En kort oppsummering fra 29.oktober.

03.11.2009
Artikkelbilde
Uppercut'en slo til igjen....

Skribenten var fraværende forrige løpsdag og har kun TV-versjonen på minnet når han forsøker seg på noen poenger fra forrige løpsdag.

2 gode kaldblodshester i lokal målestokk seilte inn til sikre seiere i de 2 første løpene sist torsdag. Mørtvedt Ravn fikk altfor langt frem i sin siste start(V75-løp) men viste torsdag at mot hjemlige konkurrenter så duger hesten og vel så det. Fodnes Corrado var positiv til 2.plass selv om travet heller ikke denne gang var perfekt.

Drav Siss er blitt en stødig vinnehest i regi Merethe Handeland og godt understøttet av Svein Ove Wassberg så kommer det garantert flere seire.Kandidaten er muligens en seierskandidat neste gang....og Huseby Sara gjør fine innsatser hver gang.

Tvedt-stallen fikk vinneren i torsdagens 3.løp selv om 3 års-talentet Lumiere De Nuit måtte strykes tidlig i uken. Da var det Cocktail Jet-sønnen Global Knockout som sammen med vinnerkusken Kristian Lunde måtte forsvare stallens ære. Det gjorde de med bravur og selv om Wilson Star forsøkte seg underveis så ble seieren sikker og det ble til slutt langt ned til godt avsluttende Pegase Jarzeen og Taipan Bulwark.

I stayerløpet for varmblodshester så var det frisk kjøring hele veien og da går det som det ofte gjør i slike løp, en smygkjørt høyoddser dukker opp og sørger for at kupongene gjøres verdiløse. Denne gang var det Ronny Halvorsen som med F.H.Niklas sørget for at mange spillere måtte kikke oppgitt på kupongene sine. Løpet ble ellers skjemmet av merkverdig mange galopper og det var et innholdsrikt løp dette.

Så ventet en oppvisning fra en av landsdelens fremste profilhester de senere årene. Uppercut Flevo kommer alltid tilbake og torsdag så satte han konkurrentene virkelig på plass når han sprintet en lav 13-tid en sen oktober-kveld. Noe mer sprintbetont enn i sine glansdager kan det virke som, men enda virker det som det er mer krutt på lager. Rousseau Detain fikk en steintøff reise også denne gang, men det virker som om både hest og kusk ønsker det slik og det har da også betalt seg mang en gang. My Red Force fikk sine første penger i Bergen og Elliot Frontline fikk forhåpentligvis ikke sine siste.

Spikvalla og kusk Solveig Maria Fosse bommet starten med minst 20 meter, men var likevel først i mål og innfridde med det et tungt favorittstempel. Lykkesiv ble nærgående på slutten og kan fort vinne i lunsjtravet tirsdag. Tjurajenta firte fra tet og får ikke friskmeldt-stempelet på seg.

Feseth Lynet tok seg av det 7-løpet og brukte dette løpet som et "prepare-lopp". Lørdag er det tøffere motstand i vente på Jarlsberg, men Lynet er på vei mot formen.

Jonnythecash har begynt nedbetalingen og Husanguten likeså. Sistnevnte ble forsøkt torpedert mang en gang under løpet, og var en fortjent vinner i et ellers svakt felt.