar neste gang, og Velviano K. og Selfclimber skal også følges fremover.

Gjerde Åsar fikk en perfekt reise i lederryggen bak en for dagen noe skuffende Ulrik og takket for det ved å speede ned en tapper dødsenstravende Kolnes Mai i dagens 6.løp. Spikvalla feilet fra seg en mulig seier i den siste svingen, mens Kremson og Frk.Perny var i galopphumør, samt at Stumne Ninsen sikkert er bedre neste gang med løp i kroppen. det er vel beholdningen fra dette løpet.

Det var noe ujevn kvalitet på hoppeløpet for varmblodshester som samtidig utgjorde Dagens Dobbel 2.avdeling og Supertrippel-løpet. Favoritten Girandola Aas ble overfløyet fra start, men var tidlig å finne i tet. En noe uforståelig offensiv styring signert Christiane J.Kristiansen kan heller ikke unngå å nevnes fra dette løpet. Nestfavoritten Nokien er en flott hest som man tidlig så at kom til å plukke ned en for dagen svak Girandola Aas, "fyrverkeriet" sluknet som en våt kinaputt inn i oppløp og svarte i tillegg med galopp. Kiss K leverte derimot en avslutning med "smell i" og denne hesten vinner løp hvilken dag som helst.

Suprise Laday overrasket gjerne litt sist løpsdag, at hesten denne gang skulle ta seg av det 8.løpet når "fjorårshit'en" Vinyard A.L. ikke var på sitt beste, det var ikke det minste uventet. Dreamaster-sønnen blåste rundt feltet mot den siste svingen og det var kun den utrolig jevne og ærlige Silver Midnight  og en brukbart spurtende Strong Little Viking som ellers leverte prestasjoner verdt trykksverten i dette løpet.

9-årige Vindi Stjerna tok seg enkelt av avslutningsløpet, Ove Wassberg + urutinert kladblodstraver med potensiale = seier. Karmlandsstjerna fikk "motvind" fra indre bane nedover oppløpet og mistet interessen for alle andre enn publikum med den manøveren. Lykkje Liv avsluttet bra, mens baktroppen i dette løpet hadde en del å hente.

Neste løpsdager: Søndag 22.mars, søndag 29.mars og lørdag 4.april(V75)