Rune Wiig gjorde bortimot rent bord...

08.03.2009
Artikkelbilde
Lykkje Odin - en av ikke mindre enn 5 lovende kaldblods 3-åringer på Stall Djøseland

Det var så man fikk litt "de ja vu" fra noen år tilbake når Forusbanens mangeårige championkusk Rune Wiig sist torsdag virkelig tok for seg av premiefatet.

Mang en gang har en kusk/trener på forhånd blitt tillagt favorittstempelet i 3-4 V5-løp på en og samme løpsdag, men det hører til de absolutte sjeldenheter at man innfrir med 4 av 5 sjanser innenfor V5-rammen. Med den egentrente kvartetten Montana F.H, Leggiadro Top Spin, Surprise Laday og Tangen Per så sørget Rune Wiig for at det kun ble "smuler" igjen til de andre denne torsdagskvelden.

Til nå i år så har "våre" utøvere, stort sett representert ved far og sønn Wassberg, forsynt seg grovt av premiefatet på vår nabobane i syd, slik at det er gjerne både rett og rimelig at man da kan leve med en slik gjestedominans. Tar vi med at Kjetil Djøseland i dagens første løp viste frem et meget godt emne i 3-årige Lykkje Odin, ja så gikk altså 5 av dagens 10 løp til de som vanligvis sympatiserer med enten Viking eller Bryne.

Patriotisk nok så skal vi likevel ikke glemme at Tangen Per er bergenseid som få andre og det var virkelig gøy å se den stilfulle 5-åringen fungere så bra som den gjorde denne torsdagen. Vel i tet så bare danset Frigg Mollyn-sønnen unna til suveren seier og selv om "ekstrasjanse-hesten" Gilborken gjorde så godt han kunne etter en strevsom reise, så endte det med en suveren seier til Tangen Per på meget pene 1.25.6.

Midt i mellom Wiig'ens 4 V5-seire så dukket det opp en ungdommelig friskus ved navn Erik Hagseth Hordvik. Dette er en av travets glade amatører som man ikke annet enn kan unne all den suksess som nå oppnås med forvandlingsnummeret Rousseau Detain. Man kan gjerne spekulere om konkurransenivået "her borte" ikke er av samme nivå som der Rousseau'en kom fra, men når man traver 1.15.4v fra dødens og vinner lett og avviser hester som Wim, Uppercut Flevo og Halle-duoen Brave Man og Hannibal K., ja da skal man heller berømme det trenerarbeidet som tydeligvis har blitt gjort med denne hesten. Når nevnte Hordvik i tillegg kjører mer enn godkjent, ja da blir det nok fortsatt mye moro fra den kanten fremover.

I rekruttløpet så viste Herman R.Tvedt igjen hvilket kusketalent dette er, nå skal man være litt forsiktig med å "hausse" opp både den ene og den andre, for det kommer nok "hverdager" for Herman også, men det er uomtvistelig at viss denne karen gjør de rette valgene fremover, ja så må det da være gode muligheter for at Bergensregionen igjen kan ha fostret en kusk i toppklasse.

Verdt å nevne fra rekruttløpet er også at man kom avgårde i første forsøk og det fortjener man rosende ord for, gjennom at løpet heller ikke ble skjemmet av "for mange" galopper og det er ellers var mye "fin kjøring", ja så er gjerne dette et av de aller best løpene som er kjørt i denne serien. Skal man få lov å være litt kritisk så må det gå på at det er ikke alle de hestene som var til start i dette løpet, som nødvendigvis er de mest "ideelle" hestene for tross alt urutinerte kusker.

Dagen ble avsluttet med at Lacoste I.T.  først tok en sterk og forventet seier til tross for at hesten gikk litt i "Disney-land" nedover oppløpet da "murphy-blenderen" var satt på på feil side. Stallvenninnen Kiss K. gjorde et sterkt løp til annen i samme løp.

Og helt til slutt så tok Dorato Desderi en for alle ikke like ventet seier i det 10.løpet. Det var "reservekusk" Odd Storetvedt som fikk æren av å tøyle Norvelous Hanover-sønnen inn til karrierens første seier. Foruten at hesten stod for en "sterk seier" så var det også sterke følelser i sving når hesten passerte målstreken. Mange av denne sidens lesere kjenner nok til at Bjørn Madsen, den ene deleieren, gikk så altfor tidlig bort i forrige uke etter å tapt kampen mot kreften. At Dorato Desderi skal gå hen å vinne sitt første travløp samme dag som Bjørn ble begravet, ja det rørte noen og enhver denne kvelden....