Lite resyme fra lunsjtravet...

03.11.2009
Artikkelbilde
Montana F.H og Harry Åge Søfteland stod for lunsjtravets sportslige godbit når den elegante S.J's Photo-sønnen lenset unna til sikker seier i V5-finalen.

En flott høstdag dannet rammen rundt årets nest siste lunsjtrav fra Bergen Travpark. Moderat utbetaling men et par bra prestasjoner å skrive om var det.

Innledningsløpet gikk som forventet i første fase. Raske 3.Uni Pia tok føringen med 2.Bjørnli Vilja på hjul. Frem i 2.spor kom 6.Dragespretten som dog tidlig måtte kaste inn årene. 7.Lørje Elden og 9.Lykkje Liv avanserte begge suksessivt fremover i feltet og når 3.Uni Pia galopperte på siste bortre langside, ja da skulle det bli trioen BjørnlI Vilja, Lykkje Liv og Lørje Elden som skulle gjøre opp. Ove Wassberg tok frem sitt beste og sendte til slutt 9.Lykkje Liv inn til seier foran 2.Bjørnli Vilja og 7.Lørje Elden som fortsatt venter på sin første seier.

Ringheim-stallen styrte det meste i dagens 2.løp. 2.Oppegards Prinsen løste ikke like bra bak bilen som det den vanligvis gjør og det endte til slutt opp med at 1.Drageblæsen fikk løpet spolert i en trang situasjon inn på den 1.svingen. 3.Søndre Prinsen fikk overta fra 2.Oppegards Prinsen, men en for dagen "peppet" 5.Lykkesiv satte tidlig fart og fikk overta. 4.Nøkle Pål ble avspist med utvendig posisjon og hesten gjorde et til den hesten å være, et heroisk  løp til  2.plass. 3.Søndre Prinsen hang med til 3.plass i et felt der mange av deltagerne virket til å være et stykke unna godformen.

Shocking Gidde er en fin 3-åring som virker fornuftig og kald i hodet. Det bar rett til tet i dagens 3.løp og selv om 7.Ettie Migliore gjorde et fint løp for Tore Håvardstun til en sterk 2.plass, ja så ble vinneren for god. 1.General Liberty fikk løpet sydd opp, men var ikke som best for dagen og får komme sterkere tilbake.

Favoritten 5.Lukas Elholm vant etter behag i dagens 4.løp som samtidig var lunsjdobbelens 1.avdeling. Tidlig tetkjenning og seieren var vel i grunn aldri i fare selv om 12.Monique Speed avsluttet meget bra til sterk 2.plass. 2.Doris V. så fin ut i sin debut for Odd Storetvedt og snappet 3.plassen når det åpnet seg luke nedover oppløpet.

V5-finaøen ble en fartsfest der eventyrhesten 9.Montana F.H igjen fikk lov å strekke på seg. Trav-veteranen Harry Tornes og hans nærmeste har gjort en kjempejobb med denne hesten og kjemien mellom hest og kusk Harry Åge Søfteland ser i tillegg ut til å være av beste merke. 12.Money Brother gjør et sterkt løp til 2.plass mens 3.Lacoste I.T var positiv til 3.plass etter tøff innledning og mangel på form i sine siste starter.

6.Oda Mai avsluttet dagen med utklassings-seier i et 3 års-løp på fine 33.8 for Roar Hop.

Neste løpsdag er torsdag 12.november. Bergen Travpark avvikler de resterende løpsdagene i november, doble V5'er og Dagens Dobbel-løpene disse respektive kjøredagene.

Takk til de som møtte opp i dag og velkommen til både dere og flere med, ved neste korsvei.