Gleder seg som en unge til å kjøre Moe Odin

21.10.2009
Artikkelbilde
Lørdag får Moe Odin stifte bekjentskap med Ove Wassberg, mannen med over 22 000 starter og snart 3000 seire på samvittigheten.

Lørdag skal den lokale travnestoren Ove Wassberg åpne opp en noe forsinket 60 års-presang.Selv en rutinert ringrev som Ove setter stor pris på en slik tillitserklæring. 

V75-runden lørdag på Bergen Travpark har mange innfallsvinkler. En ting er at det er jackpot og mer enn 3,9 millioner kroner ekstra i potten for sju rette. Ove Wassberg derimot, championatkusk i Bergen, han stormgleder seg til å kjøre fantomet 11 Moe Odin i V75-3!

- Järvsöfaks får være unnskyldt, men Moe Odin er i mine øyne verdens beste kaldblodstraver. Moe Odins teknikk er vidunderlig understreker Ove Wassberg, som får æren av å styre lørdag.
- Jeg er evig takknemmelig for at eieren Tor Martin Moe har bestemt dette. Sannheten er at jeg gleder meg som en unge, forklarer 62-åringen som i en årrekke har vært en av de aller største fagmennene innen norsk hestesport.
- Det at vi har havnet i spor 11 tror jeg ikke er så dumt. Mon tro om det ikke blir et hardt tempo i starten, og at vi kan henge med uten å bruke krefter. Har Moe Odin en dagsformen på topp kan det bli artig i sluttspurten, vurderer Ove.

Bursdagsgave
Det er egentlig løpskommentator Ola Slåttsveen som står bak Oves oppgave. Under feiringen av Ove Wassbergs 60 års dag ble Tor Martin Moe ringt opp og spurt om han kunne gi ut en slik gave til Wassberg. Svaret ja kom umiddelbart. Lørdag er det altså tid for bursdagspresangen. Historien om Slåttsveen og hans påfunn har trav24.no brakt til torgs.

Små muligheter ellers
Ove Wassberg er som alltid når det handler om travløp på Bergen Travpark meget travel. Han er å finne i sulkyen stort sett i nesten alle oppgjørene.
- Jeg vil oppsummere om de andre hestene jeg skal i ilden med at de neppe rekker til topps. Stort sett er det premiejegere samtlige, foruten nettopp Moe Odin da, avrunder en meget spent og stolt Ove Wassberg.