En historisk dag på Travparken

13.09.2009
Artikkelbilde
Delice D og Åsbjørn Tengsreid viste konkurrentene bakskoene i DNT's hoppeserie.

Om det var litt lenger mellom de sportslige høydepunktene, så ble uansett 12.september 2009 en merkedag i Norsk Travsports historie.

Bergen Travpark fikk æren av å være den banen i landet som arrangerte V75-omgangen da tidenes første fullklaff for Norsk Rikstoto sitt geniale produkt andelsbank eller mer folkelig fortalt, lyntoto andelslag, alene gikk inn med å ha 7 rette i V75-spillet.

Lyntoto andelslag er nå tilgjengelig hos alle kommisjonærer i hele Norges land i forbindelse med V75 og norske V65-omganger. Produktet vil nok gjerne over tid også bli gjort tilgjengelig for de andre V-spillene også, og denne helgens fullklaff vil nok ikke akkurat dempe folk sin interesse for hva Andelsbank/lyntoto andelslag er for noe.

Det var andeler â kr.500 som ble løsningen denne gang. 10 andeler â kr. 500 på en kupong med total innleveringspris på kr. 5 000 ble spredt utover hele norges land og det ble med det minst 10 overlykkelige millionvinnere. Bli ikke overrasket om du ser og hører mer om andelsbank/lyntoto andelslag i tiden som kommer og tør du ta sjansen på å ikke være med neste lørdag ?? Husk at høsten er en tid der favorittene ofte "går på en smell". Hester som har vært i gang lenge, mister gjerne formen men blir favorittspilt uansett og når hestene må på med sko og brodder og ikke alt er like forutsigbart lenger, ja er det nok ikke så dumt å ha en andelslagsbong i lommen.

Når det gjelder det sportslige innholdet på Travparken denne lørdagen så må vi først berømme dagens mann Åsbjørn Tengsareid for å innfri med 2 store favoritter, dernest så ble både formkusk Lars Anvar Kolle og "bergensvennen" Cato Antonsen dobbeltvinnere blant de 2-beinte. For den Bø-stasjonerte treneren Kjell Vidar Braaten så ble nok Bergens-turen noe som får plass i minneboken med 2 trenerseire innenfor V75-rammen. Gøran Antonsen la på til 2 strake V75-seire med familiehesten Lilleborken og Gunnar Austevoll fornektet seg ikke når han allerede i den 1.V75-avdelingen sendte 9 av 10 V75-kuponger i bossbøtta. Vital Stjernen sørget med det også for en hjemmeseier i V75-sammenheng og eier Kjell Røssland ble med det 50 000 rikere.

Gilborken var en annen lokal hest som virkelig imponerte i går, med en styring fra lærebøkene så gjorde Svein Ove Wassberg sin del av jobben, men det var virkelig fin stil over "kvemmingen" i går når han fulgte nærmest unntakshesten Voje Frigg  og det er bare å gratulere "teamet" rundt hesten med jobben. Lokal seier ble det også i V5-innledningen. Per Inge Brekke fra Voss har fått tak i en fin danskeimport i lillebroren til den danske mesteren av året Inzaghi og det venter større oppgaver fremover viss hesten fortsetter sin fine utvikling. Konge Blesen var minst "knekt" i det aller første løpet og holdt seg som en av få til travet løpet gjennom og kunne med det seile inn til sikker seier i et løp som ikke akkurat holdt "elitlopps-standard". Neon er nevnt, og Sotå var et flott skue der hun ikke spurte noen om seieren i V5 2.avdeling. Den lettbente og elegante Spikeld-datteren er en topphoppe som kan tjene flotte penger fremover om bare løpslysten holder seg.

Vital Stjernen dundret så i fra i tet før Pablo Santana kontrollerte alt fra tet som det 5 andre V75-vinnere også gjorde denne dagen. Delice D. er et "kunstverk" å se på når hun beveger seg, dog ikke gjennom volten. 2 omstarter reddet Varenne-datteren fra trolig å henge i tårnet, men i den gyldige starten så viste Tengsareid klasse og deretter så fulgte hesten opp med vanntett seier. Samme trener fikk også 3.plassen i løpet med Bergens-eide Digital Charcoal som leverte dagens raskeste oppløp. Lilleborken dro unna i tet og avviste favoritten Kringelandtellus, plusser i kanten til både Nøkle Per og Pajablesa som ble 3.og 4. og Rapp Hege viser form for tiden. Posisjonsproblemer og galoppinnslag til tross. Paola Santana holdt noe overraskende unna i løp 8. Shocking Devil virket til å ligge hardt på underveis og rasjonerer foreløpig for dårlig med kreftene sine og derfor kunne det ikke bli bedre "enn" 3.plass denne gang. Dette kan dog bli en topphest om litt.

Voje Frigg imponerte og avslutningsvis så var det ingen grunn for å prøve noe annet enn Try Me On når Cato Antonsen i karakteristisk stil jobbet iherdig med den 11-årige vallaken løpet gjennom. Med det var millionutbetalingen et faktum og samtidig rundet man av et stevne som var det nest siste V75-stevnet for året. 24.oktober venter det siste, da med "Top Class"-løp og forhåpentligvis en flott høstsol til å omkranse stevnet ?