Månedens hest og kusk i februar...

05.03.2009
Artikkelbilde
Odd Storetvedt, månedens kusk i februar måned

Det var ikke helt uventet Gilborken som ble utpekt til månedens hest på Bergen Travpark i februar måned. Blant de tobeinte så ble Odd Storetvedt en knapp vinner av utmerkelsen månedens kusk.

Månedens hest februar måned

Gilborken ble altså kåret til månedens hest for februar måned. Hesten startet 2 ganger på Bergen Travpark  denne måneden og seiret på en svært overbevisende måte i begge sine 2 starter. Hesten har tidligere vært kjent for å være en kapabel og sterk type som tåler å gjøre mye selv i løpene, men etter hvert som grunnlaget øker er man avhengig av at også tilstrekkelige fartsressursene  er tilstede. At så er i ferd med å utvikles fikk vi et bevis på når Gilborken 19.februar formelig ”dundret” rundt den bergenske travovalen på kilometertiden 1.26.3. Tatt i betraktning ikke optimale baneforhold, med pigger skoene og at prestasjonen leveres i februar og gode hester ble holdt på behørig avstand uten at hesten i seg selv på noen som helst måte måtte gå i kjelleren, ja så var det naturlig nok vanskelig å gå utenom Gilborken som månedens hest i februar måned. I sin første start for måneden så ble hesten ”bukket” tidlig til tet over en 2600 meter og siden så ”seiersdefilerte” hesten hjem en enkel seier. 

Vi gratulerer derfor Gilborken, ”teamet” rundt hesten med brødrene Tufta og trener Oddvin Teigen lykke til med utmerkelsen og ønsker kretsen rundt hesten lykke til med fremtidige oppgaver utover i sesongen. Allerede førstkommende løpsdag skal altså hesten starte igjen her på ”Parken” og det blir spennende å se om hesten klarer å seire også i dette løpet slik at dobbel førstepremie utløses(jmf. "ekstrasjansen"). Går alt etter planen vil hesten deretter komme ut i et V75-løp på Forus 21.mars.

Utmerkelsen vil bli utdelt i forbindelse med løpsdagen 5.mars.

Månedens kusk februar måned

Månedens kusk på Bergen Travpark må minst ha vunnet 2 løp den aktuelle måneden. Blant kuskene med 2 eller flere seire er det den kusken som har høyest totalodds på sine vinnerhester som mottar utmerkelsen.

For februar måned ble vinneren Odd Storetvedt

Etter at det i januar måned ble kjørt løp med høy frekvens  og omtrent over en ”lav sko” på Parken så innebar februar måned kun 3 løpsdager for både to- og firbeinte. Med såpass få løp avviklet så ble det veldig ”close-race” i kampen om kuskeutmerkelsen i februar. Til slutt så var det Odd Storetvedt som stakk av med en knepen seier. Med sine 2 seire og en totalodds på 19.88 så holdt han med nød og neppe unna for både Svein Ove Wassberg og Øyvind Austevoll som begge 2 også oppnådde over 19 ”oddspoeng” på sine respektive vinnere.

Haukeli Nora og Late Bloomer var hestene som sørget for ”blomer” til Odd når utmerkelsen deles ut i forbindelse med kjøredagen den 5.mars.

Månedens kusk vinner en middag for 2 personer på Enhjørningen Fiskerestaurant