Bergen Grand Prix og Bergenspokalen

30.11.2009
Artikkelbilde
Røste Bo tok seg av Bergen Grand Prix både i 2007 og 2008, kan den energiske Jærvsøfaks-sønnen legge på til 3 strake seire i dette ærverdige storløpet ?

Årets 2 siste pokal-løp kjøres på Bergen Travpark torsdag. Det er kvalitativt god deltagelse i Bergen Grand Prix og Bergenspokalen ser på forhånd ut til bli et jevnt og spennende oppgjør.

Det er litt hummer og kanari denne løpsdagen, men vi er da midt på vinteren og vi skal ta vare på både 2 og 4-beinte rekrutter også. Apropos rekrutter så innleder vi kjøredagen med et 3 års-løp for kaldblodshester. Her finner vi nok de heteste vinnerkandidatene fra det lengste tillegget, men legg merke til at 4.Særheims Kongen nå har kommet i trening hos Ove Wassberg.

Så er det klart for årets siste løp i rekruttserien på Bergen Travpark. Før det siste løpet så er det Morten Almeland Pedersen som leder,  men både Herman R.Tvedt og Stian Svendsen har fortsatt sjansen til å vinne denne serien. Med bare 5 og 6 hester i volten på de respektive distansene, så håper vi på en ryddig startvolte og at man er avgårde på det første eller andre forsøket.

Bergen Grand Prix har samlet mange fine hester og det er vel i første omgang den Åsbjørn Tengsareid-trente duoen Røste Bo og Neslands Loke, som sammen med Mørtvedt Jerkeld som skal kjempe om heder, premier og ære i årets utgave av Bergen Grand Prix. Feseth Lynet og Bjørøy Tulla gjør nok opp om siste trippelplassen skulle en av de 3 forannevnte ha en dårlig dag.

Så er det klart for et "buljongløp" viss vi kan kalle det det, uten forkleinelse for verken den ene eller det andre, så er slike løp det man må ta med på kjøpet når man som lokalbane blir pålagt å kjøre doble V5'er store deler av året. Når vi som arrangør samtidig må ivareta hesteiere og trenere sitt behov for utskrevne løp i alle grunnlag, ja det blir det slik. Men fortvil ikke, dette løpet vinner 10.Ettie Migliore. Merk også at 11.Isobello kjøres av Andre H.Stensen denne gang.

Så er det klart for hoppeserien for varmblodshester. 6.Delice D tror jo sikkert alle at skal vinne dette løpet. Man tror jo alltid at hun skal vinne, men hun har da vitterlig galoppert i de 3 siste løpene sine. Kan man stole på henne da ? Voltestart og hester i alle retninger..Njaa...Skeptisk..eller banker ?

Så er det klart for fartsfest og full "bøtt" fra start av. Sprint, autostart og varmblodshester i klassen opp til 180 000. Man kan jo aldri vite hvem som vinner, men 1.F.H.Niklas står ihv.fall i "pole position".

Norflis Cup er en kuskematch som er åpen for trenere og stallansatte tilknyttet sin hjemmebane Bergen Travpark. Norflis Cup går i 2009 over 4 løp og det er de 11 best plasserte utøverne etter 3 løp som har fått æren av å kjøre dette finaleløpet. Norflis Cup har i 2009 blitt "skjemmet" av dårlig innmelding til løpene, det må det være lov å si, og cupen må evalueres foran 2010-sesongen. Best før finalen er også her Morten Almeland Pedersen, tett fulgt av Lars Tore Hauge og Øyvind Austevoll. Men her er det så jevnt at det meste kan skje.

Bergenspokalen 2009 har blitt et meget kvalitativt felt til å bestå av utelukkende hjemme- samt noen tilreisende Forus-ekvipasjer. Vanskelig å plukke ut en klar forhåndsfavoritt, men det er vel ikke for mange som blir sjokkert om en formtoppet Ronald Star kan stikke av med krans og pokaler.

Løpsdagen avsluttes med et flott spilleløp. Her er det flere hester som kan vinne og Dagens Dobbel 2.avdeling som samtidig er supertrippel-løpet denne torsdagen, kan gi pene odds for de som makter å finne ut av dette løpet. Ikke glem at Pajablesa er rask fra start og trives fortreffelig på sprintdistanse.

Avslutningsvis så må vi også få ønske velkommen til Voss Tråvlag og deres samarbeidspartnere som stiller opp som sponsorer denne dagen. Håper de aktive og publikum setter pris på at vi forsøker å lage en flott ramme rundt årets siste storløps-dag på Bergen Travpark.

Sist torsdag satte værgudene de fleste av dere ut av spill, torsdag er det meldt fint vær og da venter vi å se både deg og deg på plass ute hos oss.

Velkommen til dere alle.