Montana F.H varmet på en våt torsdagskveld

21.11.2009
Artikkelbilde
Montana F.H tok sist torsdag sin 10.seier for året. En fantastisk prestasjon og en herlig hest.

Det var flere bra prestasjoner av både to- og forbeinte på Travparken sist torsdag, men Montana F.H stjeler nok en gang de fleste overskriftene

Det var på forhånd varslet store regnskyll og en våt fornøyelse på Travparken torsdag. Nedbør ble det, men ikke verre enn hva man kunne tåle. Dagens 1.løp skulle i utgangspunktet bli et oppgjør mellom hester som Stilfaksen, Føynland Gutten og Lille Ronja. Sistnvente var den som i praksis var nærmest å kunne utfordre den til slutt suverene vinneren Vertigo Faks, som for sin eier Håkon Steine tok sin 2.årsseier og med sendte årstotalen opp i nesten 100 000 innkjørt. Ikke verst for en 3-åring det. Steine tok sin første års-seier som kusk og alle vi som står travsporten på Vestlandet nær, unner denne hardsatsende karen den suksess han og kretsen rundt måtte få med sine hester.

Global Knockout var berettiget gjort til stor favoritt i V5 A-innledningen og selv om baneforholdene ikke var optimale for denne noe beinskjøre traveren, så ble i hvert fall løpsopplegget helt optimalt. Etter litt posisjonskriging så fikk Kristian Lunde plassert Global Knockout i 2.par utvendig og når Lunde dro i høyretommen midt på siste bortre langside, ja da var løpet i praksis over. Global Knockout skyllet over konkurrentene og kom ensom til mål. Pegase Jarzeen sto på bra til 2.plass og Kårbrina spurtet også denne gang fint og fikk 3.plassen på det. Wilson Star leverte for første gang på lenge et feilfritt løp, mens Rolf Tvedt garantert hadde vært med langt fremme med Nimo Bell uten ulykksalig galopp. Denne hesten er spillbar fremover.

"Stallskriket" Wesley H.Limburgia innfridde så forventningene fra mange av spillerne. Et hardt innledningstempo ble til General November-sønnens fordel og når tempoet ble dempet så kjørte banechampion Ove Wassberg resolutt frem utvendig for en for dagen svak Winning Colors. Det var til slutt bare en flink Yanzhou River som kunne følge, men Wassberg kontrollerte seieren hjem. I de bakre regioner så noterer vi oss en positiv avslutning fra Snowshoe Bassie G.D, men den har fått spor 12 neste gang slik at den får spillerne ha notert i boken til en senere anledning.

Dagens 4.løp ble en spennende affære der det var 2 hester det stod i mellom hele veien. Løpet ble avgjort på startsiden når Tom Cruiser klarte å hente en lengde på Tiool Jubb og vel i tet så forsvarte Tom Cruiser og Tore Andre Totland seg til ytterst knepen seier foran en meget tapper Tiool Jubb. Glazier's Dancer var positiv til 3.plass mens Black Money BIR som vanlig dekket opp for halve feltet den siste halve runden. Denne hesten er fascinerende entaktet, men samtidig dønn ærlig. Får man denne på utsiden av seg den siste halve runden, ja så bør man ikke forvente at man skal få seg åpning.

Så var det klart for rekruttserie og ungdomskusker. Litt (for) mye surriball til at man kan gi løpet godkjent ble det nok. Det er noe som heter at det ikke er bare å melde seg på til OL, de fleste av disse kuskene klarer som mange andre på en utmerket måte å kjøre hest både rett frem og rundt svingene, men så lenge en av startmetodene i trav er voltestart så må det øves på så lenge man kjører såpass få løp som det denne gjengen gjør. Oppfordringen må være at man foran det neste løpet i rekruttserien, torsdag 3.desember, studerer voltestarter(både på banen og på TV) og bidrar til at vi neste gang får sendt løpet avgårde når alle er på rett plass på KJØR. Vel i gang så var det Borg Trolla og Vindi Stjerna som hadde det mest travelt. Noen galopper ble det, mens forhåndsfavorittene Frønes Brage og Ulrik begge ble mesterlig styrt inn i gode posisjoner. Runden igjen så skapte Voje Flora sin galopp den reneste dominoeffekten og Kandidaten og Stian Svendsen ble taperen på det. Inn i oppløpet så trodde man at dette løpet skulle stå i mellom Frønes Brage og Ulrik, men konkurranseinnstinktet til Charlotte Matre førte henne frem til en sikker seier med fighter-hoppen Vindi Stjerna.

Karmlandstjerna må dele store deler av seieren med sin kusk Svein Ove Wassberg  i det 6.løpet. I et tett og samlet felt der man brukte hele banens bredde den siste runde, så holdt Svein Ove Wassberg Minpil-datteren på beina og når hovedopponentene galopperte en etter en, ja så kunne hesten notere seg for sin 1.seier i det 14.forsøket. Elvekongen og Uni Pia skal begge føres opp i den "røde boken" for senere markeringer.

Så vant Neslands Loke i et pliktløp der Frank Ringheim også må nevnes. Frank leverte en mesterlig styring når han 600 fra mål forlot 3.innvendig med lite betrodde Nøkle Pål, for så å runde en på det tidspunktet sliten Torlander, gikk så ned igjen i rygg på Neslands Loke som da hadde overtatt teten og defra så sikret Nøkle Pål seg en sikker 2.plass. Uten denne styringen så hadde det knapt blitt penger i det hele tatt.

En formløs gjeng satte hverandre i stevne og der2 overspilte favoritter begge sviktet. Frem dukket da en godt avsluttende Wammior som med det tok årets første seier. Lillruben er på gang, men ble offer for både en utstyrsfeil og en litt overivrig kusk, men dette får nok begge disse rettet på fremover og da kommer det seirer fra denne kanten utover.

Så var det tid for Søfteland-show igjen. Montana F.H har vært en slager på Travparken det siste halve året og måten hesten denne gang detroniserte motstanderne på, ja det er så man får litt frysninger på ryggen. 15.0 2100 meter på en langtifra optimal bane, ja det er uhyre sterkt. Plusser også til Shining Lantern som gjorde et godt løp fra en posisjon midt i feltet. Det har tidligere ikke vært melodien for denne lite voksne krabaten. Money Brother var meget tapper fra utvendig posisjon og reddet 3. på trøtte ben, mens Nobs nok en gang avsluttet fint.

Ettei Migliore hadde samlet opp til seier nå og det endte da også opp med en fortjent seier i avslutningsløpet. Tass De Royal avsluttet hvasst for Tore Håvardstun, ikke så mange andre som får så mange ord, men Victoria Power virker forbedret.