"Sesongstart" på Travparken....

19.03.2009
Artikkelbilde
Rembrandt November / Svein Ove Wassberg

Uten forkleinelse for "torsdagstravet" og de hestene som har blitt holdt i gang gjennom vinteren, så er det med forventning og glede vi nå ser frem i mot at de større stevnene nærmer seg.

Høyedpunktene står formelig i kø denne våren på Travparken og allerede førstkommende søndag så får det travsportsinteresserte publikum stifte bekjentskap med det som man i fjor hadde håp om at kunne ha blitt hele Vestlandets nye "travsportskjæledegge", Rembrandt November. Fjorårssesongen gikk ikke som håpet for Rembrandt'en og kretsen rundt hesten, og det bør gjerne derfor være mer med spenning enn forventning at man søndag kan overvære denne kapasitetstraverens årsdebut.

Uten å nevne for mange "enkelthester" i fare for at man da forbigår noen, så er det vel uansett ikke farlig å nevne at Vestlandet  i 4-årige Kolbu Kasper kan ha en mulig Derby-kandidat. Lome Elden-sønnen ble forrige måned utpekt til månedens hest for februar i fagbladet Trav og Galopp Nytt.

Lørdag er det V75-omgang på Forus Travbane i Stavanger og det er flere lokalt stasjonerte hester til start, størst vinnersjanse av disse har kanskje formtoppede Gilborken som ikke møter verre motstand enn at han over den voksne distansen 2570, skal ha en fin sjanse til å være med i fremste rekke. Feseth Lynet møter ikke så mange konkurrenter i FW Ramslands Minneløp, men de som er på startstrek er tøffe konkurrenter, men på sitt beste så kan Feseth Lynet slå dem alle sammen.

Søndag er det som skrevet trav her på Parken og avviklingsskjemaet på søndager gir oss da stevnestart kl.16.30 og med siste V5-løpet i mål kl.19.25, ja så rekker de som evt. ikke allerede har mistet troen helt på de med kortebukser på Stadion, hjem til Brann sin TV-sendte kamp mot Stabæk kl.20.00.

Dette er den første av i alt 4 "avvikende" løpsdager på Bergen Travpark den nærmeste tiden, også neste uke så er det søndagstrav den 29.mars, før årets første V75-omgang går av stabelen lørdag 4.april . Deretter så er det skjærtorsdag 9.april som er neste løpsdag etter det. Slik at ikke før torsdag den 16.april er man tilbake i "normalt gjenge" igjen.

Mai måned er også full av høydepunkter med både det årvisse NM for stallansatte fredag 8.mai og ikke minst 1.kjøredag i VM for travkusker torsdagen etter. 14.mai så kommer hele verdens kuskeelite til Bergen Travpark i kamp om "The Ulf Thoresen Trophy". Her kan du lese hvilke kusker som vil sette farge på akkurat denne løpsdagen.

Vi skal selvfølgelig komme nærmere tilbake til både V75-stevnet, NM for stallansatte og VM for travkusker, men før den tid så kan vi allerede denne uken glede oss over søndagens løp der løpet for varmblodseliten blir den mye omtalte "rosinen i pølsen".

Velkommen til en flott travdag på Parken...