Skjær i sjøen for favoritten skjærtorsdag

02.04.2010
Artikkelbilde
Morten Almeland Pedersen har tatt 2 av 2 mulige seire i Malermester Erik Landaas' Rekuttserie så langt i år. 8 løp gjenstår nå i serien.

Det ble en dramatisk avslutning på V5-spillet på Bergen Travpark skjærtorsdag. Storfavoritten Money Brother var i det uregjerlige hjørnet og ble av sikkerhetsmessige hensyn bortvist fra løpet.

Lenge før den tid så hadde et par av regionens håpefulle vært ute og luftet seg. Flere fintstammede hester satte hverandre i stevne i årets første 3 års-løp på banen og selv om det kun var 4 deltagere til start så var kvaliteten upåklagelig. Just Superb levde opp til navnet og var sterk om enn en noe tråkk vinner for Øyvind Austevoll. Utvendig stred Troubador G.T tappert og begge disse 2 emnene tegner upåklagelig bra. Stilige Lucky Hillmann fulgte like bak og kommer til å bli en utfordrer til de forannevnte når han får mer fart i kroppen.

Årets 2.løp i Erik Landaas' Rekruttserie ble et "roteløp" med litt for mange galopper til at deltagerne skal få helt godkjent. Morten Almeland Pedersen la på til 2 strake seire i serien og viser gang etter gang sitt potensiale i vognen. Moro for familien Steine at man belønnes med gode premier når man aktivt melder hester i disse løpene. Eierdatter Victoria tøylet Dala Jento med stø hånd mens Tina Storetvedt tok sin første 3.plass for dagen med en Løngspretten vi  mener å ha sett bedre før.

Dagens 3.løp ble et underholdende løp for publikum. Det ble kjørt aktivt fra flere hold underveis og posisjons-skiftene stod i kø. Først etter en runde i 3.spor kom Timian Best ned utvendig for på den tid tet-travende Spikvalla, men da begge disse hadde brukt for mye krefter innledningsvis så var det styrkefenomenet Lykkesiv som kunne ta hjem en ursterk seier foran Donello som Kato Bruland har forbedret kraftig. Eng Støvern kjempet på til 3.plass og viser en imponerende jevnhet.

Det ble vann mellom båtene og i praksis kun 2 hester det skulle stå i mellom i dagens 4.løp. Elvekongen og Odd Storetvedt satset offensivt og skal ha for forsøket om å lure den største Kandidaten til seieren i dette løpet. Men mulig Storetvedt falt for eget grep når Svein Ove Wassberg nok en gang viste taktisk klokskap når han spilte ut speeden til Kandidaten til riktig tid. Seieren ble til slutt enkel og Kandidaten sendte med det årsfortjenesten opp i 42 000. Elvekongen falt med flagget til topps og fortjente 2.plassen. Bak disse så var Lykkje Liv den som kom nærmest.

Det ble kjørt på flere hender også i det 5.løpet og Storetvedt var påmeldt igjen. Vel i tet med favoritten 6.Gjerde Åsar så var mye gjort og traveren fra nordfylket tok en sterk og fortjent seier. Filvalgene inn i mot og rundt den siste svingen ble avgjørende for plassene bak. Til slutt så var det sluggeren Sibbe som kunne ta en knepen 2.plass i hard kamp med Haukeli Nora og Tina Storetvedt som med det kunne ta sin 2. tredjeplass for dagen. Bak disse så var det et kobbel av hester som fulgte tett på.

Så over til dagens 6.løp der 15.Money Brother var gjort til stor favoritt fra sitt springspor på 20 meter tillegg. Hesten var i flere av startforsøkene til fare for både konkurrenter og sin egen vognmann og til slutt så fant man ut at det tryggeste var å ikke kjøre til start med Fast Photo-sønnen. Autostart og langvogn er gjerne det tryggeste med denne krabaten inntil videre. Når løpet omsider kom i gang etter X-antall omstarter, så var det Ronny Halvorsen og Pegase Jarzeen som viste størst kløkt og seierslyst. Nevnte Halvorsen foretok et seiersgivende trekk når han sendte sterke men relativt uspeedige Pegase Jarzeen frem i føringen. Fra den posisjonen så kontrollerte de hendelsene helt til streken mens det i det slagne feltet satt et kobbel med hester som ikke fikk brukt sine krefter. Snowshoe Bassie G.D ble levert en mesterstyring av Rune Wiig og takket for det med å bli nr.2. Lederryggens Explosive Nala liftet med til 3.plass.

Avslutningsløpet ble en relativt udramatisk affære over 2 1/2-runde i det 2 av forhåndsfavorittene posisjonerte seg etter en "gentlemans agreement" og dermed så kunne Rune Wiig slippe å reise tomhendt tilbake til Stavanger når Feinshmecker fikk paradere seieren foran lederryggens Dedion Sign som fikk et "helt" løp i kroppen denne gang. Noble Fly spurtet fint etter pause, mens Tass De Royal sto fint på fra utvendig posisjon.

Neste løpsdag er et "vanlig" torsdags-stevne 8.april, tett fulgt av et lunsjtrav mandagen etter(12.april). Vi ønsker på gjensyn og fortsatt god påske.