Murphys Lov slo til..

13.11.2009
Artikkelbilde
Alt i alt kanskje kveldens beste prestasjon. Rousseau Detain kunne notere en vinnertid på 1.14.5 1660m voltestart i et mye omtalt monteløp på Bergen Travpark torsdag.

Oppsummerer man første timen av torsdagens stevne så konkluderer vi med at det som kunne gå galt gikk galt, og at debatten rundt montesporten og det å ha ponniløp inne i travstevnene fikk ny næring.

 

I og med at det stod 11 løp på programmet så lå det allerede på forhånd an til at det skulle bli en lang og innholdsrik travkveld på Parken. Samtidig kunne man på forhånd lite ane at kvelden skulle bli en "snakkis" også. Et for klassen kvalitativt monteløp med flere formsterke travere skulle sette hverandre i stevne i kveldens 1.løp. Etter X-antall startforsøk, et innringt løp og ikke mindre enn 3 ryttere som ufrivillig måtte forlate sadelen, så kunne til slutt Charlotte Steine strekke høyrehånden i været når hun sammen med Rousseau Detain krysset mållinjen først. Vinnertiden ble notert til 1.14.5 og dette er etter sigende den raskeste tiden som er notert i et monteløp i Norge med voltestart som startmetode. Veldig synd for både Charlotte og kretsen rundt hesten at denne prestasjonen i går kom i skyggen av det "surriballet" som skjedde med flere av de andre deltagerne. Vi lar det bli med dette på dette nettstedet, evalueringer og innskjerpinger as med de det gjelder slik at montesporten ikke blir en byrde for seg selv.

Arrangementsmessig støtte man i forlengelsen av at monteløpet var i mål 35 minutter etter skjema, på en ekstra utfordring når det stod et ponniløp på programmet mellom 1.og 2.løp. Det er sikkert både taktisk og smart å ikke ta til orde for verken det ene eller det andre i et slikt resyme, men det som må være være hevet over en hver tvil er at det må lages et regelsett som håndheves likt av alle landets travbaner mht. det å kjøre ponniløp inne i travstevnene eller ikke. Det er svært viktig med rekruttering til sporten og det er mang en tidligere ponnikusk som i dag sitter bak en "større hest", men hvorvidt rekrutteringen ville ha blitt mindre om man avviklet ponniløpene på et annet tidspunkt vites ikke. Det som man derimot vet er at det er store penger som omsettes i norsk travsport om dagen og det at spilleobjektene får optimale forberedelsesmuligheter skal heller ikke undervurderes. Det var det dog ikke så lett å få til i går.

Vel i gang med stevnet så ble det mange favorittseire og gul kusk Svein Ove Wassberg tok til slutt hjem hele 4 seire der Shocking Devil var den mest imponerende i kvintetten Shocking Devil, Kandidaten, Drav Siss og 3 års-talentet Eck Legendary K. Far Ove sørget for totalt 6 seire til Wassberg'ene og med både Mørtvedt Ravn og ikke minst med hedershesten Uppercut Flevo så var trenernestoren først på streken. Med Uppercut Flevo var det først i det siste steget at Tap In-sønnen hentet inn oppkomlingen Montana F.H,  som selv om den måtte gå på et nederlag denne gang, nok en gang imponerte for Harry Åge Søfteland.

Kun smuler igjen til resten med dette og med det nevnte monteløpet omtalt, så stod det igjen 4 løp som i tur og orden ble vunnet av Claus Olsen med egentrente Lykkesiv før amatørene Jonn Borgen(Kuven Frigg), Tore Andre Totland(Tom Cruiser) og Daniel Kvamsdal(Lynda Frontline) sørget for hver sine bejublede seire.

Neste løpsdag er torsdag 19.november, da også med mulighet til å levere kuponger til 2 V5-spill i Bergen. 10 løp på programmet, julemat på menyen i restauranten og lønn på konto. Velkommen skal dere være.