Rogalandsdominans i flere av løpene..

27.11.2009
Artikkelbilde
Thai Sahbra er et emne utenom det vanlige. Ble veldig entømt siste delen av oppløpet, og kan på bildet se ut som om han leter etter fotografen.

Det var rødkledde rogalendinger som preget denne torsdagen på Bergen Travpark. Åsbjørn Tengsareid kunne bokføre 3 kuskeseire og hele 91 000 kr. innkjørt på sine stallhester.

Global Knockout innfridde favorittstempelet sitt på en lekende lett måte i dagens 1.løp. Plusser også til en tapper Wilson Star.

Gransbrun var ikke i det samarbeidsvillige hjørnet denne gang og Ove Wassberg måtte nøye seg med en mindre premie når han fikk låne den gamle krigeren i et gjesteoppsitt. Vår Frøya var så løpsvillig at Feseth Lynet måtte strekke våpen og bak der så var Lomevilja best av de øvrige.

Spikvalla gjør sjelden et dårlig løp og når kusken i tillegg leverer varene så til de grader som det Solveig Maria Fosse gjorde denne gang, ja da kommer seirende fortsatt trillende inn. Mørtvedt Ravn og Kringelandtellus fikk ikke opp farten bakfra og Eng Støvern fikk en litt for strevsom reise, men formen er fin der i gården nå.Hester som Rei Spika og Løng Håpe var bedre enn på en stund og begge disse skal vies oppmerksomhet neste gang.

Så gikk mesteparten av pengene i DNT's Unghestserie for 3-årige varmblodshester sydover. Dobbelseier til Stall Tengsareid, deretter fulgte Astral Projection før beste hjemmehest Grey Man slo seg inn til 4.plass.

I et på forhånd uoversiktlig kaldblodsløp med lavt grunnlag, så gikk det som det ofte går, favorittene gjorde opp og Tengsareid tok med det sin 3.dagsseier med kapable Lomebrun. Husanguten og en Balderflya som er på gang, besatte de 2 neste trippelplasseringene.

Stall Hadde Da Vart Muligt fikk en etterlengtet opptur når Grand Tealight tok ut det han kan og henviste samtlige fra hjemmelaget til statistrollene. Dog er det verdt å nevne en svett sisterunde av Wesley H.Limburgia samt at Snowshoe Bassie G.D har begynt å vise det beste i seg.

Rigel Odin vant så et pliktløp etter behag, bak der "safet" Storetvedt inn en solid 2.plass med Elvekongen. Alle snorer fikk være i fred denne gang og denne hesten er spillbar fremover. Gileld var ute og fikk testet seg mot tøff konkurranse og skal absolutt passes i eget grunnlag fremover.

Mange brukbare prestasjoner i hoppeløpet for de kalde, det er bare det at Drav Siss er bedre enn alle sine medsøstre for tiden. Bak henne så fikk Espeset Stjerna fine penger inn på konto og vinterhesten Frk.Perny holdt farten fint til 3.plass. Birk Vilja var heroisk etter galopp og Rapp Hege satt fast i det lengste.

Kvelden ble avsluttet med at Traffic Light satte på rødlysene i forhold til konkurrentenes muligheter til å passere han etter at teten var vel sikret. En fin og solid hest denne Juliano Star-sønnen. Zeus var bra til 2.plass og Montana F.H bør få seg en pause nå. Var fantastisk god til 3, men skal normalt sett ikke galopperere 2 ganger så det tyder på at her er det noe som man kjenner på.

Alt i alt en travdag på det jevne, noen flotte prestasjoner og 2 V5-spill med premier i mellomsjiktet.

Vi ønsker velkommen tilbake neste torsdag, da med pokal-løp som Bergen Grand Prix og Bergenspokalen på programmet.